לימודי גננות בסמינר הקיבוצים

יתרון המסלול ללימודי גננות בסמינר הקיבוצים הוא החשיפה לגישות חינוך מתקמדות, והאפשרות להשתלב כבר מהשנה הראשונה בעבודה מעשית, כאשר השנה הרביעית כולה מוקדשת לסטאז''. בהתמחות חינוך דיאלוגי תעודת ההוראה כוללת כיתות א' וב'.

לימודי הוראה לגיל הרך – להכיר את עולמם המרתק של הילדים

סמינר הקיבוצים הוקם בשנת 1939 במטרה להכשיר גננות ומורים המבינים ורואים את ההוראה והחינוך כמכלול אחד. הקמפוס ממוקם, מסוף שנות החמישים, ברמת אביב ובראשית שנות השמונים החל הסמינר להעניק תואר אקדמי ראשון, בשנת אלפיים יצאו לדרך גם התוכניות לתואר שני. סמינר הקיבוצים פועל בשלושה קמפוסים נפרדים, המרכזי ברמת אביב, השני הקמפוס לאמנויות במתחם המכללות בו לומדים בחוגי העיצוב, התקשורת והקולנוע בסמוך לצומת גלילות והשלישי קמפוס קלישר הממוקם ליד נווה צדק ובו פועל החוג לאומנות.

מהות המסלול ללימודי חינוך לגיל הרך

תכנית הלימודים לקבלת התואר הראשון בחינוך היא לארבע שנות לימוד. הלימודים מרוכזים בארבע ימי לימודים בשבוע. קיימים בו שני נתיבי לימוד בהוראת הגיל הרך, הראשון הוא חינוך בגיל הרך – חינוך דיאלוגי (מלידה עד כתות א' וב') והשני חינוך בגיל הרך – חינוך מיוחד.
בשנה א': בנתיב הדיאלוגי עניין הלימוד הוא לפתח את הסטודנט עצמו, הצמיחה האישית שלו, לכוון את ההתבוננות פנימה ומשם להסתכל כלפי חוץ, לסביבה, לחברים ולילדים. כל זאת דרך לימוד נושאים מתחומי הפסיכולוגיה, החינוך, והדיסציפלינות השונות.
בשנה ב': פיתוח השקפת העולם ורכישת כלים לתכנון הלימודים והתאמתם לילדים איתם עובדים באותה עת. הסטודנטים ילמדו את הדרכים לתכנן, לבצע ולהעריך את יחידות ההוראה בנושאים כמו: תרבות ישראל, מתמטיקה, מוסיקה, מדעים וכו'.
בשנה ג': הדגש יושם על ניהול גן ותפקיד הגננת כמנהיגה וכמנהלת. היכרות פרקטית עם ילדים בכתות א' וב' ובתי הספר, ארגון סדר יום, ניהול כיתה, היכרות עם עבודת צוות, הפעלת תוכנית לימודים הוראת הקריאה והחשבון.
שנה ד': מוקדשת כולה לסדנת סטאז במכללה בה הסטודנטית תעבוד כגננת או מורה בפועל.

מטרות המסלול ויתרונות המסלול

מטרת המסלול היא להכשיר סטודנטים המבינים שהוראה היא תחום פרקטי-רפלקטיבי, המסוגלים לראות את הילד כיוזם וכסקרן, בעל יכולת בחירה ואשר לו תחומי עניין, ושהמבוגר הוא זה שמכין עבורו את הסביבה ומאפשר לו להתבטא וכך ללמוד. התהליך מכשיר את הסטודנט להיות מחנך בגיל הרך ולהיות מעורב באופן פעיל ומשפיע.

מרצים בסמינר הקיבוצים

בראש הצוות לחינוך מכהנת ד"ר אסתר יוגב ואיתה סגל המרצים שהוא משכמו ומעלה, מרצים בעלי רקע אקדמי מבוסס, המעניקים לסטודנטים את מלוא כישוריהם וניסיונם בשטח החינוך.

תנאי קבלה ללימודי גננות

תנאי הקבלה ללימודי גננות הינם – ציון משולב של בגרות ופסיכומטרי בסך של 525 נקודות. אלו אשר הממוצע בתעודת הבגרות הוא מ- 92 נקודות ומעלה יוכלו להתקבל ללא הפסיכומטרי. יש צורך בועדת קבלה וראיון אישי. המעומדים אשר ציונם המשולב הוא פחות מ- 525 יכולים להגיש בקשה לוועדת החריגים לדיון בעניינם.

עלויות ומלגות

שכר הלימודים הוא השכר אותו קובע משרד החינוך. כלומר השכר המופחת הינו 9,596 ₪ לשנת לימודים ושכר הלימודים המלא 12,613 ₪ לשנת לימודים.
מלגת UJC מעניקה מלגות לסטודנטים יוצאי אתיופיה. סטודנטים שיפנו לקבלת מלגת פר"ח יוכלו לזכות בעדיפות למלגת המכללה – כלומר כפל מלגות. בנוסף ישנן מלגות צ'ק פוינט, מלגות למציינים, ומלגות דיקן הסטודנטים.