קוקטייל מרגריטה קלאסי כולל ערבוב של טקילה, ליקר תפוזים ומיץ לימון או ליים. היחס על פי אגודת הברמנים העולמית (IBA) הוא 7:4:3 – 50% טקילה, 29% קוואנטרו (ליקר תפוזים) ו – 21% מיץ לימון סחוט טרי. תהליך ההכנה הקלאסי, שכמובן גם לו כמה גרסאות מעט שונות, כולל העברה של ליים או לימון פרוס על קצה כוס קוקטייל רחבה – זאת כדי לגרום למלח שמפזרים על הכוס להידבק. מנערים את יתר המרכיבים בשייקר כאשר הכמויות לקוקטייל אחד הן 35 מ"ל טקילה, 20 מ"ל ליקר תפוזים איכותי קוואנטרו או טריפל סק וכ – 15 מ"ל מיץ לימון או ליים, כאשר אל השייקר נוסף קרח. על קצה הכוס המוגשת מפזרים כאמור מראש מלח להעשרת הטעמים ולכן, יש להיזהר במזיגה שלא לפרק את המלח ולהוסיפו למשקה עצמו. את הכוס מקשטים עם פרוסת לימון. כמו כן, ניתן להכין מרגריטה קפואה עם אותם המרכיבים ואותו היחס באמצעות בלנדר עם הרבה קרח כתוש.
ישנן כאמור גרסאות רבות של מרגריטה בצבעים ובטעמים שונים – אך רעיון כללי זהה. ניתן למשל להחליף את הקוואנטרו בליקר קוראסאו כחול ליצירת מרגריטה כחולה. ישנן גרסאות שכוללות מיצי פירות וגם מחית של פרי כלשהו, כאשר ליקר התפוזים יורד בכמות או מוסר לחלוטין מהמתכון. ברמנים מסוימים מוסיפים אל המרכיבים הקלאסיים גם ליקרים מבוססי פירות אחרים כמו מלון, פירות יער וכן הלאה. כאשר משתמשים במיץ פרי אחר במקום או בנוסף למיץ הלימון, קוקטייל המרגריטה הקלאסי מקבל את שם תוספת הפרי, למשל "מרגריטה תפוזים".
קוקטייל מרגריטה הוא קוקטייל מקסיקני – זהו אחד המשקאות המזוהים ביותר עם המדינה המרכז אמריקאית ולכן הוא פופולארי מאוד בהובארה"ב. מדובר על קוקטייל צעיר יחסית שככל הנראה הומצא מעט לפני מחצית המאה ה-20. קיימים מגוון סיפורים צבעוניים שונים על האופן שבו הומצא קוקטייל המרגריטה, החל בברמן מקסיקני שהכין את המשקה עבור מרגריטה, ביתו של השגריר הגרמני ועד הסיפור על כך שהמרגריטה היא אינה אלא שינוי קטן של קוקטייל אמריקאי בשם דייזי, בו החליפו את הברנדי בטקילה היות ואמריקאים רבים חצו את הגבול למקסיקו בתקופת היובש בה נאסרה מכירת אלכוהול בארה"ב.
הכנת מרגריטה קלאסית:
הכנת מרגריטה באנגלית: