ישנם 2 סוגי צלילים בפלאש: צלילי אירועים (Event) וצלילים שוטפים (Stream). על צליל אירוע לרדת במלואו אל נגן הפלאש כדי להיות מושמע, בעוד צליל זה ממשיך להתנגן ללא הפסק עד שאינו נעצר במפורש. צליל שוטף לעומת זאת, מתחיל להתנגן מהרגע שיש מספיק נתונים לפריימים הראשונים – צלילים אלו מסונכרנים עם קו הזמן כדי להתנגן באתרי אינטרנט. במידה ויוצרים תוכן פלאש למכשירים ניידים, סביבת העבודה מאפשרת להשתמש בצלילי מכשירים בקובץ ה-SWF – צלילי מכשיר מקודדים בפורמט האודיו הפנימי של המכשיר הרלוונטי. ניתן לשמור קטע סאונד בספרייה משותפת ולקשר צליל מסוים למסמכים מרובים. כמו כן, ניתן להשתמש בשפת התכנות ActionScript כדי להפעיל אירוע כלשהו בהתאם לצליל.
תהליך ייבוא קבצי סאונד לפלאש הוא תהליך פשוט מאוד: מכניסים את הצלילים לספריית המסמך באמצעות File > Import > Import to Library. כמו כן, ניתן לגרור קובץ סאונד אל הבמה בסביבת העבודה של פלאש. יש צורך בעותק אחד של הצליל על מנת להשתמש בו פעמים רבות באותו מסמך. בנוסף לייבוא סאונד לפלאש, קיימת בתוך התוכנה ספריית צלילים מגוונת ויעילה במיוחד ליצירת אפקטי סאונד וצלילים שונים לסרטונים ושאר תכני מולטימדיה בפלאש. כמובן שכדי לשמור על גודל קובץ קטן ולצמצם שימוש במשאבי מחשוב, רצוי להשתמש בקבצי סאונד קטנים וקלים כמו MP3 ולא בקבצים כבדים כמו WAV. כמו כן, כדאי בקבצים גדולים לשמור על פורמט מונו ולא סטריאו אשר צורך משאבים כפולים. פלאש תומך במרבית קבצי הסאונד הקיימים בתחום המחשוב, למרות שלרוב עושים שימוש במספר פורמטים מצומצם הנחשבים לנפוצים ביותר.
אפשרויות הסאונד בפלאש הן מגוונות ועשירות מאוד באופן מתבקש – זוהי טכנולוגיה נפוצה כל כך המשמשת יישומים אינטראקטיביים בהיקף עצום. מאפיינים כלליים מרכזיים נוספים של שימוש בצלילים בפלאש הם:
הוספת צליל לסרטון פלאש – בסיסי:
שימוש בצלילים בפלאש:
הוספת צליל לפלאש – ייבוא צליל: