בעוד שבקוקטיילים "רגילים" מסננים את הקרח במשקה או מגישים לצידו קוביות קרח שנועדו לקרר ולדלל אותו אך לא להפכו למימי, קוקטיילים קפואים הם על בסיס קרח והחומר הקפוא הוא עיקר הנפח. גם כאן, הכוונה אינה לדלל את המשקה כך שיהיה מימי או דמוי מיץ, אלא על הקרח ליצור קרירות מרעננת ונעימה לשתייה תוך שמירה על האיכויות והדקויות של מרכיבי הקוקטייל. כמו כן, ישנו סוג נוסף של קוקטיילים המהווה תת-קטגוריה בתחום והוא קוקטיילים מבוססי גלידה קפואה ליצירת משקה שמנתי, קר ועשיר במיוחד. כמובן שניתן לעשות שימוש יצירתי ומגוון גם עם סורבטים קפואים, שמנת קפואה או קרה, מיצי פירות קפואים ושאר אפשרויות כיד הדמיון הטובה של כל ברמן. הקרח במסגרת קוקטיילים קפואים יהיה לרוב כתוש במכונה או באופן ידני. בקוקטיילים קפואים רבים עושים שימוש בשייקר או בבלנדר – מכניסים את מרכיבי הקוקטייל ומערבבים ליצירת אחידות. קוקטיילים קפואים נפוצים ופופולאריים הם בין היתר: מרגריטה, בלאדי מרי, מוחיטו, ראסטי נייל ואחרים.
קוקטיילים קפואים אינם אותם קוקטיילים כבדים היוצרים כבדות בגרון, אשר אופייניים ומתאימים יותר לימי החורף. בנוסף, קשה יהיה למצוא קוקטיילים קפואים עם וויסקי, קוניאק או משקעות "כבדים" אחרים כדוגמתם. קוקטיילים קפואים הם כמעט תמיד מתקתקים במידה מעטה או רבה, קלילים לשתייה וממש "יורדים בגרון" בדומה למיצי פירות. כמעט בכל המקרים יש בקוקטיילים אלו שילובים של מיצי פירות, תמציות טעם מרעננות ופירותיות ורכיב האלכוהול יהיה אף הוא קליל ומתוק או חמצמץ (פינה קולדה, שמפניה ועוד), או חזק יותר כמו רום או וודקה שמעורבבים עם קרח, סוכר ומיץ כלשהו. קוקטיילים קפואים הם קלאסיים לימי הקיץ, לבילוי במועדונים ולאירועים חברתיים, היות והם מאפשרים לשתות אותם בלי תחושת הכבדות והחום הנלוות למשקאות אלכוהוליים רבים אחרים. קוקטייל קפוא הוא מה שנקרא "ללכת עם ולהרגיש בלי", בשל היותו כל כך נעים ומהנה לשתייה. עבור הברמן, מדובר על כר פורה של יצירתיות והפגנת הכישורים שנלמדו בקורס ולאורך שעות העבודה מאחורי הבר. ברמנים רבים בוחרים לשחק עם שלל האפשרויות בהתאם לחומי הגלם הנמצאים בבר ולרעיונות העולים בהם כדי ליצור קוקטיילים חדישים, מעניינים ובעיקר – טעימים.
הכנת קוקטיילים קפואים לקיץ:
הכנת קוקטיילים קפואים מרעננים: