בשנות ה-80 וה-90 של המאה העשרים, "סטייליסט" היה כינוי סלנגי למי שהקפיד להתלבש במותגים ובבגדים יקרים ונחשבים על פי תכתיבי וצווי האופנה. בימינו, סטייליסט הוא מקצוע; מדובר באדם שאחראי בפועל על בחירת הבגדים, ההלבשה והסגנון – של המתלבש, תכנית הטלוויזיה, הסרט, או הבית. באופן זה, הוא מעצב אווירה ותדמית ומעביר אמירה מסוימת ומדויקת לצרכים ולרצונות.
אמנם המקצוע חדש יחסית בעולם האופנה, אך מקובל מאוד כי בימינו סטייליסטים מזהים מגמות בעולם זה ואף קובעים אותן. סטייליסטים העובדים גם כסטייליסטים אישיים – בין לאנשים מן היישוב ובין לאושיות בתחומים – קובעים ומעצבים את תדמיתו של האדם, את האופן שבו יציג עצמו כלפי חוץ והאופן שבו אחרים יתפשו אותו.
סטייליסט טוב ומקצוען, יידע לזהות את האישיות הייחודית של לקוחותיו, להבליט אותה החוצה באופן הטוב ביותר באמצעות בחירת הבגדים ובהתאמה למבנה הגוף ולנתונים הטבעיים של הלקוח המסוים. סטייליסט פחות טוב, יבקש לבטא את אישיותו שלו בבחירת הבגדים ללקוחותיו ואת האמירה האישית שלו בהלבשתם. במקרה כזה, הדבר בולט לעין ולקוחותיו עלולים להיראות כמי שאינם מצויים בתוך עורם.
סטיילינג מקצועי וטוב ייתן תחושה טבעית ונכונה לאדם הלובש את הבגדים ולמתבוננים באותו אדם, ויחד עם זאת – תחושה של ייחוד. כמובן, בחלק מהמקרים מדובר בסטיילינג מגמתי להפקת אופנה, לטלוויזיה או לקולנוע – ואז הסטייליסט תפקידו לייצר אווירה מסוימת הנדרשת על ידי הוגי העניין. במקרה כזה סטיילינג טוב יהיה כזה שיצור את האווירה המושלמת והרצויה באמצעות בחירת הבגדים, האביזרים והחלל כולו.
קורס סטיילינג בסיסי יצייד את בוגריו בידע במגמות הקיימות בעולם האופנה, בעין מקצועית לזיהוי הסטייל המתאים וביצירת תדמית ללקוח, ויכשיר אותם לעסוק בעולם הסטיילינג בתחומי האופנה, הקולנוע, הטלוויזיה והייעוץ האישי.
המוסד המוביל בארץ ללימודי בתחום העיצוב והאופנה. קורס מקצועי בסיסי לסטיילינג אישי (Personal Shopping) המתמקד בהלבשת אמנים והלבשה לטלוויזיה. בנוסף, מוצעים קורסים נוספים בתחום כגון: סטיילינג לגברים, סטיילינג לדתיות, סטיילינג קוטור, אקססוריז ואביזרים ועוד. באופן ברור, מסלול ארבע-שנתי לעיצוב אופנה שמציע בית-הספר, כולל אף הוא חלק נכבד בלימודי סטיילינג.
מציעה קורס סטיילינג בהנחיית הסטייליסטית ליאת אשורי, המיועד להכשיר סטייליסטים להשתלבות בעולם האופנה ובתחום הסטיילינג האישי (ייעוץ ללקוחות פרטיים).
קיימים מקומות שאינם דורשים כל תנאי קבלה לקורס סטיילינג למתחילים, ואילו במקומות אחרים נדרשים תרגיל וריאיון קבלה לצורך בדיקת התאמה של הסטודנט לתחום. קורסי סטיילינג מתקדמים דורשים ניסיון וידע פורמלי בתחום ותיק עבודות מקצועי המעיד על כך.
קורסי סטיילינג בסיסיים למתחילים ימשכו כ-70 שעות אקדמיות. קיימים קורסים המשך מתקדמים רבים לבעלי ידע בתחום הסטיילינג, המציעים ידע נוסף ומעמיק בתחום וכן התמקדות בתחומים שונים של סטיילינג; אורכם של קורסים אלה משתנה ומגוון מאוד.
הלימודים כוללים חלק עיוני של העברת החומר התיאורטי וכן חלקים של תרגול אישי – פרויקטים מונחים של התלמידים, שבהם יתרגל כל תלמיד סטיילינג אישי, תרגילי בית וכן פרויקט גמר והכנת תיק עבודות מקצועי שייצג את התלמיד בצאתו אל התחום. הרצאות אורח בתחומים הקשורים לקורס גם הן משולבות בחלק מהקורסים ובמקומות מסוימים אף ייערך שיעור בהתנסות בסידור ארון כתרגול לארון הלקוח.
מרבית הקורסים מעניקים תעודת גמר מטעם המוסד עצמו. במסלולים מעמיקים יותר, שבהם לימודי סטיילינג הם חלק מהמסלול, מוענקת כמובן תעודת גמר והסמכה מקצועית בהתאם למסלול כולו. בקורסי המשך לסטיילינג, קורסים מתקדמים, הסטודנט מקבל תיק עבודות מקצועי שלו בסיום המסלול וחלק מהמוסדות – המוסד עצמו אף דואג לעבודה למצטייני הקורסים.
קורסים רבים מוכרים על-ידי משרד העבודה ל"חוק קליטת חיילים משוחררים" ומימוש הפיקדון מצה"ל או משירות לאומי, ורבים מהם גם מוכרים לצורך קבלת גמול השתלמות.
סטייליסט מתחיל העובד כיועץ תחום אופנה בעיתון, יכול להשתכר החל ב-5,000 ₪ ברוטו לחודש. סטייליסטים מוכרים ובעלי שם, המתברגים בעולם האופנה או בתחומי הטלוויזיה והקולנוע, יכולים להשתכר סכומים גבוהים פי כמה וכמה.
קורסי סטיילינג בסיסיים יעניקו למשתתפיהם את הידע והכלים הראשוניים בתחום ואת ההיכרות עם עולם המושגים שלו. קורסים אלה מאפשרים כניסה לעולם הסטיילינג והמשך התמקצעות בו, הן באופן מעשי תוך כדי עבודה והן באמצעות לימודי המשך של קורסים ממוקדי נישה ומקצועיים יותר.
בימינו משולב תחום הסטיילינג בענפים רבים: סטיילינג לאופנה, סטיילינג בעולם הטלוויזיה והקולונוע, סטיילינג אישי, סטיילינג עסקי ואפילו הום-סטיילינג (חלק מעיצוב-פְנים). בכל הנישות הללו יש מקום נרחב להתפתחות ולהשתלבות בתפקידים מעניינים ומאתגרים ביותר, והדלתות בתוכו הולכות ונפתחות עם הניסיון וההיכרות עם אנשי המפתח בתעשייה. בכל פרויקט שבו ישולב, תפקידו של הסטייליסט מהותי – הוא האדם שעליו מוטלת המשימה היצירתית והאחראית לסייע לכל אלה שעל סגנונם הוא מופקד – לצאת לאור באופן המיטבי והקולע ביותר שלהם.