הפילוסופיה העומדת מאחורי הבריגהו יוגה צמחה מתוך כתבי היד של הברהמה צ'ינטה פראנאלי, הנקראים "בריגהו שנגיטה". כתבים אלה כוללים 5 תחומים המרכיבים את פילוסופיית החיים של הבריגהו:
בעבר, היוגים הקדמונים היו מקדישים את כל חייהם לתרגול שיטות היוגה והמדיטציה השונות. היוגים לא עבדו לפרנסתם כיוון שכל זמנם הוקדש לתרגול, אלא מומנו על ידי בעלי משפחות שתמכו בהם. בעלי המשפחות, שחיו חיים פשוטים יותר, חיפשו גם הם דרך להתחבר לעולם הרוחני העמוק ולהתנתק ממגבלות החומר והתודעה, אך הם לא יכלו להרשות לעצמם להתבודד בצורה טוטאלית כמו היוגים. לכן, הם פנו ליוגים בבקשה שיבנו להם שיטת יוגה שתוכל להשתלב עם סדר יומם ואופי חייהם. היוגים אכן עיצבו שיטה ייחודית המורכבת מתרגילים קצרים שהשפעתם חזקה ומהירה. תכלית השיטה היא להשיג מקסימום השפעה מתרגול שלוקח מעט זמן יחסית ומשתלב עם אורח החיים העמוס של המתרגלים.
גם בימינו אנו, זרם הבריגהו יוגה עדיין נחשב לזרם יוגה המיועד לאנשים בעלי סדר יום עמוס ו"מערבי", הרוצים לטעום מחוכמת היוגה וליהנות מהאיזון והשלווה שהיא מעניקה. זרם הבריגהו כולל כאמור סדרות תרגילים קצרות ואינטנסיביות המעניקות מקסימום השפעה במסגרת זמן קצרה יותר. אכן, אנשים רבים כיום נהנים מתרגול הבריגהו יוגה תוך שהם מצליחים לשלב וליישם את עקרונות השיטה בחייהם העמוסים.