עבודת הברמן יין בירה משקאות קוקטילים בתי ספר קורס ברמנים

שרי – Sherry

שרי הוא יין מחוזק שדומה בהיבטים מסוימים לברנדי ולקוניאק. מקורו של השרי הוא במדינות ספרד ופורטוגל, אך את עיקר הפופולאריות שלו הוא חייב לאי הבריטי שם יינות שרי פופולאריים מאוד עד היום. המונח שרי הוא תרגום באנגלית לשם האזור בספרד ממנו הוא מגיע - חרז (Jerez). השרי הוא יין מחוזק עשוי ענבים לבנים ובעולם האלכוהול הוא שייך למשפחת האפרטיפים.

אמנם השרי מקושר פעמים רבות לתרבות השתייה הבריטית והוא אכן פופולארי שם, אך בהגדרתו זהו משקה ספרדי. על משקה זה חלים חוקי פיקוח המגדירים רק אזור מסוים בגבולות השוק האירופי (במחוז קדיז) שמייצר אותו ויכול להיקרא שרי. בארה"ב, ניתן לכנות משקאות דומים "שרי" אך בחובת ציון שם המקום או האזור בו יוצר המשקה. יין שרי, לאחר סיום שלב התסיסה, מחוזק בברנדי או באלכוהול אחר. בגלל סדר תהליכים זה, השרי הוא בראשיתו יבש מאוד, כאשר כל מתיקות שתהיה במשקה הסופי היא תוצאה של הוספה מאוחרת אחרי התסיסה. זאת בניגוד ליינות פורט למשל, בהם החיזוק נעשה במחצית הדרך של שלב התסיסה כך שלא כל הסוכר הופך לאלכוהול.

סוגי שרי עיקריים

כיום מייצרים שרי במגוון דרכים וטכניקות, כולל מותגי שרי שעוברים תסיסה שנייה וכאלו שעוברים תסיסה ראשונה בלבד. הסוגים העיקריים של משקאות שרי הם:

  • פינו: הגרסה היבשה והבהירה ביותר של יינות שרי, מיושן בחביות בהן מעט שמרי פלור המונעים בתהליך מגע עם חמצן.
  • מנזנילה: שרי לבן ויבש מאוד, בסגנון פינו. ישנו גם סגנון מנזנילה פאסאדה שעובר יישון ארוך יותר וחמצון מסוים להעשרת הטעמים.
  • אמונטילאדו: שרי כהה יותר, עובר יישון עם שמרי פלור וחשיפה מסוימת לחמצן.
  • אולורוסו: שרי שהתיישן עם אפשרות כניסת אוויר, יישון למשך זמן רב יותר, בגוון כהה במיוחד ובטעמים עשירים יותר. רמות אלכוהול של 20%-18%.
  • שרי קרים/יינות שרי מתוקים: גרסה כהה שעברה המתקה ולכן מתוקה מאוד, יש כאלו להם מוסיפים המתקה ויש כאלו אותם מייצרים מראש מענבים מתוקים יותר כמו מוסקט.

מומחי יין רבים ברחבי העולם טוענים כי השרי אינו מוערך כראוי בתעשייה וכי מדובר על אוצר יין שהוזנח על ידי התקשורת והתעשייה. באנגליה, השרי דווקא נחשב מאוד ואפילו כבעל מאפיינים אציליים. זאת היות ובעבר, האנגלים קידמו את רכישת יינות השרי הספרדיים והפורטוגלים על פני הברנדי והקוניאק של יריביהם הצרפתים. שרי מוגש כמעט תמיד נקי כפי שהוא ובכוס שרי ייעודית.

סרטונים

הסבר על שרי:

ביקור באזור השרי של ספרד:

קבל מידע על קורס ברמנים
מלא פרטים לקבלת מידע חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
יש לסמן מוסדות לימוד בהתאם למקום מגוריך

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר

קבל מידע על קורס ברמנים
מלא פרטים לקבלת מידע מנציג טלפוני חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר