המכללה האקדמית ע"ש דוד ילין

מכללת דוד ילין – בפוקוס על התלמיד

המכללה האקדמית דוד ילין הינה אחד המוסדות הוותיקים בארץ להכשרת מורים, ולמעשה שמה המקורי הוא "בית מדרש למורים העברי". המכללה נוסדה בשנת 1913 בשכונת בית הכרם בירושלים, שכונה בעלת אופי בורגני שאוכלסה בעיקר במורים וסופרים ועד היום נחשבת לאחת השכונות היוקרתיות בעיר – לא מעט תודות למכללה הנחשבת השוכנת בטבורה ממש. במכללה לומדים למעלה משלושת-אלפים סטודנטים מקבוצות שונות בחברה לקראת ראשון בהוראה במגוון מסלולים ומגמות, כמו גם לקראת תואר שני בהוראה ולמידה ובשורה ארוכה של תוכניות המשך ולימודי תעודה.

המכללה מקיימת תוכנית לימודים במסגרת מכינה קדם-אקדמית, במגוון מסלולים המותאמים לצרכי התלמידים, בהתאם לכמות ההשלמות או השיפורים שמעוניין התלמיד לבצע – תוכנית חד-שנתית, דו-שנתית או מדורגת שאורכה עד שלוש שנים. בנוסף, המכינה מקיימת גם קורס פסיכומטרי לתלמידים המעוניינים בכך.

בין השירותים הייחודיים שמעניקה המכללה לתלמידיה ניתן למצוא את מערכת התמיכה האישית (מ.ת.א) במסגרת מרכז התמיכה וההעצמה לסטודנט. התוכנית חותרת ליצירת תנאים והזדמנויות שוות לסטודנטים בעלי קשיים מסוגים שונים, כגון לקויי למידה, מוגבלויות פיזיות או רקע תרבותי אשר מקשה על ההסתגלות לעולם האקדמיה. מטרת המרכז היא להקנות לסטודנטים אלה מיומנויות אקדמיות שיאפשרו להם למצות את הפוטנציאל הטמון בהם, באמצעות תכנים של חיזוק לימודי, העצמה אישית ותמיכה כלכלית ואישית.

חינוך בראש

מזה שנים ארוכות ששמה של מכללת דוד ילין כמוסד מוביל להכשרת אנשי חינוך הולך לפניה, ובין בוגריה ניתן למצוא אנשי רוח ואנשי ספר, אישי ציבור ואינספור מורים ומחנכים אשר הוכשרו באמצעים פדגוגיים מתקדמים ומסורתיים כאחד ולאורם של ערכים יהודיים ודמוקרטיים גם יחד, ברוח מגילת העצמאות. משחר ימיה נהנתה המכללה ממנהלים מוכרים ומכובדים, החל ממייסדה, דוד ילין, ועד ההיסטוריון בן-ציון דינור שגם היה לימים לשר החינוך.

גם בימים אלו, סגל המורים והמרצים במכללה מוסיף להוביל בתחומו, ולהוות נושא-דגל של מצוינות לתלמידי המכללה. מורי המכללה אחראים למגוון רחב של פרסומים בתחומי התמחותם, והם אמונים על עריכת כנסים רבים ועל פרסומם של כתבי-עת משפיעים בתחום החינוך בארץ, כגון כתב העת "במעגלי חינוך".

החל מפינות חי, וכלה במעבדה לשונית ממוחשבת, סדנאות תכנון הוראה שונות ושילוב וידאו ורדיו כאמצעים לימודיים – המכללה עושה שימוש במגוון רחב של אמצעי לימוד ומשאבי למידה, ושוקדת על חדשנות ורלוונטיות מתמדת של שיטות לימוד והוראה אותן היא מנהיגה ומלמדת.

גם בתחום החינוך, שאף פעם אינו יודע שובע, נחשבים בוגרי המכללה למצרך מבוקש, ועל פי נתוני המועצה להשכלה גבוהה, בוגרי המכללה זוכים לשכר ממוצע גבוה יותר בהשוואה לבוגרי המכללות החילוניות האחרות להכשרת מורים בארץ.

ספריית דוד ילין

במכללה פועלת ספרייה מרכזית אחת המשותפת לכלל הסטודנטים במגמות הלימוד השונות. בנוסף על קטלוג ומאגרי מידע עשירים, מעניקה הספרייה לתלמידים שירותים ייחודיים כגון מדריכים לכתיבת עבודות, ואוספים מיוחדים, דוגמת אוסף המרכז לספרות ילדים ונוער.

ייחודה של המכללה

כבר בכניסה למכללת דוד ילין תוכלו לחוש באופיו המיוחד של המקום – גרם המדרגות הגדול והגבוה, העשוי אבן ירושלמית, בו יש לטפס על מנת לבוא בשער המכללה מרמז על המאמץ הכרוך הן בלמידה והן בעשייה החינוכית המתמשכת, ועל חשיבותם של ההוראה והחינוך. כאשר תגיעו לראש המדרגות ותיכנסו בשער תגלו כי המקום הוא ביתם של סטודנטים ומרצים שהחינוך עבורם הוא עבודת קודש של ממש, כיוון שכך מתייחסים אליה במכללה האקדמית ע"ש דוד ילין.

תוכניות לימוד במכללת דוד ילין

  • תואר ראשון B.Ed במגוון מסלולים
  • תואר שני M.Ed. בהוראה ולמידה
  • לימודי המשך ותעודה
  • הסבת אקדמאים להוראה

מידע נוסף

כתובת: המכללה לחינוך ע"ש דוד ילין, רח' מעגל בית המדרש 7, בית הכרם, ת"ד 3578, ירושלים 91035.
טלפון: 02-6558160; קבלת מידע וערכת רישום: 1-800-263-263.


עוד על המכללה האקדמית ע"ש דוד ילין

לימודי תעודת הוראה במכללת דוד ילין ללמוד כיצד להיות מורה טוב ומחנך מצוין המכללה החלה דרכה בשנת 1913 כ- 'בית המדרש למורים העברי' מאז ועד עתה דוגלת המכללה בערכים חברתיים חינוכיים ובמצוינות, לכן היא מעסיקה את מיטב המרצים ומשלבת את כל להמשך קריאה »