לימודי עיצוב פנים בשנקר

מטרת מסלול עיצוב פנים של בית הספר שנקר, היא להכשיר מעצבים שיודעים לא רק לעצב את החללים בהתאם לפונקציה שהם אמורים למלא, אלא גם לדעת לפתור בעיות מורכבות בתחום ההנדסה אשר משפיעות על עיצוב החלל. הלימודים בשנקר נותנים דגש חזק מאוד על הפן הדיגיטאלי ושימוש בתוכנות מחשב.

ללמוד עיצוב פנים בהשפעת העולם הדיגיטאלי

בשנת 1970 נוסד בית הספר הגבוה לעיצוב והנדסה שנקר בעיר רמת גן, מתוך מטרה לתת מענה לצרכיי התעשייה הישראלית בעיקר בנושא של הכשרת כוח אדם וכן מתן שירותים של מחקר ופיתוח לתעשיות מתקדמות בתחום ההנדסה והעיצוב. בית הספר שנקר נמצא תחת פיקוח המועצה להשכלה גבוהה והוא מעניק תואר אקדמי בכול מסלולי הלימודים, שכר הלימוד בשנקר זהה לשכר האוניברסיטאי. הבית ספר נקרא על שם אריה שנקר שהיה מחלוצי תעשיית הטקסטיל בארץ.

מהות המסלול

מסלול לימודי עיצוב פנים בשנקר מכשיר מעצבי פנים שיודעים להתמודד עם בעיות בין תחומיות, תוך שילוב ממשקי מחשב בעיצוב פנים, תעשיות הבנייה ומשרדי תכנון. תוכנית הלימודים נושקת לעידן הדיגיטלי אשר משפיע כיום בצורה חזקה מאוד על כל תחומי העיצוב וגם על תחום עיצוב הפנים.

מטרות המסלול ויתרונות המסלול

מסלול הלימודים בשנקר מורכב מסדרה של סדנאות תיאורטיות ומעשיות כאשר הסדנאות מקנות לסטודנט ידע בכל התחומים הנדרשים לעיצוב כגון: ידע תרבותי, ידע תיאורטי, המתודולוגיה של תהליך העיצוב ובעיקר פיתוח חשיבה עצמאית וחדשנית אצל הסטודנט לעיצוב פנים. לימודים אלו המשלבים את העידן הדיגיטאלי יחד עם הבנת תהליכי העיצוב עוזרים לסטודנטים להפוך להיות למעצבים עדכניים, בהתאם לרוח התקופה שהחדשנות פועמת בדמם.

המרצים

המרצים של בית ספר שנקר הינם אנשי מקצוע שצברו להם שם ומוניטין בזכות עבודתם האיכותית בתחומים הקשורים בעיצוב פנים. המרצים ברובם עדיין פעילים מבחינה מעשית ותורמים מהידע המעשי הרב שלהם לסטודנטים לעיצוב. ראש מחלקת העיצוב הינו הארכיטקט פרופ' שרגא קירשנר, ד"ר יוסף קורי מרכז את תחום העיצוב המתודי. הארכיטקטית אילת כרמון מרכזת את לימודי סטודיו תמאטי והמעצבת אפרת גלבוע מרכזת את תחום העיצוב הדיגיטאלי.

תנאי קבלה

בחינה פסיכומטרית, בחינת אמי"ר, תעודת בגרות מלאה הכוללת לפחות 4 יחידות מתמטיקה, או הכרה בלימודים קודמים, מבדק כישורים בנושא מבנה וסביבה, מבחן ברישום, תיק עבודות וראיון אישי. רבים שמתחילים ללמוד פונים תחילה למכינה לעיצוב פנים שמשפרת משמעותית את סיכויי הקבלה לשנקר.

עלויות ומלגות

גובה שכר הלימוד לשנה זהה לזה שקיים באוניברסיטאות וצמוד למדד החודשי. מלבד זאת כל סטודנט משלם סכום של 600 ₪ בגין שימוש בחומרים, גובה הסכום יכול להשתנות בהתאם למסלול הלימודים. סטודנטים שמשלמים את שכר הלימוד במלואו זכאים להנחה של 2.5% משכר הלימוד הבסיסי. המלגות שבית הספר שנקר מציע הן כדלכמן: מלגות במימון התעשייה למחלקות הקשורות להנדסה כגון: הנדסת פלסטיקה, הנדסת אלקטרוניקה והנדסה כימית. מלגות קיום לסטודנטים שנזקקים לעזרה כספית, מלגות אלו ניתנו בהתאם למידת הזכאות של הסטודנט. פרסי הצטיינות בלימודים שהנם פרסים כספיים.