האקדמיה תל אביב יפו שהוקמה בשותפות מבורכת של אוניברסיטת תל אביב, עירית תל אביב והמועצה להשכלה גבוהה בשנת 1994, דוגלת ברמת לימודים אקדמית גבוהה בשילוב עם אווירה משפחתית תומכת וחמה. הדרישות והסטנדרטים מהסטודנטים הם גבוהים כמו האתגרים האקדמיים שבפניהם ניצבים הסטודנטים במסלול זה. השאיפה לשמירה על הרמה הגבוהה דוחפת את האקדמיה לחפש אחר סטודנטים בעלי איכויות גבוהות המעונינים ללמוד, להתמודד ולהרחיב את ידיעותיהם ויכולותיהם עד למקסימום האפשרי. באקדמיה ישנם ארבעה בתי ספר – למדעי ההתנהגות, לממשל ולחברה, למדעי המחשב ובית הספר לניהול ולכלכלה.
במסלול לימודי מדעי המחשב באקדמיה תל אביב – יפו לומדים ונוגעים בכל מה שנוגע לעולם המחשבים – תוכנות, חומרה ויישומים מקבילים, הסטודנטים מקבלים כלים להבין את כל הרעיונות והטכנולוגיות החדישים ביותר בשוק. הסטודנטים לומדים את התיאוריה ומיישמים אותה בפועל. חלק ממבחר הקורסים התיאורטיים הנלמדים במסלול זה הינם: סיבוכיות, לוגיקה, אלגוריתמים, מתמטיקה, לקורסים אלו מצורפים קורסים בהתמחויות הקשורות לחזית הטכנולוגית היום כגון: JDO,NET,ADO ועוד. בנוסף הסטודנטים עוברים קורסים מעשיים כמו ראייה ממוחשת, בינה מלאכותית, טכנולוגית תקשורת, גרפיקה ממוחשבת, ניתוב ומידול רשת. כל אלו הם רק קצה המזלג של הנושאים הנלמדים באקדמיה תל אביב יפו. נושאים אלו ורבים אחרים מכשירים את הסטודנטים להבין את הטכנולוגיות המתפתחות והמשתנות ללא הרף בשוק, אך במיוחד הם עוזרים בפיתוח התפיסה המחשבתית שתקנה לסטודנט את היכולת לפתור כל בעיה בתחום המחשוב.
בלימודי התואר הראשון במדעי המחשבB.Sc של האקדמיה תל אביב יפו, קיים מגוון רחב של התמחויות: התמחות בתקשורת ובאינטרנט, התמחות בבינה מלאכותית, וכן התמחות בחטיבות ניהול וביו-אינפורמטיקה. מבנה הלימודים מאפשר בחירה בין הקורסים השונים בחטיבות השונות ובאמצעות כך להעמיק ולגוון את הידע האקדמי והמקצועי של הסטודנט.
הלימוד המעשי נערך בכתות לימוד קטנות שאינן עולות על 30 סטודנטים ובלימוד התיאורטי לא יותר מ-60 סטודנטים בכיתה. כתות קטנות אלו מאפשרות את ניצול מלוא הפוטנציאל האישי עד למקסימום של כל סטודנט וסטודנט וחיזוק הקשר האישי עם המרצים. השגת ציונים גבוהים מאפשרת המשך ללימודי תואר שני במדעי המחשב באקדמיה, או בכל אוניברסיטה אחרת בארץ.
המרצים באקדמיה תל אביב יפו בנוסף להיותם בעלי יכולות אקדמיות מובהקות בכל הקשור למדעי המחשב, הינם בעלי יכולת דידקטית העוזרים לסטודנטים לפתח את כישוריהם האישיים. הרשימה ארוכה מאד והיא כוללת מרצים כגון: פרופ' בוריס אפשטיין, מר אורן איש שלום, פרופ' עופר אריאלי, מר הדר בינסקי, מר בן בלום, פרופ' אמיר בן עמרם, ד"ר כרמית בנבנישתי שפילקה, ד"ר אהרון בןל שפרוט, מר יוסי בצלאל, ד"ר אורי גלובוס, ד"ר אליעזר דור, ד"ר רועי וגנר, מר שי וולקומיר, ד"ר רומינה זיגדון, ד"ר הלל טל עזר, מר איתי לשם טל, פרופ' דניאל כהן אור ועוד רבים אחרים.
תנאי הקבלה במסלול מדעי המחשב של האקדמיה תל אביב יפו הינם: תעודת בגרות מלאה ובחינה פסיכומטרית, בחינת מיון באנגלית הכלולה במבחן הפסיכומטרי, כאשר הציון המינימאלי שלה הוא: 100 נקודות. בתעודת הבגרות – מתמטיקה 3 יחידות בציון של 55 לפחות, אנגלית 4 או 5 יחידות בציון של 55 נקודות לפחות. עולים חדשים יצטרכו לעבור גם בחינה בעברית.
עלות הלימודים באקדמיה תל אביב יפו, היא זהה לשאר האוניברסיטאות בארץ ועומדת על 12,866 ₪ לשנה לתואר ראשון ו- 9,521 ₪ לשנה לאלו אשר יש להם כבר 18 נקודות זכות. המלגות של האקדמיה ניתנות בהתאם למצבו הכלכלי של הסטודנט – סטודנט העובד למחייתו זכאי לקבל מלגה בסך 6,500 ₪ בשנת הלימודים הנוכחית. אחד התנאים לקבלת המלגה הוא הפעילות של הסטודנט למען הקהילה ולימודים של לפחות 30 נ"ז לתואר ראשון, במידה והסטודנט אינו מתחייב לפעילות למען הקהילה המלגה תהייה בסך 3,000 ₪ בלבד.
כמו כן קיימות שאר המלגות החיצוניות כולל קרן הישג, פרויקט פר"ח קרן IMPACT, ארגון שגרירי רוטשילד ועוד.