לימודי חינוך במכללת תל חי

תואר ראשון בחינוך – B.A – החינוך כייעוד וכמחויבות חברתית

בגליל בצפון עמק החולה, בתוך הנוף המרהיב בו רואים את זרימת מקורות הירדן ממוקמת המכללה האקדמית תל חי. במכללה לומדים כ- 3,200 סטודנטים לתואר ראשון ושני בפקולטות הבאות – למדעים וטכנולוגיה, ולמדעי החברה והרוח. לאקדמיה ישנו החזון להפיץ את ההשכלה הגבוהה בין כול תושבי הגליל, לפתח ולקדם את המדע והחברה, תוך שמירה על הסביבה ואיכותה. זו הסיבה שהמכללה מעודדת פעילויות רבות המשלבות בני נוער מיישובי הגליל השונים דרך תכניות של לימודי חוץ והמכון לאומנויות. האווירה במכללה היא צעירה ושופעת מרץ ועם כל זאת המכללה שומרת על רף אקדמי גבוה ועל המצוינות.

מהות המסלול

בחוג לחינוך מסלול הלימוד הם חד חוגי או דו חוגי, בחוג החד חוגי החובה היא לצבור 120 נ"ז בחינוך ובמסלול הדו חוגי 60 נ"ז בחינוך וה-60 הנותרים בחוג אחר. את הבחירה בין שני המסלולים בדרך כלל קובעים הסטודנטים כבר בכניסה לשנה הראשונה ללימודיהם, אך אפשר להחליף מסלול גם בתום השנה הראשונה.
בתכנית הלימודים החד חוגי נלמדים בין השאר הקורסים הבאים:

  • 28 נ"ז בלימודים כלליים מתודולוגיים ודיסציפלינאריים ובלימודי מבואות וכדומה.
  • 60 נ"ז בשניים מהמוקדים לבחירה מארבעת מוקדי החינוך: 'מיוחד' 'אלטרנטיבי' 'לקויות למידה' 'אומנויות'.
  • 2 נ"ז בלימודים רב תחומיים במדעי הרוח.
  • 30 נ"ז במוקד שלישי שלא נבחר או בחוגים אחרים.

מטרות המסלול ויתרונות המסלול

מטרת המסלול היא לפתוח בפני הסטודנטים את כל האלטרנטיבות הקיימות בחינוך ולחשוף בפניהם אפשרויות ויידע עיוניי ומעשי כאחד. צוות ההוראה מעודד את הסטודנטים לפתח מחויבות עמוקה, רגשית, ערכית ואינטלקטואלית כאחד שתעזור למורים לעתיד להבין את האתגרים העומדים בפני אנשי החינוך בארץ ולעמוד בהם בכבוד. בתכנית הלימודים קיימים, כאמור, ארבע מוקדים עיקריים: חינוך מיוחד, לקויות למידה, שילוב אומנויות בחינוך, והמוקד לחינוך אלטרנטיבי ויזמות חינוכיות. מוקדים אלו מספקים לסטודנטים כושר התבוננות ביקורתי, עם כוח לעזור ולחפש את הדרך החינוכית מעבר לנראה לעין וליזום ולתכנן פרויקטים חינוכיים.

מרצים

ראש החוג לחינוך הינו ד"ר יאיר זלטנרייך, המרצים העובדים לצידו בסגל המכללה האקדמית תל חי כולם מסורים לעבודתם, תומכים בכל סטודנט באופן אישי ועוזרים לו למצות את מלוא הפוטנציאל הטמון בתוכו. כל המרצים ואנשי הצוות מומחים בשטחם ומעניקים את מלוא הידע, המעשי והעיוני שלהם.

תנאי קבלה

כל המועמדים ללימודים מוזמנים להתקשר ולשאול בטלפון כל שאלה הנוגעת לרישום ללימודים ולתנאי הקבלה, במכללות רבות ישנה אפשרות לקבלה של סטודנט ספציפי, גם אם נתוני הקבלה שלא לא מתאימים לדרישות המכללה. כמו כן, נתוני הקבלה עשויים להשתנות משנה לשנה.
ציון הסכם שהוא השילוב של הפסיכומטרי והממוצע של בחינות הבגרות, הוא הציון שקובע לקבלה ללימודים בתל חי, במרכז הייעוץ מכינים סכם זה עבור המעומדים המעוניינים להתקבל ללימודים. האפשרות לא לעבור את המבחן הפסיכומטרי קיימת, במקרה זה ציון הסכם מורכב מציוני הבגרות וציוני המצרף (הציון המורכב מאנגלית, מתמטיקה ושפת אם לפני ציוני המגן).במידה ואין מבחן פסיכומטרי צריך לעבור מבחן באנגלית (אמיר"ם) לסיווג הרמה באנגלית

עלויות ומלגות

שכר הלימוד הוא הרגיל בכל האוניברסיטאות השונות בארץ כ- 12,866 ₪ לשנה הסכום המלא והסכום המופחת עומד על כ- 9.655 ₪. במכללה מדור מיוחד התומך, עוזר ומנחה את הסטודנטים המעוניינים לבקש מלגה. במדור זה קיים המדריך המלא למלגות והצוות העובד בו, יעזור וינחה באופן ברור למי לפנות ואיך למלא את הבקשה. ברשימת המלגות והקרנות אפשר למצוא חלק מהשמות הבאים: המועצה האזורית גליל עליון, התאחדות הסטודנטים, מלגת איילים, משרד החינוך, מלגת פר"ח ועוד.