המוחיטו מוגש באופן מסורתי בכוס High-Ball (כוס גבוהה וצרה), אליה מכניסים את עלי הנענע וגם פרוסות לימון קטנות – מועכים את העלים והלימון לשחרור הטעמים והארומה. מוסיפים את הסוכר והקרח, מוסיפים את הרום, ממלאים את הכוס בסודה ומערבבים עם כפית ערבוב. אפשר לקשט עם פלח לימון על קצה הכוס. קוקטייל מוחיטו הוא מרענן וכיפי בזכות השילוב של מיץ לימון/ליים, נענע מקררת, קרח וסודה שיוצרים יחד משקה מהנה וקלאסי. כמובן שלאורך השנים ברמנים ברחבי העולם פיתחו גרסאות מעט שונות של המוחיטו הקלאסי והאהוב, אך הרעיון דומה. גרסאות שונות למוחיטו כוללות שימוש ברכיבים המחליפים את אלו המקוריים, למשל ליצ'י, הוספת משקאות מסוג ביטר לעידון המתיקות של המוחיטו, שימוש בוודקה או רום בטעמים, רום מתובל וסוכר חום לקבלת מוחיטו כהה יותר, ליקר תפוחים וכן הלאה.
מולדת המוחיטו היא כאמור קובה. התיעוד הראשוני של משקה הדומה במהותו למוחיטו מופיע כבר במאה ה-16, כאשר השימוש במנטה/נענע, מיץ ליים וסוכר שימשו להסוות את טעמו המר והחזק של הרום או משקאות דומים לרום. יש הסוברים כי העבדים האפריקאים אשר עבדו בקובה במטעי קנה הסוכר, הם אלו ששיפרו את המשקה ויצרו גרסה דומה לזו שאנו מכירים כיום. מוחיטו היא אחד המשקאות האהובים על הסופר האגדי ארנסט המינגווי, אשר גר בקובה כמה שנים והתאהב בה לחלוטין. הסופר אפילו כתב על הקוקטייל האהוב שלו ותיאר כיצד שתה אותו בבר הקבוע שלו בהוואנה, בירת קובה – בר שקיים עד היום ומוקיר את זכרו של המינגווי.
הדגמת הכנת מוחיטו:
מוחיטו עם קאווה במקום סודה: