השאלה הנשאלת היא כמובן איך נדע לבחור את ביה"ס אשר ייתן לנו את הידע הטוב ביותר בנוגע לשוק ההון והתשובה על כך לא פשוטה בכלל. לשמחתנו ישנם מספר פרמטרים שיכולים לעזור לכם לבדוק האם ביה"ס הזה ללימודי שוק ההון הוא בית הספר בשבילכם.
בין אם אתם מעוניינים בקורס אחד ספציפי בתחום שוק ההון כגון: קורס מסחר במניות, או קורס מסחר באופציות וכדומה ובין אם אתם מעוניינים בקורס כללי אודות שוק ההון, עדיין מדובר בתחום רחב מאוד, אשר מורכב מנושאים רבים מאוד. אתם צריכים למצוא את בית הספר שיילמד אתכם את הנושאים הקרובים ביותר ללבכם. יכול להיות לדוגמה שקורס היכרות עם שוק ההון שמדבר בעיקר על אגרות חוב ותעודות סל, הוא יותר מתאים לכם מבחינת תיק ההשקעות העתידי שלכם, מאשר קורס היכרות עם שוק ההון שמתרכז במסחר במניות ובאופציות.
לכל בית ספר יש מוניטין. המוניטין ניתן לו לא רק בזכות המרצים שמלמדים בו, אלא בזכות האמינות, היושרה ומעל הכול בזכות היחס שהוא מעניק לתלמידיו והאכפתיות שלו מהם ומהצלחתם. את המוניטין אפשר לבדוק באמצעות האינטרנט בעיקר ע"י גלישה בפורומים שונים העוסקים בשוק ההון והתייעצות עם סוחרים או משקיעים אחרים וגם בזכות המלצות אישיות מאנשים שאתם מכירים שלמדו בעבר בביה"ס.
חשוב לבחור בביה"ס שהמרצים בקורסים של שוק ההון הם מרצים בעלי ניסיון מעשי במסחר בשוק ההון. בתחום של שוק ההון, ידע אישי מניסיון שהצטבר במשך שנים רבות יכול לעשות את כל ההבדל בין הצלחה בתחום זה לבין כישלון מוחץ. הידע הוא אותו ידע בכל מקום, אבל הניסיון והטיפים הקטנים שהצטברו בזכות מסחר מעשי ערכם לא יסולא מפז.
מכיוון שקורסים בשוק ההון הם פעמים רבות קורסים מעשיים הכוללים תרגול על תוכנת מסחר מסוג זה או אחר, כדאי לבחור בביה"ס שמלמד קבוצה קטנה של תלמידים (כך כל אחד מקבל תשומת לב אישית) וגם כזה המעניק לכל תלמיד מחשב איכותי שעליו התלמיד יוכל לתרגל את הנלמד.
בתחום של שוק ההון לפעמים ישנם אנשים שרוצים שתלמדו לסחור בשוק ההון, כדי שבסופו של דבר תפתחו חשבון מסחר אצלם או אצל הברוקר שעליו הם ממליצים. לפעמים נוצר מצב שביה"ס יציג את המסחר כמשהו קל ופשוט, דבר שיכול להוליך שולל אנשים שאין להם ניסיון בתחום. כמו כן, המלצה של ביה"ס, גם אם היה נתנה בתום לב, על ברוקר מסוים, או על תוכנת מסחר מסוימת יכולה לגרום לכם לבחור בשירות ובתוכנה שהם לא תמיד הכי טובים בשבילכם.
המסחר בשוק ההון מצריך ערנות וזהירות, לא רק בנוגע למסחר עצמו, אלא גם בנוגע לברוקר שבו תבחרו לפתוח את חשבון המסחר שלכם, לאסטרטגיות המסחר הנלמדות וכדומה.