טכנולוגית הפלאש קיימת במגוון עצום של היבטים ומרכיבים ברשת האינטרנט ובעולם הטכנולוגי שאנו חיים בו כיום. מדובר על פלטפורמה כה נפוצה, שניתן להיתקל בה באתרי אינטרנט בעלי עיצוב גרפי עשיר וממשק משתמש מרשים ולהבדיל, גם באמצעים טכנולוגיים מתקדמים ומדויקים כמו הפשטת מערכות ניווט בספינות וניהול מערכות בחדרי מצב ממשלתיים – כמובן שעם הבדלים ביישומים ובמודלים המשמשים בכל דבר. מעצב גרפי העוסק בתחומים טכנולוגיים ובעיקר בעולם המקוון, חייב כיום למעשה להיות בעל הכשרה מקצועית בעבודה בסביבת פלאש וביצירת יישומים גרפיים מתקדמים בעזרת הפלטפורמה של Adobe. גם אתרים שאינם אתרי פלאש מלאים, כוללים במקרים רבים יישומי פלאש רבים פנימיים או יישומים של גורמי צד שלישי. לכן, על המעצב הגרפי לדעת כיצד ליצור תכנים בעזרת הטכנולוגיה וכיצד לבצע אינטגרציה שלה עם מערכות ושפות תכנות אחרות.
קורסי פלאש מיועדים לאנשים בעלי רקע בעיצוב גרפי ו/או לאנשים בעלי נטייה אמנותית שמבקשים ללמוד כיצד לפתח אתרים, סרטונים ויישומים בטכנולוגיה הנפוצה הזו. אין חובה לידע מקצועי בתכנות או במחשבים, למרות שידע שכזה בהחלט יכול לסייע ולהקל על הלימודים. עם התקדמות הטכנולוגיה והגברת השימוש במכשירים ניידים, מערכות מחשוב ניידות למיניהן וכדומה, כמות היישומים האפשריים של טכנולוגיית הפלאש הולכת ועולה בהתמדה. לכן, נפתחים קורסי פלאש ייעודיים רבים לתחומים צרים וספציפיים לצד הקורסים הכלליים יותר. קורס פלאש נמשך לרוב מספר שבועות וכולל מפגשים שבועיים בני כמה שעות כל אחד. טווח הזמן הממוצע להשלמת הקורס הוא כסמסטר לימודים אחד. תכני הלימוד כוללים היכרות מקיפה עם סביבת העבודה בפלאש, סוגי אנימציות פלאש, יצירת גלריות תמונות, שילוב טקסט וסרטונים, פילטרים ושיטות שילוב אלמנטים, עבודה עם אובייקטים וקטוריים, סצינות וסרטים, טכניקות עיצוב, שילוב קול, ממשקים אינטראקטיביים, אפליקציות ועוד.
היבט משמעותי ואקטואלי של טכנולוגיית פלאש הוא השילוב של הטכנולוגיה במכשירים סלולריים, במכשירים ניידים מתקדמים ובהמשך השליטה של פלאש בשוק האינטרנט העולמי. חברת אפל והמנכ"ל המנוח שלה סטיב ג'ובס סירבו בתוקף לשלב פלאש במכשירי האייפון וביתר המכשירים הניידים של החברה – עקב ביקורות על יציבות, אבטחה ועוד. יצרניות סלולריות נוספות לא שילבו אף הן את טכנולוגיית הפלאש במכשיריהן ולא אפשרו למשתמשים לצפות באתרי פלאש באינטרנט סלולרי. בנוסף, לאחרונה עולה משמעותית השימוש בטכנולוגית HTML5 שמאפשרת יישומים דומים מאוד ואף מתקדמים מאלו של הפלאש. לכן, אתרים וחברות רבות עוברות משימוש בפלטפורמה של Adobe לפלטפורמה הפתוחה של HTML5 (יו-טיוב למשל). אנו רואים בהחלט מגמה מסוימת של נטישת הפלאש לטובת טכנולוגיות אחרות. החברה המפתחת אף הודיעה כי תזנח את הניסיונות לשלב פלאש במכשירים סלולריים ותתמקד במחשבים ואמצעים טכנולוגיים אחרים. אך למרות כל אלו, עדיין מדובר על שפה חשובה וכלי טכנולוגי נפוץ ומשמעותי מאוד, כלי שכל מעצב גרפי צריך להכיר וללמוד לעבוד באמצעותו.
סביבת עבודה בגרפיקת פלאש:
הסבר ממצה על האינטראקטיביות של פלאש:
מדריך לבניית אתר אינטרנט פלאש: