יסודות העיצוב לימוד פוטושופ לימוד אילוסטרייטור לימוד אינדיזיין עיצוב גרפי בתי ספר לימודי עיצוב גרפי

שכבות בפוטושופ

עבודה עם שכבות בפוטושופ היא אחד האלמנטים המרכזיים בעבודה עם תוכנת עיבוד התמונה המתקדמת. בדומה לתוכנות גרפיות ועיבוד תמונה מקצועיות אחרות, השכבות בפוטושופ מאפשרות עבודה על שלל מרכיבים ומאפיינים שונים בתמונה באופן לא הרסני ומסודר במיוחד. פאנל השכבות בפוטושופ הוא כלי מרכזי של כל מעצב או צלם, בעוד הוא מציע לו עולם שלם של אפשרויות עיצוב ועריכה.

חשוב לציין כי שכבות בפוטושופ הן נושא עצום בלימוד התוכנה, כך שאי אפשר להתמקצע בכך באמצעות מאמר אחד, קטע וידאו אחד או אפילו קורס פוטושופ אחד. יש צורך בתהליכי ניסוי וטעייה, עבודה על פרויקטים שונים והתנסות מעשית רחבה באפשרויות השונות. כל מעצב או צלם שעובד עם פוטושופ מגלה במהרה כמה שליטה ויכולות השכבות מספקות לו.

רלוונטי לכל עבודת עיבוד תמונה

שימוש בשכבות בפוטושופ הוא רלוונטי לכל משימת עיבוד תמונה – החל מהעבודה המקצועית והמורכבת ביותר ועד עריכה של תמונה פרטית פשוטה. רק כך ניתן לשמור על סדר מופתי בעיבוד התמונה, לעבד כל חלק ומאפיין בצורה מדויקת ולקבל תוצאות איכותיות במיוחד. פאנל השכבות נמצא בחלקו הימני של המסך, לרוב בחלק התחתון של הפאנלים הפתוחים כברירת מחדל בפוטושופ תחת לשונית Layers. אם במקרה פאנל השכבות נסגר או אינו מופיע בסביבת העבודה, יש לגשת לתפריט Window ולבחור את האפשרות Layers מתוכו (או באמצעות לחיצה על F7).

הסבר כללי על השכבות בפוטושופ

שכבות בפוטושופ מתפקדות כמעין ערימות של תכנים גרפיים המהווים כמכלול את התמונה השלמה, כאשר יש חשיבות לאיזו שכבה "מונחת" על שכבה אחרת מבחינת פעולות העיבוד והעריכה של אותן שכבות. כמובן שניתן לשנות את המיקום של השכבות ב"ערימה" וזה כשלעצמו אינו פוגע בתמונה השלמה. השכבה הראשונה והבסיסית בכל מסמך פוטושופ חדש היא הרקע – לרוב אזור עבודה ריק ולבן. על גבי שכבת בסיס זו מתחילים להניח עוד שכבות בהתאם לצורך ולתמונה שאותה עורכים. כדי להציג שכבה פשוט יש ללחוץ על אייקון העין שלצידה או לחילופין, לבטל אותו כדי להסתיר אותה, כך אפשר לעבוד רק על שכבה ספציפית מבלי שהאחרות מפריעות. שכבות מרכיבות בסופו של דבר את התמונה המלאה, כך שמדובר לרוב על אלמנטים שונים מאותה תמונה כמו רקע, אובייקט צילום מרכזי ושכבות בלתי נראות שמשפיעות על התמונה, למשל שכבת כוונון טשטוש וחדות, שכבת צבע ובהירות ועוד.

פעולות בסיס עם שכבות

כדי ליצור שכבה חדשה יש ללחוץ כאמור על אייקון השכבה החדשה בחלקו התחתון ביותר של פאנל השכבות. רצוי לקרוא בשם ספציפי ואינטואיטיבי לכל שכבה, כך שהעבודה תהיה מסודרת וקלה כמה שניתן, בעיקר עם מסמכים מרובי שכבות. כדי לשכפל שכבה, ניתן לגרור אותה על האייקון ליצירת שכבה חדשה או "לעמוד" על שכבה וללחוץ על שילוב המקשים Ctrl + J. כלי חשוב שנמצא בחלקו העליון של פאנל השכבות הוא כלי השקיפות Opacity. ברירת המחדל היא 100% שקיפות שמשמעותה בפועל היא שרואים את השכבה במלואה. שינוי של סקאלת ה -Opacity כלפי מטה הופך את השכבה לשקופה יותר, כך שניתן לראות את השכבות מלמטה. אפשרות חשובה נוספת נמצאת בתפריט נפתח בפאנל השכבות הראשי. ברירת המחדל היא Normal, אך פתיחה של התפריט תציג רשימה ארוכה של מצבי ערבוב – Blend Mode. האפשרויות ברשימה הזו מספקות כלים מגוונים לערבוב בין שכבה אחת לזו שמתחתיה, כך שהתמונה המלאה תושפע מכך. פעולה חשובה שיש להכיר היא נעילת שכבה או אזורים ספציפיים בה מפני שינויים. לחיצה על Lock תנעל את כל השכבה וסימני הנעילה לצד הסימן הראשי ינעלו את השכבה מפני השינויים הללו. בנוסף, ניתן גם לפתוח קבוצה או תיקייה חדשה בה שכבות ספציפיות. פעולה זו רלוונטית למסמכים מרובי שכבות ולפעולות מתקדמות יותר בתוכנה. כמובן שחלק מהותי בעבודה עם שכבות בפוטושופ כולל חלוקה ידנית של תמונה שלמה לשכבות לצורך עיבוד ועריכה. ניתן לסמן חלקים בתמונה ובאמצעות פעולות כגון Inverse, בחירת אזורים ו – Layer via Copy, ניתן בין היתר ליצור הפרדה בין אובייקט מרכזי לרקע שהוא ניצב לפניו.

סרטונים

היכרות בסיסית עם שכבות בפוטושופ:

עבודה עם שכבות, הסבר של Adobe:

http://www.photoshop.com/tutorials/1478

שיעור מתקדם יותר של עבודה עם שכבות:

קבל מידע על קורס גרפיקה ממוחשבת
מלא פרטים לקבלת מידע חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
יש לסמן מוסדות לימוד בהתאם למקום מגוריך
בחר סניף:

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר

קבל מידע על קורס גרפיקה ממוחשבת
מלא פרטים לקבלת מידע מנציג טלפוני חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
בחר סניף:

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר