השיקול אם ללמוד ביוטכנולוגיה במכללה או באוניברסיטה שונה מתחומים אחרים, כי בביוטכנולוגיה הרבה נסמך על המחקר. מכיוון שמחקר במכללה פחות מפותח מאשר באוניברסיטה, שכן המכללה יותר ממוקדת לימודים, רבים בוחרים ללמוד תחומי מחקר כמו ביוטכנולוגיה באוניברסיטה. למרות זאת, המכללה האקדמית תל חי מקיימת מסלול אטרקטיבי שבו הסטודנט עוסק בפיתוח מערכות ביולוגיות וטכנולוגיות שונות שנועדו לעזור לאדם.
בתל חי, על ידי שימוש מקורי בצמחים, מיקרו אורגניזמים ובעלי חיים מוצאים שימושים חדשים לטכניקות ביולוגיות ישנות ומשתמשים בהם לעזרת האדם ולקידום המדע. במכללת תל חי לומדים ביוטכנולוגיה תוך שאיפה לבין-תחומיות ולימודים של נושאים ממדעי הטבע, פיזיקה, כימיה, מדעי החיים וההנדסה. הסטודנט נדרש לגלות ידע אינטרדיסציפלינרי וללמוד לקרוא תואר ראשון BSc בביוטכנולוגיה. משך הלימודים הינה שלוש שנים, ובתל חי ישנן שש התמחויות אפשריות לתואר:
ידוע כי ישנו יחס מעולה מהמרצים בתל חי בכלל, ובמסלול ביוטכנולוגיה בפרט. המרצים הינם חוקרי ביוטכנולוגיה פעילים וידועים בתעשייה, מהם תלמדו שיטות מחקר ופיתוח מתקדמות. פרוייקט המחקר שתבצעו בתואר הראשון לא יהיה רק לצורך התואר, אלא יתרום למחקר הכללי בארץ. אווירת הלימודים בתל חי גם היא מאוד מיוחדת, ולשם כך מומלץ לבקר במכללה וגם במעבדות הביוטכנולוגיה בפקולטה.
הלימודים בתל חי מוכרים בכל המוסדות להשכלה גבוהה, ולכן תוכלו להמשיך בכל מקום בארץ לתואר שני. מעל 40 אחוזים מבוגרי החוג ממשיכים לתארים בארץ ובחו"ל. חלק מהבוגרים משתלבים בעבודות עם שכר גבוה באחת מחברות הביוטכנולוגיה ותעשיית התרופות, המזון והכימיקלים, כמו גם במעבדות של בתי חולים ומכוני מחקר ופיתוח.
תואר שני בתל חי במסלול ביוטכנולוגי כולל מסלול עם או בלי תזה. זוהי תוכנית לתואר שני MSc שהינה חדשה יחסית, כאשר מכללת תל חי הם המוסד האקדמי הראשון שהינו מכללה המלמדת תואר שני עם תזה בביוטכנולוגיה.
המסלול עם תזה: תואר שני עם תזה אורך מינימום שנתיים. סטודנט צובר 30 נ"ז בקורסים, מתוכן 24 בקורסי חובה ועוד שש בקורסי בחירה. התזה מתבצעת באחת ממעבדות מיג"ל השותפות בתכנית,
מסלול ללא תזה: גם תוכנית זו נמשכת שנתיים, כאשר התלמיד צובר 48 נקודות זכות. פרויקט המחקר יתבצע במעבדות מיג"ל השותפות לתכנית, או במעבדות מחקר במוסדות אקדמיים מוכרים אחרים. בסוף הפרוייקט תוגש עבודה בכתב, ותתקיים בחינה בעל פה.