מסלולי הלימוד בהוראה באחוה הינם: חינוך לגיל הרך, חינוך לגילאי ביה"ס היסודי וחינוך מיוחד, התמחות ניתן לעשות בתחומים הבאים: מתמטיקה, מדעים, אנגלית ספרות, לשון, היסטוריה ומנהל מערכות חינוך. בנוסף ישנה אפשרות למורים ולבעלי תפקידים בתחום להצטרף ללימודי תעודה והשתלמות במסלולים כגון: עריכה לשונית, אבחון דידקטי, תראפיה באומנות וגישור.
מטרת המכינה הקדם אקדמית של מכללה אחוה היא לעזור לסטודנט לשפר, לשדרג ו/או להשלים את תעודת הבגרות שלו. מכללת אחוה מתגאה בצוות של אנשי מקצוע אשר מעניקים ייעוץ ויחס אישי לכל סטודנט במטרה לסייע לו להגיע להישגים, המכינה האקדמית מעבירה גם לימודי הכנה למבחן הפסיכומטרי וזאת כדי לעזור לסטודנט להתקבל לאחד מהמוסדות להשכלה גבוהה, ציוני הסטודנטים במכללת אחוה בשנים האחרונות היו גבוהים יותר מהממוצע הארצי.
המכללה האקדמית אחוה מעניקה מסלול לימודים מיוחד לבני 30 ומעלה שהם חסרי תעודת בגרות ורוצים ללמוד במסלול מדעי הרוח והחברה, בתוכנית הלימודים הזו קיימים חמישה קורסי יסוד במקצועות: אשנב למתמטיקה, סוגיות בהיסטוריה, יסודות המשטר, אוריינות אקדמית וקורס אנגלית אקדמית. מסלול זה כולל גם קורס הכנה למבחן הפסיכומטרי. לנוחות הסטודנטים הלימודים מתקיימים פעם בשבוע בשעות אחר הצהריים ובימי שישי בבוקר.
מכללת אחוה מעניקה מספר רב של מסלולים נוחים לסטודנטים, אשר מאפשרים להם לרכוש השכלה אקדמית ולהגיע לתואר המבוקש, ללא צורך לשנות את אורך חייהם. המסלולים המיוחדים מעניקים אפשרות ללימודים אקדמיים גם לבני 30 פלוס ללא תעודת בגרות, גם לאנשים עובדים, גם לסטודנטים ממגזרים אחרים וגם לתושבי האזור שבסמוך למכללה, בנוסף לשעות לימוד נוחות המכללה ו/או המועצות המקומיות מעניקות מלגות וסיוע כספי.
במכללת אחוה קיימים שני מכוני אבחון: מכון אחו"ה לאבחון חינוכי והנחייה ומכון אל"ה לאבחון של לקויות למידה. שני המכונים הללו הינם מיועדים גם לתלמידי בית הספר וגם לסטודנטים ממוסדות אחרים להשכלה גבוהה. מטרתו של מכון אל"ה הוא לא רק לאבחן את הקשיים של הסטודנט, אלא לתת לו כלים ותוכניות שיעזרו לו לרכוש השכלה האקדמית למרות הקשיים שמהם הוא סובל, תוכנית האבחון של המכון מוכרת על ידי המוסדות האקדמיים בארץ.
במכללת אחוה ישנו מסלול מיוחד בעבור המגזר הבדואי/ערבי שנועד להעניק לסטודנט תעודת בכיר מוסמך, הלימודים כוללים שיעורים עיוניים והתנסות מעשית תוך התייחסות מיוחדת להבדלים החברתיים והתרבותיים של החברה הבדואית/ערבית לעומת החברה הישראלית. הסטודנטים במסלול זה ילמדו ויכירו את שאלות היסוד בתחום החינוך, הם ילמדו תיאוריות ומחקרים בחינוך במקביל להתנסות המעשית. מסלולי הלימודים בתחום הינם: הגיל הרך, ביה"ס היסוי – התמחות במדעים וחינוך מיוחד לכיתות ג'-ו'.
ספריית מכללת אחוה מציעה לסטודנטים שלה מאגר עשיר של ספרי עיון שאותם הסטודנט יכול להשאיל ומרכז פדגוגי שבו מרוכזים המשאבים והידע בעבור הסטודנטים להוראה וחינוך. המרכז הפדגוגי כולל חומרי למידה/הוראה שנמצאים במערכת החינוך הפורמאלי לטווח רחב של גילאים. מטרת המרכז הפדגוגי היא לתת אפשרות לסטודנט להתנסות עצמית, לפתח כישורי בחירה של חומר הלימוד שמתאים לצרכים שלו, לתכנן את סביבת העבודה שלו ולפתח את סגנון ההוראה האישי שלו.
מכללת אחוה אינה פועלת רק למען הסטודנטים כי אם גם למען הקהילה והאוכלוסייה שנמצאת באזור של המכללה, לימודים אלו מציעים סדנאות העשרה מיוחדות במגוון רחב של נושאים שהוא שונה מהמגוון שאנו רגילים לראות במכללות רגילות ללימודי תואר ראשון ושני בחינוך והוראה, מסלול זה כולל בין השאר; מרכז ללימודים הוליסטיים, מרכז ללימודי שפות, סדנאות לאומנות, אירועי תרבות, מועדון צילום ועוד לימודים מיוחדים אשר מעניקים צבע וסגנון אחר למכללת אחוה.
כתובת: המכללה האקדמית אחוה, ד.נ.שקמים 79800
טלפון: 3622*