לימודי כלכלה באקדמית תל אביב יפו

בית הספר לניהול וכלכלה מהטובים בתחומו

האקדמיה הוקמה ב- 1994 ביוזמת אוניברסיטת תל אביב, המועצה להשכלה גבוהה ועירית תל אביב, הלימודים באקדמיה הם ברמה גבוהה ומלווים ביחס חם ותומך, סגל המרצים הינו סגל הפעיל לא רק בהוראה כי אם גם במחקר, נופך זה מוסיף לחוויות הלימודים עושר והכנה טובה יותר לשוק העבודה. שמירת הסטנדרטים הגבוהה דורשת מהסטודנטים השקעה רבה בלימודים, אך הרווח ניכר.

מהות המסלול

בתכנית הלימודים לתואר ראשון B.A בכלכלה וניהול מוענקים מלבד הידע הכללי בכל הקשור לתורת הניהול והכלכלה בישראל ובעולם וקשרי הגומלין שביניהם, כלים לניתוח ופתירת בעיות. הלימוד כולל 112 נ"ז המורכבים מ- 94 נ"ז חובה בלימודי ניהול וכלכלה ו-20 נ"ז בקורסים לבחירה.

בנוסף קיימות תוכנית לימודים הכוללת אפשרויות נרחבות של שילובים כגון:

  • תואר ראשון B.A בכלכלה וניהול בצירוף חטיבה ביזמות
  • תואר ראשון B.A  בכלכלה וניהול בצירוף התמחות בשוק ההון
  • תואר ראשון B.A בכלכלה וניהול בצירוף התמחות באחריות תאגידית בניהול
  • תואר ראשון B.A בכלכלה וניהול עם התמחות בניהול משאבי אנוש
  • תואר דו חוגי במדעי המחשב וכלכלה וניהול B.A

בשנה הראשונה לומדים קורסי חובה: בהדרכה במשאבי הספרייה, מבוא למיקרו כלכלה, יסודות התנהגות ארגונית מיקרו, מבוא להסתברות וסטטיסטיקה, סטטיסטיקה תיאורית, מתמטיקה א', מבוא לטכנולוגית מידע, מבוא למאקרו כלכלה, הסקה סטטיסטית, מתמטיקה ב', תורת המחירים א', חשבונאות א', יסודות התנהגות ארגונית מאקרו.

בשנה ב': תורת המחירים ב' וג', מאקרו כלכלה א' וב', אקונומטריה א' וב', חשבונאות ב', יסודות השיווק, יסודות מערכות מידע, אתיקה ואחריות תאגידית בניהול, יסודות האסטרטגיה, תורת ההחלטות מבוא לניהול משאבי אנוש,

שנה ג': כלכלת ישראל, כלכלה יישומית, ניהול ביצועים, יסודות המימון, דיני עסקים, יסודות היזמות, מבוא לחקר ביצועים וסמינר.

מטרות המסלול ויתרונות המסלול

  • כיתות קטנות – בקבוצות התרגול עד ל- 30 סטודנטים, ובקבוצות הלימוד עד ל- 90 סטודנטים.
  • מגוון התמחויות – תוך כדי לימודים לתואר הראשון, כבר קיימת האפשרות להתעמק ולהתמקד בתחומי לימוד ספציפיים, המפתחים את תהליכי החשיבה והיישום.
  • שילוב של כלכלה עם ניהול – שני תחומי לימוד המשלימים זה את זה ומאפשרים לבוגרים להשתלב בסיום הלימודים בשוק העבודה בתפקידים אטרקטיביים יותר.
  • המרצים הטובים ביותר – המרצים פעילים הן בשטח האקדמי והן בשטח הפרקטי של עולם העסקים.
  • רמת לימודים איכותית וגבוהה.
  • הגשת מועמדות לתואר שני – התואר הראשון של האקדמיה מוערך על ידי האוניברסיטות, ומאפשר להגיש מועמדות לתואר שני בכלכלה, או לתואר שני MBA ללא צורך בהשלמות.

מרצים

המרצים במסלול לימודי כלכלה הינם: גב' שני אברהם, גב' נילי אגאי, ד"ר משה אור-גד, מר חיים אידלמן, מר דורי איזנבנד, ד"ר יעקב ארז, מר ברוך אשל, ד"ר כרמית בנבנישתי שפילקה, ד"ר בועז ברק, מר עודד ברוורמן, גב' עינת גוטמן, ד"ר עמית גוטמן, ד"ר אליהו גימון, ד"ר חנן גלזר, ד"ר אילון גנור, ד"ר רון ברגר, ד"ר חמי גוטליבובסקי, ד"ר רותי גסר, ד"ר דלית גפני, ד"ר מירון גרוס, פרופ' אברהם גרוספלד –ניר, ד"ר שירית כתב- הרץ, פרופ' מירי לרנר, ד"ר דנה לנדאו, פרופ' נאוה חרובי, ד"ר סיגל לוי, ד"ר אסנת ליפשיץ ועוד הרבה אחרים.

תנאי קבלה

לבית הספר לכלכלה וניהול של האקדמיה תל אביב יפו נדרשים תעודת בגרות והמבחן הפסיכומטרי. במתמטיקה ציון של מינימום 80 ב- 4 יחידות לפחות, או ציון של לפחות 55 נקודות ב- 5 יחידות, או ציון של 90 ומעלה בבחינת המיון במתמטיקה (הבחינה נערכת על ידי המרכז הארצי לבחינות והערכה) באנגלית מבחן המיון הנכלל בפסיכומטרי בו הציון המינימאלי הוא: 100.

עלויות ומלגות

שכר הלימודים השנתי הוא האוניברסיטאי הרגיל העומד על 12,866 ₪, או שכר הלימוד המופחת בסך של 9,521 ₪ לשנה. המלגות מוענקות על בסיס מצב כלכלי של הסטודנט והמאמץ אותו עושה הסטודנט למימון מחייתו, זכאות למלגה אינה נפגמת בשל עבודתו של הסטודנט. גובה המלגה המקסימאלי הוא 10,500 ₪.

  • זכאות למלגה מחייבת את הסטודנט בהשתתפות פעילה למען הקהילה.
  • היקף הלימודים בשנה הראשונה חייב להיות של 30 נ"ז לפחות, או 27 נ"ז לאלו הלומדים בתכנית מעוף. לאלו אשר אינם מתחייבים לפעילות חברתית, אך ימצאו זכאים לסיוע כלכלי תינתן מלגה בסך 3,000 ₪.
  • כמו כן, ניתנות מלגות לסטודנטים חדשים בעלי נתוני קבלה גבוהים ולסטודנטים מצטיינים.