באנגלית, קוקטיילים לא אלכוהוליים נקראים לעיתים בצורה מבודחת מוקטיילים (Mocktails), זאת בגלל שהמשמעות של Mock במקרה זה היא חיקוי או מזויף. אלו הם קוקטיילים עשירים ומרובי אפשרויות, אך נטולי אלכוהול ולכן עבור רבים אינם מהווים קוקטיילים "אמיתיים" – למרות שמעבר להיעדר רכיבי האלכוהול הם עונים להגדרה של משקאות הכוללים ערבוב של כמה מרכיבים שונים.
כמעט לכל קוקטייל אלכוהולי מפורסם ופופולארי יש גרסה לא אלכוהולית שמוצעת בברים ומועדונים בעולם, בעיקר של קוקטיילים צבעוניים, קפואים ומתקתקים. לקוקטייל מרטיני או ראסטי נייל מן הסתם אין אלטרנטיבה לא אלכוהולית היות והם מורכבים רק מרכיבי אלכוהול, אך למרגריטה, בלאדי מרי וכדומה בהחלט יש. קוקטיילים לא אלכוהוליים על בסיס קוקטיילים רגילים ומוכרים יהיו זהים במרכיביהם למעט האלכוהול שיושמט – למשל מרגריטה תהיה בלי הטקילה, מוחיטו לא אלכוהולי יהיה ללא הרום וכן הלאה. לעיתים נעשה שימוש ברכיב כלשהו להוספת נפח לקוקטייל (למשל מיץ פרי) ולעיתים משאירים את הרכיבים הלא אלכוהוליים כפי שהם. קוקטיילים לא אלכוהוליים המבוססים על קוקטיילים רגילים ומוכרים מקבלים במקרים רבים את הסיומת "וירג'ין" (Virgin) כדי להדגיש שהם ללא אלכוהול. למשל וירג'ין בלאדי מרי, וירג'ין מרגריטה ועוד.
מעבר לאותם קוקטיילים לא אלכוהוליים המבוססים על משקאות אלכוהוליים מוכרים, ישנם קוקטיילים ללא אלכוהול שהם מקוריים לחלוטין. רבים מהם הם מיצי פירות טעימים ומהנים עם הרבה קרח ואילו אחרים, הם קוקטיילים לא אלכוהוליים על בסיס גלידה, שמנת או חלב שיוצרים מעין מילקשייק מורכב ועשיר בטעמים. בברים רבים, בעיקר בקיץ המהביל, מוגשים קוקטיילים בסגנון Smoothie קלאסי, או משקאות קפואים מרעננים וטעימים בשלל צבעים. אלו כוללים שימוש רב במרכיבי פרי טריים, קפואים או בצורת מיץ או רכז. בפועל, קיימים מאות ואולי אף אלפים של קוקטיילים לא אלכוהוליים. בדומה לקוקטיילים רגילים, השמיים הן הגבול מבחינת יצירתיות ושילובים חדשים שאפשר ליצור – אולי זה אף קל יותר כי אין צורך להתאים את המורכבות ואת הטעמים החזקים של האלכוהול, אלא אפשר ליצור משקאות טעימים ועשירים על בסיס רכיבים פשוטים ביותר.
מדריך להכנת קוקטיילים לא אלכוהוליים:
קוקטיילים נטולי אלכוהול לאביב: