המכון הטכנולוגי חולון אשר נוסד בשנת 1969 הפך בשנת 1999 למוסד מוסמך אקדמי להשכלה גבוהה. במוכן הטכנולוגי חולון ניתן ללמוד במסלולי מדעים, ניהול טכנולוגיה, עיצוב, הנדסה וטכנולוגיה. המכון הטכנולוגי מקדיש חלק נכבד מהחומר שהוא מעביר למסלולי המחקר היישומי והעיוני. המכון הטכנולוגי חולון מכשיר מהנדסים, אנשי מדע, מעצבים ומנהלים בעלי יכולות גבוהות הן מבחינה מקצועית והן מהפן האישי, שיש להם את הכישורים לעמוד עם סיום לימודיהם בקדמת התעשייה בארץ.
מטרת המסלול ללימודי עיצוב פנים במכון הטכנולוגי היא לפתח רמת מודעות גבוהה מאוד לגביי החברה והתרבות ובמקביל לפתח אצל הסטודנט חשיבה יצירתית ומקצועיות אשר תעזור להם לפתור סוגיות עיצוביות שונות שבהן הם יתקלו במהלך עבודתם. הסטודנטים לומדים לפתח חשיבה אדריכלית, מודעות מתודולוגית, מיומנות חזותית ורגישות לסביבה יחד עם הבנת התהליכים והמגמות האופנתיות המשפיעות על תחום עיצוב הפנים.
הסטודנטים בוגרי המסלול ללימודי עיצוב פנים יוצאים לעולם האמיתי עם מחסן כלים מפואר מאוד, אשר יעזור להם להפוך למעצבים מוכשרים ומקוריים.
דקאן הפקולטה הינו מר אברהם גרנט, ראש המחלקה לעיצוב תעשייתי הוא מר עופר זיק, מעצב מוכשר ופעיל בתעשייה הישראלית. האדריכלית ברכה קונדה היא ראש מחלקת עיצוב פנים. מלבד זאת מלמדים במחלקת עיצוב פנים מרצים מוכשרים בעלי ניסיון רב כמו: ד"ר אביטל איקו, האדריכל בר-אלי עמוס, גאון גל, גבעתי ראובן, פרופ' טל בועז ועוד מרצים ששמחים להעביר לסטודנטים את הידע הרב והניסיון שהם צברו במהלך שנות הקריירה שלהם.
תנאי הקבלה העיקריים ללימודי עיצוב פנים הם סדרה של מבחני קבלה הבודקים את התאמתו של הסטודנט למסלול זה ואת כשרונותיו הייחודיים. מלבד זאת חשוב לציין כי הקבלה מותנית במספר מקומות הלימוד הפנוי, כאשר התלמידים המוכשרים ביותר מתקבלים ללימודים במסלול עיצוב פנים.
שכר הלימוד לשנה במכון הטכנולוגי חולון עומד על 9521 ₪, לסכום זה נוסף סכום של 540 ₪ בעבור חומרים ושירותים נלווים כך שסה"כ סכר הלימוד הוא 10,061 ₪ לשנה. סטודנטים המשלמים את מלוא הסכום בתחילת השנה יכולים לקבל הנחה של 2.5% משכר הלימוד.
מלבד זו קיימת מלגת הצטיינות במסלול של לימודי עיצוב פנים לחמשת הסטודנטים שיקבלו במבחני המיון את הציונים הגבוהים ביותר, המקומות הראשון והשני מקבלים מלגה בסכום של חצי משכר הלימוד השנתי ואילו הסטודנטים שיגיעו למקום השלישי עד החמישי יקבלו מלגה בסכום של שליש משכר הלימוד. סטודנטים המקבלים את מלגת ההצטיינות מחויבים בפעילות בהיקף של 25 שעות בקהילה.