עבודת הברמן יין בירה משקאות קוקטילים בתי ספר קורס ברמנים

פורט – Port Wine

יינות פורט מוגשים באופן מסורתי כיינות קינוח, אך כיום ניתן לראותם גם כבחירת משקה לגיטימית בערבי בילוי שגרתיים, ארוחות צהריים, מסיבות קוקטייל ועבור שתייה ביתית נעימה. יין פורט הוא יין מחוזק מהיקבים של עמק דוארו בפורטוגל, אזור השומר על מסורות היין העתיקות שלו, ללא מכשור טכנולוגי מתקדם או טכניקות ייצור צרפתיות ומורכבות. בזכות מאפיינים אלו ואחרים, יינות פורט הם בין היינות הפופולאריים והייחודיים ביותר בעולם.

כיום, ובדומה למשקאות ולפריטי מזון אחרים, יינות פורט מוגנים תחת חוקים מגבילים של ממשלת פורטוגל ושל האיחוד האירופי. אלו חוקים המגדירים לאילו יינות בדיוק מותר להיקרא "פורט" ומהן ההגדרות המחייבות את היצרניות באזור.

הגדרות ומאפיינים של יין פורט

יינות הפורט מיוצרים מבין מבחר של 15 זני ענבים אפשריים המגודלים על טרסות, בעיקר ענבי פינו וקברנה. היין מיוצר כרגיל, אך במחצית שלב התסיסה מוסיפים לו אלכוהול ענבים או ברנדי ענבים שמחזק אותו ומפסיק את התסיסה, כך שלא כל הסוכר בענבים הופך לאלכוהול. מסיבה זו, יינות פורט הם מתוקים יחסית ובעלי אחוז אלכוהול גבוה יותר מיין רגיל. יין פורט הוא אדום באופן מסורתי, אך כיום ישנם גם יינות לבנים וכהים אחרים מסוג זה. יינות פורט מתיישנים בחביות עץ אלון, כאשר יש מותגים שכוללים ערבוב של כמה יינות או יינות פורט מבציר אחד שלא עורבבו. אחוז האלכוהול ביין יכול להגיע ל-22%, כך שמדובר על הפרש ניכר לעומת יינות רגילים ולא מחוזקים. ליינות פורט קיימים סגנונות ייצור שונים – חלקם מתיישנים בחביות ואז מבוקבקים (כאשר אין השפעה משמעותית ליישון בבקבוק) וחלקם מתיישנים בחביות ואז ממשיכים להתיישן בבקבוקים.

אחסון והגשה

יש לאחסן יין פורט במקום קריר וחשוך עם טמפרטורה קבועה, כאשר הבקבוק צריך להיות מאוחסן בשכיבה על פי רוב. לעומת יין פורט לבן, שעליו להיות מוגש מצונן, על כל שאר יינות הפורט להיות מוגשים בטמפרטורה של 15-20 מעלות.. פורט נשמר למשך זמן רב יותר לעומת יינות לא מחוזקים לאחר הפתיחה, אך באופן כללי יש לשתות אותו כמה שיותר מהר לאחר פתיחתו. הפורט נחשב לדז'סיטיף בשל התכונות המתקתקות שלו.

סוגי יינות פורט

ההבדלים הכלליים בין יינות פורט נחלקים ליינות רוזה (אדומים) ויינות לבנים. מעבר לכך, ישנם סגנונות שונים של פורט אך בפועל אלו הן שתי שיטות יישון המשפיעות על מאפייני היין: יישון בהפחתה או יישון עם חמצון. בתהליך הראשון, אין חשיפה לחמצן ובתהליך השני ישנה חשיפה לחמצן. פורט שיושן בהפחתה יהיה לרוב חלק יותר ועם פחות טאנינים, בעוד שיין שעבר חמצון מסוים הוא חזק ומורכב יותר. אלו הם הסגנונות או הדרגות השונות של יינות פורט:

  • Tawny – טואני: עשוי ענבים אדומים, מיושן בחביות המאפשרות כניסת חמצן מסוימת, מאופיין בצבע חום-זהוב. יש בו טעמים אגוזיים ומורכבים, יין מתקתק חצי יבש. מיושן מינימום 7 שנים ולעיתים עד 15 שנים.
  • רובי – Ruby: יינות פורט צעירים יותר, יישון של 3-5 שנים בחביות ובבקבוקים. יינות אלו מאופיינים בצבע עמוק וטעמי פירות. יישון בתהליך ההפחתה, לרוב מדובר על ערבוב של יינות שונים ליצירת הטעם המובחן של כל יקב.

ישנם סוגים נוספים של יין פורט שחלקם נוטים לסגנון של יין טואני וחלקם יותר לכיוון הרובי. כמו כן ישנם יינות פורט לבנים המיוצרים באזור, וגם יינות דומים שמיוצרים בצרפת אך אינם יכולים להיקרא רשמית בשם "פורט".

סרטונים

הסבר על יין פורט וביקור בעמק דוארו:

יין פורטו בסרטון של ה-BBC:

קבל מידע על קורס ברמנים
מלא פרטים לקבלת מידע חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
יש לסמן מוסדות לימוד בהתאם למקום מגוריך

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר

קבל מידע על קורס ברמנים
מלא פרטים לקבלת מידע מנציג טלפוני חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר