בית הספר שנקר הוקם בשנת 1970, כמוסד ציבורי להשכלה גבוהה, והוא מוכר כיום בין הטובים בתחומו בארץ ובעולם. בבית הספר שתי פקולטות האחת להנדסה ובה חמש מחלקות המעניקות את התואר B.Sc והשנייה לעיצוב ובה שש מחלקות המעניקות את התואר B.Des . הייחודיות של שנקר היא בין השאר בשיתוף הפעולה בין שתי הדיסציפלינות האלו, המאפשרות לסטודנטים להיחשף ולהעשיר את הידע שלהם בתחומים שונים.
לאחר ארבע שנות לימוד (161 נ"ז) במסלול לימודי עיצוב פנים מבנה והסביבה, מקבלים המסיימים את התואר האקדמי בוגר B.Des בעיצוב פנים – מבנה וסביבה. תכנית הלימודים משלבת בתוכה תכנית חינוכית, המעניקה ידע מקצועי מעמיק, במבנה של שרשרת, כאשר הקורסים המגוונים, תומכים ומתקשרים זה עם בזה כטבעות בשרשרת. למרות שלא מדובר על מסלול אדריכלות רגיל, רבים שמחפשים לימודי אדריכלות בסוף נרשמים לתואר בשנקר.
להלן רשימה של הקורסים הנלמדים בשנקר במסלול זה:
בשנה א': ידע ומושגים בסיסיים בנושאים הקשורים לעיצוב, יחסים מרחביים, דפוסי ארגון המרחב, יסודות העצוב, קנה מידה ועוד. בשנה זו הלימודים מפתחים את יכולת ההבעה באומנות ובניית מודלים.
בשנה ב': לימודי היסוד התיאורטיים, מיומנות דיגיטלית, מושגים ופיתוח הגישה התמאטית, ניסויי עיצוב בחומרים וסימולציות בדגמים דיגיטליים.
בשנה ג': לימודים הקשורים לביסוס הידע, המקנים מיומנות מעשית בעיצוב חלל, וקורסים המתייחסים לפתרון בעיות, והשתתפות בתחרויות.
בשנה ד': המיקוד הוא בלימודי התמחות הכוללים מפגשי העשרה בין תחומיים המלווים בסדנאות מחקר, בשיתוף פעולה עם התעשייה וכתיבת עבודת סיכום.
תערוכת בוגרי מסלול אדריכלות פנים בשנקר:
הלומדים במחלקה לעיצוב פנים – מבנה וסביבה, לומדים לגשר בין התעשייה למחקר האקדמי. מטרתם להעניק לסטודנטים את היכולת והכלים להתמודד עם בעיות שלפתרונן יש צורך בידע בין תחומי של הנדסה ועיצוב. בין השאר הלימודים משלבים מחקר ופיתוח בכל הקשור לתהליך עיצוב החלל והצורה, בעידן הטכנולוגי והדיגיטלי של ימינו. באמצע השנה השלישית יכול הסטודנט לבחור לפי נטיותיו בין שני נושאים עיקריים – עצוב חללים, או עיצוב מרחבים וירטואליים במחשב.
סגל המרצים כולל אנשי מקצוע מוכרים, המשלבים פעילות אקדמית עם עבודתם המקצועית. בראש המחלקה עומד פרופ' הארכיטקט שרגא קירשנר ולצידו פרופ' רוברט אוקסמן, בנוסף מרצים – ד"ר דוד שניידר, ד"ר יוסף קורי, ד"ר רבקה ויטל, ד"ר דפנה פישר-גברצמן, הארכיטקטית אילת כרמן והמעצבת אפרת גלבוע.
כדי להתקבל לבית הספר שנקר למסלול עיצוב פנים – מבנה וסביבה, המועמדים חייבים תעודת בגרות עם לפחות 4 יח"ל במתמטיקה (אחרים ללא 4 יחידות לימוד יצטרכו לעבור מכינת קיץ) כמו כן המועמדים יעברו מבדק כישורים ביום פעילות הכולל בתוכו מבחן ברישום, מבחני התאמה, ראיון אישי והצגת תיק עבודות. לאחר ההצלחה בשלבים אלו יוזמנו המועמדים למבחן מיון באנגלית. בחינות הקבלה בשנקר מתקיימות בדרך כלל בחודשים פברואר-מרץ.
לסטודנט המממן את עצמו שכ"ל הוא 9,521 ₪ לסטודנט אזרח חוץ או ממומן על ידי צד ג' המחיר הוא: 11,901 ₪. שנקר מחלקת מלגות לסטודנטים המתקשים בתשלום שכר הלימוד, המלגות ניתנות באופן יחסי לשאר מבקשי המלגות ובהתאם לתקציב המלגות שנקבע באותה שנה. אם הסטודנט מתאמץ לפרנס את עצמו, הוא מקבל נקודות זכות בבקשת המלגה.