ישנן טכניקות הכנה שונות, כאשר הקלאסיות שבהן כוללות ערבוב של כל המרכיבים בכוס אולד פאשן נמוכה. ישנה גרסה להכנת ראסטי נייל ממשפחת הקוקטיילים הקפואים, בה ממלאים כוס בקרח כתוש ומוסיפים וויסקי ודרמבוי, מערבבים בעדינות ומגישים. ברמנים מסוימים נוהגים לקשט את הכוס לפני ההגשה (למשל בגרסה הקפואה או הרגילה) עם פרוסת לימון ואילו אחרים מגישים כוס נקייה ללא קישוט. יש לציין כי בארה"ב ראסטי נייל הוא קוקטייל קפוא שמוגש עם קרח כתוש. בישראל לעומת זאת, ברמנים רבים מגישים את הגרסה הנקייה או עם קוביות קרח. זהו עניין של תרבות שתייה, העדפה אישית של הברמן והלקוח וכמובן – הטכניקות שנלמדות בקורסי הברמנים בבתי הספר בישראל. למשל, אנשים עשויים להעדיף ראסטי נייל ברמות מתיקות שונות ולכן נהוג לעיתים לשנות את היחס שבין הרכיבים בגרסה הקלאסית. יש שמורידים את הדרמבוי מעט כדי להפחית מתיקות ויש שמעדיפים אפילו קוקטייל שבו היחס בין הוויסקי לדרמבוי הוא חצי לתוצאה מתוקה הרבה יותר. המסורת היא להשתמש בוויסקי מסוג בלנדד אך איכותי, אך ניתן להשתמש גם בסינגל מאלט משובח כל עוד מקפידים על שימוש במותג וויסקי סקוטי קלאסי.
הכנת ראסטי נייל קלאסי בבר ישראלי:
הכנת ראסטי נייל קפוא ומתוק בגרסה אמריקאית: