המכללה האקדמית כינרת בעמק הירדן השוכנת על גדתה הדרום-מזרחית של הכינרת, מציעה לימודי תואר ראשון בהנדסה, בתיירות ומלונאות, בלימודי ארץ ישראל, בתקשורת חברתית ו – B.A של אוניברסיטת בר-אילן במגוון רחב של חוגים ומסלולים. היחס אל הסטודנטים, הן מצד הנהלת המכללה והן מצד המרצים בה, הוא אישי וחם, בכל שנות לימודיהם, החל ברישום וייעוץ ללימודים וכלה בקבלת התואר, לכל סטודנט וסטודנט ישנה גישה למערך תמיכה וליווי, שאנשיו קשובים לצרכים השונים של הסטודנטים, ערים לקשיים ונכונים להגיש כל סיוע נדרש ואפשרי כדי שהסטודנט יסיים את לימודיו בהצלחה. הלימוד במכללה האקדמית כינרת הינו בקבוצות קטנות והוא מאפשר לייחד זמן והקשבה לכל סטודנט. יחס האישי החם והתומך מלווה את כל הסטודנטים בכל משך הלימודים.
תכנית ההכשרה יסודית ומקיפה וכוללת נושאים חשובים מעולמות תוכן שונים כגון: משאבי אנוש ופיתוחם, מנהל ציבורי, קביעת מדיניות, יחסי עבודה, פסיכולוגיה חברתית, התנהגות ארגונית, תקשורת בין-אישית, גישור, שיווק ועוד. כמו כן, ניתן ללמוד משאבי אנוש ללימודי תעודה במסגרת מגמת מינהל, הלימודים מיועדים לאנשים שעובדים בתחום ניהול משאבי אנוש, או בהדרכה, או ברווחה ורוצים לשפר את ידיעותיהם בתחום ולהתקדם במקצוע.
מטרת הלימודים היא להעניק ידע רב, מיומנויות וכלים, בתחום משאבי אנוש אשר יאפשרו לבוגרי המסלול להבין את התנהגות העובד במסגרת העבודה ולהיות אנשי מקצוע מובילים בתחום, למלא תפקידים בכירים בחברות ובארגונים, אשר מבוססים על עובדים המספקים מוצרים או מעניקים שירותים. בוגרי החטיבה מיועדים, עם סיום לימודיהם, להשתלב בניהול ההון האנושי, הן בממשק הקשר בין מנהלי הארגון ועובדיו והן בתחום הכשרת כוח האדם בו, שדרוגו, טיפוחו והעצמתו, באמצעות ניהול מושכל.
תנאי הקבלה למסלול משאבי אנוש במכללה האקדמית כינרת בעמק הירדן הינם שקלול של הציונים בבחינת הבגרות והניקוד במבחן הפסיכומטרי.
במכללה מלמדים טובי המרצים בתחומם, הן בשל החסות שמעניקה למכללה אוניברסיטת בר אילן והן בשל הביקוש של המרצים ללמד במוסד שאיכותו ויופיו הם כלים שלובים. למרצים במסלול לימודי משאבי אנוש ידע וניסיון מעשי רב אותו הם תורמים לסטודנטים.
שכר הלימוד במכללה הוא כשכר הלימוד באוניברסיטאות – 12,866 ₪ לשנה. המכללה מציעה מגוון מלגות, שאת המידע עליהן ניתן לקבל במשרד הדיקנט, שבו ניתן גם לקבל ייעוץ על אודות אופן הפנייה ומילוי הבקשה לקבלתן, להלן רשימה קצרה של חלק מהמלגות שניתן לקבל כדי לממן את שכר הלימוד: פרוייקט החונכות פר"ח, קרן גרוס, קרן רש"י, הסוכנות היהודית, משרד החינוך, מלגות הצטיינות בבית-הספר להנדסאים ( שבו מוענקות גם מלגות מטעם חברת מוטרולה) ועוד. כמו כן מוענקות מלגות למי שמצבם הסוציו אקונומי נמוך מזה ומלגות עידוד והוקרה למצטיינים מזה.