לימודי משאבי אנוש במכללת עמק יזרעאל

הלימודים במגמת שירותי אנוש במכללה האקדמית עמק יזרעאל מבוססים על מגוון ההיבטים של השירות, תהליכיו והאופן שבו הוא מוטמע בארגונים שונים.

לימודי משאבי אנוש – יש מקומות אחרים – אין מקום כזה

המכללה האקדמית עמק יזרעאל נחשבת לאקדמיה של הצפון ב- ה' הידיעה. לומדים בה כ – 5000 סטודנטים במגוון חוגים ותכניות כגון: לימודי תואר ראשון בכלכלה, מדע המדינה, תקשורת, שירותי אנוש, קרימינולוגיה, מדעי ההתנהגות, מנהל מערכות בריאות, סיעוד, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה ועוד, בנוסף ללימודים אלו, המכללה מציעה מסלול ללימודי התואר השני בפיתוח וייעוץ ארגוני ובייעוץ חינוכי.

סגל המרצים במכללה הוא מהטובים בתחומם, דלתם פתוחה ואוזנם קשובה. היחס שלהם לסטודנטים חם ואישי, תוך הקפדה על מילוי הדרישות האקדמיות במלואן. חיים סטודנטיאליים תוססים מתקיימים במכללת עמק יזרעאל, ומדי שנה נערך בה כנס גדול בנושא תקשורת, עם מיטב אנשי התקשורת בארץ. סטודנטים ממגמת התקשורת מפעילים במכללה גם תחנת רדיו. הסגל האקדמי של המכללה מגיע ממיטב האוניברסיטאות וכולל מרצים בעלי שם המובילים בתחומם.

מהות המסלול

שם המגמה – שירותי אנוש מעיד על מהותה ועל הרציונל המונח בבסיסה. בעוד יש מי שעשויים לראות טעם לפגם בראיית בני אדם כמשאב (בני אדם אינם רק משאב הם בעיקר נכס!) כינויה של המגמה במכללה זו, שירותי אנוש מצביע על מרכזיותו של השירות, המהווה את ליבת המגמה.

תכנית הלימודים כוללת לימוד מקצועות כגון: פסיכולוגיה, מדעי החברה והרווחה, סוציולוגיה, כלכלה ומדעי הניהול ועוד. במהלך הלימודים מודגשת ומיושמת חשיבות ההתנסות המעשית בתחומי ארגון, ניהול, פיתוח והדרכה. הלימודים מקנים כלים שלא יסולאו בפז בתחומים כגון: ניהול משאבי אנוש, ניהול קריירה, ניהול עובדים ותהליכי שירות, יזמות עסקית וחברתית, שיטות לפיתוח ולהערכת פרוייקטים ועוד.

מטרות המסלול ויתרונותיו

מטרת הלימודים במגמה זו היא להכשיר אנשים מקצועיים בעלי ידע רב-תחומי רחב במכלול היבטי השירות, חדורי תודעת שירות, המסוגלים לייעל ולשכלל את השירות הפנים-ארגוני בממשקיו השונים ואת השירות שמעניק הארגון מחוץ לו.

ייחודה של המגמה, ייחוד שבו מתמצים גם יתרונותיה היחסיים והמובהקים, הוא בתשתית האקדמית הרחבה והמעמיקה שמוקנית במהלך הלימודים לסטודנטים, הענקת כלים ומיומנויות לחשיבה ביקורתית, לניתוח מעמיק וביכולת להביא לידי ביטוי את הידע והיכולות הנרכשים בשטח. במסגרת הלימודים מתקיים "פרקטיקום" – אשר שמו מעיד על ייעודו: להכשיר סטודנטים לעבודה בארגונים שונים, במגזר העסקי והציבורי. כבר במהלך הלימודים מתנסים הסטודנטים בעבודה מעשית בארגונים, חברות ועסקים, בוגרי המגמה יכולים, מיד עם סיום לימודיהם, להשתלב בעבודה בארגונים שהתנסו בהם.

המרצים

כראש החוג מכהנת ד"ר דלית יסעור בורכוביץ' והאחראי על לימודי השדה הינו ד"ר אריה רשף, סגל המרצים כולל אנשי מקצוע מן המעלה הראשונה, אנשי אקדמיה בתחומים רלוונטיים כגון עבודה סוציאלית, סוציולוגיה, כלכלה ומנהל עסקים ועוד. חלק ניכר מהמרצים 'בא מהשטח' ומכיר שיטות ודרכים להכשיר את בוגרי המגמה להשתלב בשוק העבודה בתחום שירותי אנוש.

תנאי קבלה

ניתן להתקבל למגמה על פי שקלול ציון הבחינה הפסיכומטרית עם ציון ציוני הבגרות. לחסרי תעודת בגרות נדרשת תעודת גמר של מכינה קדם אקדמית שנערכת מטעם המכללה.

עלויות ומלגות

שכר הלימוד במכללה הוא בגובה שכר הלימוד באוניברסיטה כ- 12,868 ₪ לשנת לימודים. במכללה מוענקים שלושה סוגי מלגות: מלגות עידוד למעורבות חברתית (ובהן פר"ח), מלגות הצטיינות ומלגות סיוע הסטודנטים.