התאטרון התחיל ביוון העתיקה במסגרת חגיגות הדיוניסה הגדולה שנערכו באתונה לכבוד האלים ותפס מקום נכבד ומרכזי בתרבות. עם השנים, התפתחה אמנות התאטרון, אך עדיין היא שומרת באופן כללי על עקרונות התאטרון היווני המקורי – במה, שחקן, קהל, טקסט. עולם התאטרון מגוון ומציע מבחר אפשרויות וענפים בתוכו: תאטרון מסחרי, תאטרון ממוסד, תאטרון שוליים (פרינג'), תאטרון סטודנטים ותאטרון חובבים.
נוסף על ענפי התאטרון השונים, ענף המשחק מציע בימינו שני נתיבים נוספים ומרכזיים לא פחות (אם לא יותר) לשחקנים – הקולנוע והטלוויזיה. המשחק באלו האחרונים שונה ממשחק על במה, מאחר שהוא משחק מול מצלמה ומתנהל אחרת – הרצף שבו שונה, הצילום הוא גורם מרכזי, הסצנות קצרות וחוזרות על עצמן ובהתאם לכך, אף האיכויות הנדרשות מן השחקנים, שונות מאלה הדרושות בתאטרון.
בדרך כלל, מי שיצר המשחק פועם בדמו אינו צריך להעיד על כך – מעשיו ואישיותו מעידים על כך בעבורו. המצחיק של הכיתה, הדרמטית, התאטרלי – כל אלה שמשנים דמות בכל פעם שאתה מפנה את מבטך – לאלה נועד בבירור עולם המשחק והם כמעט שאינם מרגישים נוח כאשר אינם נמצאים על במה. עם זאת, רבים מאיתנו הם שחקנים חבויים החולמים בסתר על חלום שאינם מעזים להגשים – לעמוד על במה ולשחק תפקיד. לראשונים, כמו גם לאחרונים, מיועדים קורסים המשחק הרבים והמגוונים המוצעים בתחום היום.
קורס משחק יעניק לכם את הניסיון והידע הבסיסים לעבודת השחקן. למבקשים להתמקצע בתחום – קורס כזה כמובן יעניק לכם את היסודות להשתלבות בעולם התאטרון, הטלוויזיה והקולנוע ולהתחלה של דרך מקצועית בתחום.
מציע מסלול דו-שנתי ללימודי משחק ותאטרון לתעודת גמר, עם אפשרות להשלמה לתואר ראשון בשנתיים נוספות.
בית-ספר ידוע בתחום; מציע קורס שנתי למשחק בתאטרון ומול מצלמה. הקורס יכול להיות בפני עצמו או כשנה א' של תכנית תלת-שנתית.
בית-ספר חדש יחסית, המתמקד בלימודי משחק לקולנוע ולטלוויזיה – משחק מול מצלמה (השונה ממשחק על בימת התיאטרון). בבית-הספר מלמדים השחקנים שרון אלכסנדר, שרה פון-שוורצה ונתי רביץ. מציע מסלול של כ-50 שעות אקדמיות הנפרשות על פני שלושה חודשים.
לקבלה לכל הקורסים נדרשים המועמדים לעבור ריאיון אישי, ולעבור אודישן – מבחן קבלה על קטע משחק (מונולוג) שהכינו מראש וכן מבחן ליכולת האלתור של המועמד, מקומות אחדים דורשים הכנה של כמה מונולוגים מסוגים שונים. חלק מהמקומות דורשים 12 שנות לימוד, וחלקם אף מבקשים ניסיון או רקע קודם במשחק.
קורסים קצרים ביותר יימשכו כ-50 שעות אקדמיות בלבד, בעוד שקורסים אחרים נמשכים כ-320 שעות אקדמיות ונפרשים על פני שנה. כמובן שקיימים בתי-ספר שבהם משך הלימודים הוא שנתיים ומעלה ובחלקם יש אפשרות ללימודי תואר ראשון או השלמה לתואר כזה.
הלמידה מורכבת מחלק עיוני – תולדות התאטרון, קריאת מחזות וניתוח תיאורטי של דמויות בתאטרון ובקולנוע, ומחלק מעשי – שינון טקסטים והעמדת סצנות, העלאת מחזות, השתתפות באודישנים, השתתפות בסרטי סטודנטים, ימי צילום, הליכה להצגות ועוד.
בכל הקורסים נדרשת נוכחות חובה מינימלית בשיעורים (משתנה ממקום למקום), השתתפות אקטיבית בשיעורי המשחק וכן פרויקט סיום. כל המוסדות מעניקים תעודה מטעם המוסד עצמו, כאשר בחלק מהמקומות ניתן להשלים את הלימודים ללימודי תואר ראשון מוכרים. קורסים רבים ניתנים לתשלום על חשבון פיקדון השחרור הצבאי.
מקומות רבים מציידים את בוגריהם ב"תיק עבודות" בסיום הלימודים – דיסק של צילומי חזרות והופעות של התלמיד, שנערכו לאורך מסלול הלימודים עצמו.
שחקן שכיר בתחילת דרכו בתאטרון יכול להשתכר החל מ-5,000 ₪ ברוטו לחודש. משכורות שחקנים בטלוויזיה ובקולנוע הן גבוהות מאוד כיום, התחום תחרותי ומסחרי, והשכר יכול להגיע אפילו עד מאות אלפי שקלים ויותר לפרויקט.
קורסים ללימודי משחק מציעים למשתתפיהם חוויה משמעותית וחזקה. אלו קורסים חווייתיים ובלתי-אמצעיים, הנוגעים בנבכי הנפש של התלמידים-השחקנים ובהחלט אינם דומים ללימודים בכל תחום אחר.
כיום יש היצע גדול מאוד של קורסים לבחור מתוכו, החל בלימודי משחק לחובבים, דרך פסיכודרמה, חוגים לילדים ולנוער וכמובן – קורסים למבוגרים, ברמות שונות, באורכים שונים, ובאוריינטציות שונות (תאטרון, משחק מול מצלמה). יש להדגיש כי כמו בנוגע למרבית תחומי האמנות, גם תחום המשחק אינו מיועד דווקא ל"מוכשרים" בלבד, אלא גם לכל מי שרוצה להעניק לעצמו חוויה משמעותית שתיקח אותו למקומות שאינו מכיר בתוך עצמו ואל מול העולם. כך, כל מי שנפשו נמשכת אל עולם המשחק, מומלץ לו להתנסות בקורס משחק – להעז ולהגשים חלום אישי.