התואר הראשון בהנדסה אזרחית באוניברסיטת אריאל מונחה על ידי המהנדס שמואל ליברמן, והוא נמצא בדירוג גבוה בציוני המגמה למבחני מה"ט. הנדסה אזרחית, או הנדסת בניין, מהווה אחד מהמקצועות החשובים ביותר בישראל. מאות אנשי מקצוע מהנדסים מוכשרים מדי שנה בתחום זה, ומושמים באחת מההתמחויות הקשורות לבנייה. מהנדס אזרחי אחראי על חישובי חוזק של מבנים, ומשתמש בתוכניות מבנה, כלי ניהול פרוייקט, תכנון בנייה והשגת הרישוי כדי לזכות במרכזים ולפקח על תהליך ביצוע הבנייה.
במהלך התואר תלמדו כלי ניהול פרוייקטים שיאפשרו לכם לתכנן מבנים בצורה קפדנית. שאלות כמו כיצד בנויה המערכת המבנית וכיצד היא מתפקדת, איך מחשבים חוזק מבנה, כיצד משרטטים קונסטרוקציות מורכבות כמו מערכת תעבורתית ועוד. בוגרי התואר יכולים לתכנן באופן הנדסי מבנים שונים, ולפקח על פרוייקטים שונים של בנייה, עם זכות חתימה לתכנון קונסטרוקציות מבנים עד גובה של 4 קומות, בהתמחות תכנון מבנים.
בארבעת הסמסטרים הראשונים לומדים כולם מסלול אחיד בהנדסה אזרחית, בו לומדים נושאים כמו בנייה, בטיחות בעבודות בנייה וכדומה. כדי להמשיך לסמסטר החמישי יש צורך בציון מעל ל-65 בחישוב סטטי ובקונסטרוקציות בטון. בסמסטר זה לומדים במגמת תכנון מבנים – לקבלת זכות חתימה לבניה.
בין נושאי הלימוד אפשר למצוא כלכלה ואופטימיזציה של תהליכי בנייה, תרגול חישובי כמויות, חישובי הספק עבודה, לוחות זמנים בתוכנת MSP, תמחור, חשבונות חלקיים, פיקוח על קבלנים ועוד. בסמסטר החמישי לומדים על המערכת המבנית לעומק, על תפקודה, על חוזק המבנה, ומנהלים שני פרויקטים כיתתיים בנושא ארגון וניהול הבנייה ובנושא קונסטרוקציות.
בסוף התואר מקבלים תעודת B.Tech בהנדסה אזרחית (הנדסת בניין) של אוניברסיטת אריאל בשומרון.
לאחר תואר בהנדסה אזרחית אפשר להשתלב במשרדי תכנון, בניהול פרוייקטים של בנייה, בתהליכי אישור ורישוי, בפיקוח עבודות קבלניות ועוד.