בעזרת המאפיינים המתקדמים של סביבת פלאש בונים אתרי פלאש מתקדמים, משחקים אינטראקטיביים ומרובי אפשרויות ברמות גבוהות, מבצעים שילוב איכותי וחדשני בין תכני מוסיקה ווידאו ויוצרים ממשקי משתמש מתקדמים. חלק מהכלים הללו מצריכים ידע מסוים בתכנות, לעומת הכלים הבסיסיים שהם כלי עיצוב גרפי בסיסיים ומוכרים במהותם למעצב בעל היכרות עם סביבות עבודה ממוחשבות. חלק מכלים אלו כוללים מסיכות, בניה של תפריטי תוכן אינטראקטיביים, preloader, כלי אופטימיזציה, כלי אינטגרציה של פלאש, כלים ושיטות לבניית משחקי פלאש מתקדמים ועוד.
יצירת תנועה בפלאש נעשית באמצעות כלי Motion Tweens, אלו יוצרים נתיב שסמל גרפי כלשהו נע לאורכו בהתאם לקביעת המעצב. ניתן כמובן לקבוע את מסלול התנועה, את הקצב ואת משך התנועה. בכך שיוצרים שכבות של אלמנטים תנועתיים, ניתן ליצור סרטוני אנימציה או סרטוני וידאו מתקדמים.
כלי מתקדם חשוב מאוד למפתחי פלאש הוא Download Simulator – זהו כלי המדמה את זמני ההורדה והטעינה של תכני פלאש שהמעצב יצר. יכולת זו עשויה להיות יעילה במיוחד כאשר מבצעים אופטימיזציה וכוונון עדין וסופי לקראת פרסום התוכן שנוצר. כך ניתן לראות האם התוכן נתקע, האם זמני ההורדה של הקובץ פוגעים בחוויית המשתמש או אם יש בעיות באיכות המוצר.
כלים מתקדמים בפלאש מהווים מערך שלם של כלים שעל המעצב ללמוד ליישם ולנצל בצורה האופטימאלית. קורסי פלאש בסיסיים נוגעים לרוב רק בכלליות בכלים אלו. חלק מהכלים המתקדמים מצריכים בהתאם ידע טכני מתקדם אותו ניתן לקבל בקורס מעמיק וייעודי, תוך עבודה מעשית רבה.
למדו עוד על כלים מתקדמים בפלאש