יסודות העיצוב לימוד פוטושופ לימוד אילוסטרייטור לימוד אינדיזיין עיצוב גרפי בתי ספר לימודי עיצוב גרפי

סאונד בפלאש

סביבת העבודה של פלאש מציעה מבחר אפשרויות לשימוש בסאונד. למשל, ניתן ליצור צלילים החוזרים על עצמם ללא הפסק, להיעזר בקו הזמן לסנכרון בין מוסיקה לקטע אנימציה, לנגן קטעי סאונד באופן עצמאי מקו הזמן ועוד. בנוסף, ניתן להוסיף סאונד לכפתורים להפיכת התוכן לאינטראקטיבי, לייבא צלילים אל סביבת העבודה וגם לייצא צלילים ממנה.

סוגי סאונד בפלאש

ישנם 2 סוגי צלילים בפלאש: צלילי אירועים (Event) וצלילים שוטפים (Stream). על צליל אירוע לרדת במלואו אל נגן הפלאש כדי להיות מושמע, בעוד צליל זה ממשיך להתנגן ללא הפסק עד שאינו נעצר במפורש. צליל שוטף לעומת זאת, מתחיל להתנגן מהרגע שיש מספיק נתונים לפריימים הראשונים – צלילים אלו מסונכרנים עם קו הזמן כדי להתנגן באתרי אינטרנט. במידה ויוצרים תוכן פלאש למכשירים ניידים, סביבת העבודה מאפשרת להשתמש בצלילי מכשירים בקובץ ה-SWF – צלילי מכשיר מקודדים בפורמט האודיו הפנימי של המכשיר הרלוונטי. ניתן לשמור קטע סאונד בספרייה משותפת ולקשר צליל מסוים למסמכים מרובים. כמו כן, ניתן להשתמש בשפת התכנות ActionScript כדי להפעיל אירוע כלשהו בהתאם לצליל.

ייבוא סאונד לפלאש

תהליך ייבוא קבצי סאונד לפלאש הוא תהליך פשוט מאוד: מכניסים את הצלילים לספריית המסמך באמצעות File > Import > Import to Library. כמו כן, ניתן לגרור קובץ סאונד אל הבמה בסביבת העבודה של פלאש. יש צורך בעותק אחד של הצליל על מנת להשתמש בו פעמים רבות באותו מסמך. בנוסף לייבוא סאונד לפלאש, קיימת בתוך התוכנה ספריית צלילים מגוונת ויעילה במיוחד ליצירת אפקטי סאונד וצלילים שונים לסרטונים ושאר תכני מולטימדיה בפלאש. כמובן שכדי לשמור על גודל קובץ קטן ולצמצם שימוש במשאבי מחשוב, רצוי להשתמש בקבצי סאונד קטנים וקלים כמו MP3 ולא בקבצים כבדים כמו WAV. כמו כן, כדאי בקבצים גדולים לשמור על פורמט מונו ולא סטריאו אשר צורך משאבים כפולים. פלאש תומך במרבית קבצי הסאונד הקיימים בתחום המחשוב, למרות שלרוב עושים שימוש במספר פורמטים מצומצם הנחשבים לנפוצים ביותר.

מאפיינים נוספים של סאונד בפלאש

אפשרויות הסאונד בפלאש הן מגוונות ועשירות מאוד באופן מתבקש – זוהי טכנולוגיה נפוצה כל כך המשמשת יישומים אינטראקטיביים בהיקף עצום. מאפיינים כלליים מרכזיים נוספים של שימוש בצלילים בפלאש הם:

  • הוספת סאונד לקו הזמן – באמצעות הספרייה או טעינת סאונד אל קובץ ה-SWF בזמן הרצתו.
  • הוספת סאונד לכפתור – לקשר צלילים שונים למצבים של כפתור אינטראקטיבי במסמך הפלאש. הצלילים נשמרים יחד עם מאפייני הסמל ולכן עובדים בכל המקרים של אותו סמל.
  • סנכרון סאונד עם אנימציה – על ידי הוספת פריימים מרכזיים (Key Frames) וקביעת נקודות עצירה/הפעלה על קו הזמן.
  • עריכת סאונד בפלאש – ניתן לקבוע את נקודות ההתחלה והסיום של קובץ סאונד, לשלוט על הווליום ועוד.

סרטונים

הוספת צליל לסרטון פלאש – בסיסי:

שימוש בצלילים בפלאש:

הוספת צליל לפלאש – ייבוא צליל:

קבל מידע על קורס גרפיקה ממוחשבת
מלא פרטים לקבלת מידע חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
יש לסמן מוסדות לימוד בהתאם למקום מגוריך
בחר סניף:

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר

קבל מידע על קורס גרפיקה ממוחשבת
מלא פרטים לקבלת מידע מנציג טלפוני חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
בחר סניף:

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר