מכון אבני לאמנות ועיצוב תל אביב

לימודי אמנות ועיצוב בתל אביב

מכון אבני נחשב לבית ספר וותיק ומכובד ללימודי אמנות ועיצוב על רובדיהם השונים, המכון נודע גם בזכות שורה מכובדת של אמנים ישראלים שחלקם למדו במכון וחלקם שמשו ועדיין משמשים כמרצים. מכון אבני מקפיד על חדשנות תמידית והוא קשוב כל הזמן להתפתחותה של האמנות העכשווית והעיצוב כתוצאה מכך המכון ממשיך לשמור על מעמדו כמוסד מוביל בתחום לימודי העיצוב והאמנות.

מכון אבני נוסד בשנת 1936 כבית ספר לפיסול וציור, מנהל המכון היה הצייר אהרון אבני ולאחר פטירתו המכון שינה את שמו למכון אבני. במהלך שנות קיומו ועקב הביקוש הגבוה, המכון גדל והתקדם ובמקביל לרכישת מבנים וסדנאות המכון פיתח תוכניות לימודים מיוחדות אשר מאפשרת לו לבנות מסלול לימודים אקדמית. בשנים האחרונות סטודנטים אשר מסיימים בהצלחה את המסלול האקדמי של המכון זכאים לתואר ראשון מטעם האוניברסיטה הפתוחה וגם לתעודת בוגר מקצועית בתחום ההתמחות.

מכון אבני שם את הסטודנט במרכז והוא מנסה להעניק לסטודנט את הכלים הטובים ביותר שיאפשרו לו להתפתח מבחינה אישית, להתנסות ולהעז תוך הבנה של המסורת ואת כללי הייסוד בעיצוב ובאמנות. מכון אבני משתדל להעניק לסטודנטים שלו חופש פעולה מלא כאשר בסופו של התהליך הם מקבלים אחריות עיצובית ואומנותית מלאה על הפרוייקטים שלהם.

אפשרות להציג ולהיחשף

מכון אבני מקיים בעבור הסטודנטים אירועים רבים, תערוכות, גלריות ומרתונים של ציור. מרתון רישום העירום המסורתי של המכון, מתקיים במשך שנים רבות בחג חנוכה והוא מושך אליו מידי שנה בין 1,000 ל- 1,500 משתתפים, אשר יוצרים ביחד, במהלך המרתון שנמשך 10 שעות רצופות, אווירה שיתופית חמה ומפגש בין אמנים מרחבי הארץ שמאפשר דיון משותף וחשיפה לסגנונות שונים באמנות הרישום.

מכון אבני משתדל לשמור על המשכיות, המכון מכניס לסגל ההוראה שלו את בוגריו המצטיינים מתוך מטרה לשמור על המשכיות באופן הוראת האמנות. בין מרציו ותלמידיו היו וישנם אומנים חשובים מאוד כגון: אבנר כץ, יחזקאל שטרייכמן, יעקב מישורי, משה גרשוני, בוקי שוורץ, יגאל תומרקין פנחס עשת, דרורה דמיני ועוד רבים וטובים.

מחלקת "תקשורת אינטראקטיבית" של מכון אבני נוסדה מתוך מטרה לתת לסטודנט את מכלול הכלים לשילוב בין העיצוב לבין המדיה וזאת מתוך מטרה להישאר כמה שיותר מעודכנת, עם האצבע על הדופק לשינויים התכופים ולהתפתחות הטכנולוגית החזקה בתחום זה. מחלקה זו עוסקת בין השאר בתקשורת אינטראקטיבית מתוך ראייה אסטרטגית בתחומים כגון: מיתוג, אריזות, פרסום, כרזות, אינטרנט, טלוויזיה אנימציה ועוד.

ספריית מכון אבני

ספריית מכון אבני נועדה כמקור לשאוב ידע והשראה והיא משמשת גם את הסטודנטים וגם את המרצים. תחום האמנות והעיצוב הוא תחום עשיר מאוד בספרים וכתבי עת שיכולים לתת לסטודנט מגוון רחב של רעיונות ליישום פרוייקטים ספציפיים יחד עם טכניקות ביצוע ומידע תיאורטי והיסטורי, הספרייה מכילה: ספרי לימוד, ספרי אמנות, ספרי עזר, כתבי עת סרטי וידאו ושקופיות.

הספרייה של מכון אבני מקפידה מאוד על כללים נוקשים בזמן השהות בספרייה ובנוגע להשאלת ספרים מתוכה, הספרייה מאפשרת השאלה גם של ספרים וגם של כתבי עת כאשר על כל ספר או כתב עת רשומה תקופת סיום מועד ההשאלה.

ייחודיות מכון אבני

מכון אבני מקפיד מאוד לשמור ולטפח את החשיבה העצמאית והמקורית של הסטודנטים. בעולם העיצוב ובעולם האמנות קיימת תחרות קשה מאוד על ביסוס מקום ותפיסת עמדה בתוך התרבות הישראלית, לכן ישנה חשיבות גדולה מאוד לחשיבה מקורית, לחזון, עצמאות ותעוזה. מכון אבני משתדל לתת לסטודנטים שלו את הכלים לפיתוח חשיבה יצירתית ומקורית אשר תבוא לידי ביטוי בעבודותיהם השונות ותבדיל אותם מיוצרים אחרים, יחד עם הבנה ושימוש בכללים והמסגרות של עולם העיצוב והאמנות, כי כדי לפרוץ את הכללים צריך קודם כל לדעת אותם.

מסלולי הלימוד במכון אבני

מידע נוסף

כתובת: מכון אבני רח' אילת 6 תל אביב-יפו.
טלפון: 03:6817080


עוד על מכון אבני לאמנות ועיצוב תל אביב

לימודי תקשורת חזותית במכון אבני כי תמונה אחת באבני, שווה אלף מלים בכל מקום אחר מכון אבני, על שמו של האמן אהרון אבני (ואומנים נוספים) נוסד בשנת 1936. עם השנים קנה לעצמו שם של מוסד לימודי מוביל בתחום האמנות, הודות להמשך קריאה »
לימודי אמנות במכון אבני המכון המתקדם שחי ונושם אומנות בכל ההיבטים האפשריים מכון אבני לאמנות ועיצוב הוא בין המוסדות להכשרה אומנותית הוותיקים והמכובדים בתל אביב ובישראל, המכון הכשיר חלק מהאמנים המובילים במדינה ומעסיק סגל הוראה שנמנה על טובי אמני להמשך קריאה »
לימודי אדריכלות במכון אבני המקום שנותן לך את אבני הדרך להצלחה בטוחה מכון אבני נחשב למכללה הגדולה החשובה והוותיקה ביותר בתל אביב, ללימודי עיצוב אמנות ואדריכלות. המכללה הוקמה בשנת 1936 על ידי מספר אמנים ונקראה בשם "הסטודיה" בשנת 1951 להמשך קריאה »