יסודות העיצוב לימוד פוטושופ לימוד אילוסטרייטור לימוד אינדיזיין עיצוב גרפי בתי ספר לימודי עיצוב גרפי

ייבוא תמונות לפלאש

פלאש משמש מעצבים גרפיים להפקת סרטוני אנימציה, ממשקי משתמש אינטראקטיביים ואתרי אינטרנט. מרכיב משמעותי בטכנולוגיה הנפוצה הזו, הוא שימוש בתמונות שניתן לייבא משלל מקורות ופורמטים. כדי להפיק תכני מולטימדיה מלאים ומקיפים ולתת מענה לכל צורך גרפי, יש לדעת כיצד לייבא תמונות לפלאש בצורה מקצועית ואיכותית.

קבצי תמונה נתמכים

ניתן לבצע ייבוא תמונות לפלאש בפורמטים GIF או JPG – אלו קבצי התמונה הנפוצים ביותר. אלו תמונות במודל של מפת סיביות (Bitmap) ובמקרים רבים הן יהיו בעלות נפח קובץ גדול יותר מאשר הצורות שצוירו בסביבת העבודה של פלאש. זאת משום שבסביבת עבודה זו מציירים ומעצבים תמונות ומאפיינים וקטוריים, כלומר מדובר על נוסחה חישובית שפלאש משתמשת בה כדי להציג מאפיינים גרפיים. תמונות ווקטוריות הן בעלות נפח קטן יותר וניתן להגדילן בלי לאבד מהאיכות שלהן. לעומת זאת, תמונות במודל של מפת סיביות כמו קבצי GIF ו-JPG יתעוותו כאשר יגדילו אותן – הן יהפכו למפוקסלות. בסביבת העבודה של פלאש ניתן לבצע ייבוא תמונות לפלאש ואז להמיר אותן לקובץ וקטורי באמצעות האפשרות "Trace Bitmap".

ייבוא תמונות לסביבת העבודה

ניתן לחשוב שהדבר ההגיוני לעשות כדי לייבא תמונות לפלאש יהיה לגשת לתפריט העליון, לבחור באפשרות Insert ואז לבחור באפשרות Insert an Image, אך זוהי לא הדרך. הדרך הנכונה היא לגשת לתפריט File > Import > Import to Stage. כעת, יש למצוא את התמונה שרוצים לייבא לסביבת העבודה (Stage). לאחר בחירת התמונה, מוצגות כמה אפשרויות אך הטובה ביותר היא לרוב תמונת מפת סיביות שטוחה (Flat Bitmap Image). לאחר שהתמונה יובאה לסביבת העבודה של פלאש היא תוצג גם בתוך הספרייה. רצוי לשמור את התמונה מראש על שכבה נפרדת, כך שניתן יהיה למצוא אותה ולעבד אותה בקלות לעומת שאר מרכיבי המסמך. כדי להפוך את התמונה המיובאת לקובץ וקטורי יש לגשת לתפריט Modify אז לאפשרות Bitmap ובתוכה לבחור באפשרות Trace Bitmap כפי שהוסבר בכלליות בסעיף הקודם. כעת, יש לבחור מאפיינים של התמונה הווקטורית על פי דרישות איכות, פינות וכדומה. המשמעות של תמונה וקטורית היא נפח קובץ קטן יותר, כלומר התמונה מחולקת למקטעים שונים כאילו יצרו אותה מאפס בסביבת העבודה עצמה כך, ניתן לערוך ולתמרן את התמונה ביתר קלות באמצעות יכולות גרפיות מתקדמות יותר מאשר קובץ תמונה רגיל. השלב האחרון והכרחי הוא לוודא כי התמונה נשמרה בספריה לאחר ביצוע השינויים והעריכה. כך ניתן יהיה להשתמש בה שוב בעתיד וזו תישמר עבור מסמך הפלאש הרלוונטי. בחלק הספרייה בחלון כלי העבודה צריכה להופיע התמונה כשמורה וקיימת במערכת.

סרטונים

הסבר פשוט על ייבוא תמונות לפלאש:

יצירת תמונה וקטורית באמצעות פלאש:

הסבר על ייבוא תמונות רבות לפלאש:

החלקת תמונות Bitmap בפלאש למניעת הופעת פיקסלים:

קבל מידע על קורס גרפיקה ממוחשבת
מלא פרטים לקבלת מידע חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
יש לסמן מוסדות לימוד בהתאם למקום מגוריך
בחר סניף:

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר

קבל מידע על קורס גרפיקה ממוחשבת
מלא פרטים לקבלת מידע מנציג טלפוני חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
בחר סניף:

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר