שמפניה היא סוג של יין מבעבע, היא מיוצרת באמצעות התססה שנייה של יין. מקור השמפניה הוא צרפת, שם היא נקראת Champagne על שם חבל "שמפאן" שבצפון צרפת. השמפניה מורכבת משלושה זנים של ענבים – שני זנים אדומים וזן אחד לבן – פינו נואר, פינו מונייה (האדומים) ושרדונה (הלבן). באירועים שונים, הסמל לתחילת החגיגה הוא פתיחת בקבוק השמפניה והצליל המושמע כאשר הפקק עף באויר.
קודם כל, אל תעזו לנער את הבקבוק. ניעור בקבוק שמפניה ופתיחתו מיד לאחר מכן עלולים להבהיל את אחד האורחים שלכם ובמיוחד את בעלת הבית (בעלת הריהוט החגיגי).
לאחר הסרת העטיפה הנמצאת מסביב לפקק, ולאחר הסרת סוגר הברזל שסביב לפקק, יש לסובב את הבקבוק בעדינות ובאטיות, תוך כדי החזקת הפקק מלמעלה בעזרת האגודל, עד לשמיעת רעש התסיסה של השמפניה.
את השמפניה שותים בכוסות המיוחדות לה, אלו כוסות ארוכות שמטרתן לשמור את הבועות העדינות של השמפניה שלא יברחו מן הכוס.
אין לכם כח לקרוא את כל המדריך? הנה סרטון קצר (באנגלית) שמסביר הכל על פתיחת שמפניה בצורה הטובה והנכונה לאירוע מושלם!
כידוע, יין הוא משקה חריף המיוצר מהתססה של ענבים. בעבר היין הופק בשלושה שלבים: דריכה בגת, התססה (באמצעות שמרים) וסחיטה באמצעות אבן רחיים. לאחר מכן היין עבר תהליך יישון בחביות עץ. לאחר היישון הוא ובר התססה נוספת ואז מגיע השלב של ההכנסה לבקבוקים ופיקוק. ישנם סוגי יינות רבים, אך לכולם דרך פתיחה שווה ולא קשה כלל.
מכניסים את פותחן הבקבוקים אל תוך פקק השעם ע"י סיבוב הפותחן פנימה בעדינות ולאחר מכן מושכים את הפקק מעלה.
הבעיה היחידה שעלולה לצוץ בפתיחת בקבוקי יין, היא כשנעלם לכם הפותחן בדיוק בדקה התשעים. אני מאמינה כי מקרה כזה קרה כבר לרבים מקוראי שורות אלו, אני לא יודעת באיזו דרך יצירתית כל אחד מכם פתר את הבעיה הזו, אך פתרון יעיל וטוב למצב כזה הוא פתיחת הבקבוק בעזרת נעל.
נשמע לכם הזוי? גם אני חשבתי כך בהתחלה, אבל ניסיתי ותתפלאו – זה עובד. בוחרים נעל חזקה, שגודל הפתח שלה הוא כגודל בסיס הבקבוק, מכניסים את הבקבוק כשהוא עומד אל הנעל (במצב שבסיס הבקבוק עומד על עקב הנעל), מצמידים את הנעל לקיר ודופקים עד ליציאת הפקק. נשמע לכם מסובך?
הנה סרטון קצר שיסביר לכם איך לפתוח בקבוק יין בלי פותחן בצורה הטובה ביותר!
אני מקווה שהבנתם, אני ממליצה לכם לנסות לפחות פעם אחד בבית את הפתיחה לפני שתעשו זאת מול אנשים.
תיהנו מהמסיבה ושתו בזהירות!