אוניברסיטת אריאל בשומרון נוסדה ב- 1982 ולומדים בו היום מעל ל- 12,000 סטודנטים. תוכניות הלימוד כוללות לימודים קדם אקדמיים, מרכז ללימודי חוץ ולימודים לתואר ראשון ושני.
במרכז מתבצעים מחקרים רבים בנושאים מגוונים כגון: אימונולוגיה, לימודי הסביבה, רעידת אדמה והשפעותיה, פיתוח פולימרים, טיפול בסרטן, גידול גבישים, אלקטרו-אופטיקה, רובוטיקה ועוד. במרכז האוניברסיטאי ישנם שבעה מרכזי מחקר: המרכז הלאומי לפיתוח מקורות קרינה ויישומיהם, המרכז למערכות אנרגיה משולבות, מו"פ אזורי השומרון ובקעת הירדן, חקר חומרים, פיתוח אמצעי לחימה בטרור, מחקר ופיתוח רובוטיקה וחקר המוח. המרכז מקבל בברכה ללימודים ומחקר תלמידים מכל שכבות החברה בישראל, הבוגרים משתלבים בחברות גדולות ומובילות במשק ויש באפשרותם להמשיך לתארים מתקדמים באוניברסיטאות בארץ ובעולם.
סרטון על לימודי תזונה באוניברסיטת אריאל:
לימודי תזונה לתואר ראשון מעניקים ידע מעמיק לרוצים לעסוק כתזונאים ודיאטנים קליניים. המקצוע הוא מקצוע חשוב ונדרש מאוד, מעבר ללימודים כמקצוע, אלו לימודים אשר הופכים לדרך חיים לאלו הלומדים אותם ומבינים את חשיבות התזונה הנכונה והשפעתם על איכות החיים ועל הבריאות, אנשים רבים מכלל שכבות האוכלוסייה וחברות מזון למיניהן פונים לייעוץ תזונתי עבור מטרות שונות ומגוונות, במיוחד בתקופה שבה המגמה הבריאותית תופסת תאוצה בכל רחבי הארץ והעולם.
הלימודים מעניקים תואר ראשון B.Sc במדעי התזונה, הלימודים מגוונים ומכשירים את הסטודנט לתעסוקה במתן ייעוץ ופתרונות תזונה מתאימים למגוון רחב של תופעות בריאותיות וצרכים שונים.
לימודי התזונה מתפרסים על פני תחומים רבים כגון: פיתוח גידולים חקלאיים ומוצרי מזון בעלי תכונות מיוחדות, ניהול שירותי מזון, קידום נושאי התזונה הבריאה ונושאי הבריאות בקרב הציבור כגורם לירידה בתחלואה וכגורם למניעת מחלות, שיפור איכות החיים באמצעות תזונה, דיאטות ותמיכה בירידה או בעליה במשקל, תזונה המותאמת לאנשים בקבוצות ספציפיות כגון: נשים בגיל המעבר, קשישים, ספורטאים, ילדים ומתבגרים, תינוקות, נשים בהריון ומניקות. חקר מדעי על השפעת מרכיבי המזון בתהליכים פיזיולוגים וביוכימיים בגוף, בתהליכי בריאות ובתהליכי הזדקנות, טיפול בהפרעות אכילה – השמנה, בולמיה ואנורקסיה, טיפול תזונתי לשיפור מצבם הביאותי ואיכות חייהם של חולים במחלות ארוכות טווח, טיפול תזונתי בבעיות הקשורות למטבוליזם של שומנים כגון היפרטריגליצרידמיה ודיסליפידמיה, תמיכה וטיפול תזונתי במצבים של תת תזונה, טיפול בהשמנה – יעילות הטיפול וסוגי טיפול, טיפול תזונתי לחולי סכרת, חינוך לאיכות חיים ולשיפור הבריאות לחולי סכרת, הזנה של חולים במצבים אקוטיים ועוד.
באוניברסיטת אריאל בשומרון קיים בנוסף קורס "דיאלוג האכילה" בלימודי חוץ, במרכז ללימודי בריאות ותזונה, שהינו תוכנית לימודים דו שנתית הבוחנת את דיאלוג האכילה כגון: דימוי עצמי, היבטים פסיכולוגיים, פילוסופיים וחברתיים של משקל, פוליטיקה של ההשמנה, השונות הלגיטימית, האכילה כשפה והמלחמה בהשמנה. הלימודים הספציפיים של תוכנית זו מתקיימים ברמת אביב ביחידה ללימודי חוץ והמשך של אוניברסיטת אריאל בשומרון.
המרצים במסלול לימודי תזונה הם אנשי מקצוע מנוסים מהתחום וכוללים ביניהם: ד"ר רוזנצויג טובית, ד"ר גונן אסתר, ד"ר בירק רות, ד"ר בועז מונה, פרופ' מורן דני, פרופ' טרופ משה, ד"ר רז-קסנר אולגה ועוד.
ללימודי תזונה באוניברסיטת אריאל בשומרון נדרשת תעודת בגרות בציון החל מ- 90 הכוללת 4 יחידות באנגלית ו- 9 יחידות ריאליות המורכבות מ: 5 יחידות כימיה, או ביולוגיה ו 4 יחידות מתמטיקה, פסיכומטרי מציון 620 ומעלה ובנוסף יתקיים ראיון אישי ומבדקי התאמה ספציפיים לחוג זה.
המרכז מציע מלגות רבות ומגוונות המעניקות עזרה והנחה במימון הלימודים כגון: הנחה למבקרים ולנרשמים ביום הפתוח, מלגות לסטודנטים תושבי בקעת הירדן, מלגות לנפגעי טרור בעלי נכות מעל 19%, מלגות לסטודנט המשתייך לפרויקט "הישגים", מלגות עולים חדשים, מלגות לסטודנטים ממוצא אתיופי, מלגות לסטודנטים בעלי נתוני קבלה גבוהים, מלגות הצטיינות ומלגות עידוד, סטודנטים בפרויקט שומע חופשי מקבלים פטור מלא משכר הלימוד, למשלמים במזומן ניתנת הנחה. שכר הלימוד עומד כיום על כ- 13,000 ₪ לשנה כולל תשלומים נלווים.