המכללה החלה את דרכה בשנת 1965, כאשר משנת 1972 המכללה מוכרת ע"י המועצה להשכלה גבוהה כמוסד אקדמי מאושר מן השורה. בשנות התשעים המכללה הוקמה באופן רשמי והייתה תחת חסותה האקדמית של אוניברסיטת בר אילן ומשנת 2004 היא מעניקה גם תארים אקדמיים עצמאיים.
המכללה האקדמית כנרת מציעה מספר תכניות לימוד וכמו כן הקמפוס המתקדם של המכללה כולל גם את המכללה האזורית שמפעילה בי"ס להנדסאים ובי"ס לאמנות. בקמפוס כנרת לומדים סה"כ כ-5,000 סטודנטים כאשר 3,000 מהם במכללה האקדמית ועוד 2,000 במכללה האזורית (הנדסאים ואמנות), המכללה נמצאת בתנופת פיתוח תמידית. המכללה האקדמית כנרת שמה דגש רחב על הוראת המדעים המדויקים ומפעילה מגוון תכניות מקצועיות ביותר לתארים הנדסיים (B.Sc.).
לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה במכללה האקדמית כנרת בעמק הירדן הם מסלול לימודים לתואר מהנדס אשר נמשכים 4 שנים, המכללה שמה דגש על מחשוב, התקנים וגם על תכן (Design) באופן מיוחד. מסלול לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה כולל כמובן את כל לימודי הבסיס ההכרחיים לתחום המדעי, המורכב והמדויק הזה וכן מאפשר לבוגרים להתמודד עם שלל בעיות בתחומים של התקנים, תקשורת, מחשוב ועיבוד נתונים. מסלול הנדסת חשמל ואלקטרוניקה כולל גם קשר ישיר, לקראת סיום התואר, עם התעשייה המתקדמת בישראל על מנת לספק לסטודנטים מבט מעשי על התחום בישראל.
חלק מהקורסים והתכנים שנלמדים במסגרת מסלול הנדסת חשמל ואלקטרוניקה במכללה האקדמית כנרת הם:
המטרה של מסלול לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה בכנרת היא לספק לסטודנטים ידע בסיסי ועקרוני חשוב לגבי התחום המורכב של הנדסת חשמל ואלקטרוניקה וכמו כן לספק להם כלים לפתח מחשבה עצמאית וחדשנית בתחום, כך שיוכלו להשתלב בשוק העבודה ולהובילו אל קדמת הטכנולוגיה.
היתרונות של לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה במכללה האקדמית כנרת הם:
תנאי הקבלה למסלול הנדסת חשמל ואלקטרוניקה בכנרת דומים למסלולי הנדסה אחרים במכללות, כמובן שיש צורך בידע מתמטי רחב ומספק ו/או מעבר מכינת מתמטיקה לפני תחילת הלימודים. מועמדים צריכים להציג בגרות מלאה, עם תנאים בסיסיים במתמטיקה ואנגלית או מעבר מכינה קדם אקדמית מאושרת. ציון פסיכומטרי גבוה מקנה יתרון בקבלה אך אין חובה להציג ציון פסיכומטרי על מנת להתקבל למכללה האקדמית כנרת.
ד"ר מיכאל ורנר מכהן כראש המסלול ללימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה ופרופ' יעקב בר הוא דיקן בית הספר להנדסה במכללה. מרצים נוספים, כולם גורמים מקצועיים באקדמיה ובתעשייה הישראלית, הם: צבי אפרתי, איגור ברוק, דורון בן-צבי, יעל נמירובסקי, עמיקם נמירובסקי, אברהם סעד, גנאדי צגלין, תמיר רוזנטל.
שכר הלימוד במכללה האקדמית כנרת הוא אוניברסיטאי מפוקח ומסובסד, עומד על כ-9,500 ש"ח לשנת לימודים אחת, בשנה"ל 2010-2011 שכר הלימוד עמד על 9,521 ש"ח.
מבחינת מלגות, המכללה האקדמית כנרת מציעה מלגות מיוחדות למסלולי ההנדסה השונים שלה, מעבר למלגות הכלליות להן זכאים כל תלמידי המכללה (סיוע כלכלי, מעורבות חברתית, הצטיינות). חלק ממלגות הנדסה אלו הן: