לימודי כלכלה במכללה האקדמית ספיר

לימודי כלכלה במכללה האקדמית ספיר – מגיעים רחוק וגבוה

המכללה האקדמית ספיר, השוכנת בצפון מערב הנגב, מציעה לסטודנטים סביבה ירוקה, תוכניות לימודיות מגוונות לתואר ראשון ולתואר שני, כיתות מרווחות, מעבדות משוכללות, סגל מורים וחוקרים מעולים, המכללה שמה דגש ניכר על הכשרת בוגריה להשתלבות בשוק העבודה, הלימוד הוא יישומי, ממוקד ומכוון מטרה. הנהלת המכללה מעודדת את הסטודנטים לאחריות ולמעורבות חברתית כבר בתקופת הלימודים. עם מחלקות הלימוד נמנות המחלקות הבאות: כלכלה, משאבי אנוש, שיווק, לימודי תכנה, לוגיסטיקה, שיווק טכנולוגי, לימודים רב תחומיים, אמנות הקולנוע והטלוויזיה, בית ספר למשפטים, עבודה סוציאלית, בית ספר להנדסאים, היחידה ללימודי חוץ, מכינות קדם אקדמיות.

מכללת ספיר ידועה במעורבותה העמוקה בחברה, מדי שנה נערך בה כנס ישראל לשדרות, המהווה מעין 'תשובה' לכנס הרצליה היוקרתי. במסגרת הקתדרה לחברה ופוליטיקה מתקיימים במכללה האקדמית ספיר כנסים שונים ומגוונים, המעמיקים את הידע בתחומים רבים ומעלים שאלות אקטואליות חשובות לדיון ציבורי.

מהות המסלול

במכללה האקדמית ספיר ישנם שני מסלולים ללימודי כלכלה:

  1. המסלול הראשון הוא מסלול כלכלה וחשבונאות: משך הלימודים 3 שנים בשתי המחלקות – כלכלה וחשבונאות, בוגרי המסלול זכאים לגשת לבחינת ההסמכה של מועצת רואי החשבון.
  2. המסלול השני הוא מסלול כלכלה יישומית וניהול: במסלול זה הסטודנט זוכה ללימוד מעמיק של שוק ההון, הבנקאות, ניהול פיננסי, ניהול תיקי השקעות והכשרת יזמים ומנהלים להשתלבות במגזר התעשייתי, העסקי ובמגזר הציבורי והביטוח. תכנית זו מיועדת, בין השאר, להעשיר את הסטודנטים בכלים שיאפשרו להם לנהל באופן כלכלי מושכל את משאבי הטבע והסביבה, תוך שימוש במודלים כלכליים לשמירה על הסביבה.

מטרות המסלול ויתרונותיו

הלימודים בדיסציפלינה זו מכשירים את בוגרי החוג להשתלב בעמדות ניהול בכירות ומאתגרות. האוריינטציה המעשית והיישומית של החוג באה לידי ביטוי במהלך כל שנות הלימודים, שבהן מבצעים הסטודנטים פרוייקטים בהשגחה ובפיקוח של אנשי מקצוע בגופים ובחברות שבהם מועסקים הסטודנטים. הנחיה אקדמית מזה וחונכות מעשית מזה מהווים ערובה להכשרה מקצועית יסודית ומעמיקה.
יתרונות לימודי כלכלה במכללה האקדמית ספיר:

  • בוגרי המסלול זכאים להמשיך ללימודי תואר שני, אם בארץ ואם בחו"ל.
  • שני המסלולים מאפשרים בחירה בתחום התמחות מועדף. הכלכלה היישומית מאפשרת להתוודע אל 'העולם האמיתי' של הכלכלה כבר במהלך הלימודים, בהדרכה, בליווי ובפיקוח של האקדמיה ושל מנהלים בשטח.

המרצים

בראש החוג – על שני מסלוליו – עומד ד"ר יעקב גלבוע ומרצים בו טובי החוקרים באקדמיה ומרצים בעלי ניסיון רב מהשטח.

עלויות ומלגות

שכר הלימוד הוא בגובה שכר הלימוד של שנת לימוד באוניברסיטה – 12,866 ₪. לרשות הסטודנטים פתוחות אפשרויות להגיש מועמדות לקבלת מלגות רבות ובהן: מלגות דיקן, קרן פרנזי (לבני משפחה של יוצאי גרמניה שניספו בשואה), קרן ענבר (לביצוע עבודת מחקר בתחום ההתמודדות עם טרור), תכנית 'רעות', מלגה מטעם ארגון יוצאי אירופה, מלגה מטעם קרן חינוך ארצות הברית-ישראל ללימודי תואר שני בארצות הברית ועוד.