עבודת הברמן יין בירה משקאות קוקטילים בתי ספר קורס ברמנים

ערבוב משקאות

כמו בצבעים בהם אלפי גוונים מורכבים מכמה צבעי יסוד, כך גם במשקאות. ערבוב משקאות יכול ליצור מאות סוגים שונים של משקאות חדשים. איך יוצרים משקאות מעורבבים בצורה נכונה? מהם סוגי המשקאות המעורבבים הקיימים כיום? ומהם הטכניקות לערבוב נכון? כל התשובות, לכל השאלות – במאמר שלפניכם...

מהם משקאות מעורבבים?

משקה מעורבב מוכר לכולנו בשמו הפשוט "קוקטייל". קוקטייל נוצר על ידי ערבוב של משקה אלכוהולי אחד עם משקה אלכוהולי אחר או עם משקה קל.
בעת ערבוב המשקה חשוב מאוד לשים לב ליחס בין המשקאות אותם אנו מערבבים. שימו לב כי יחס לא נכון עלול ליצור משקה מר מידי, מתוק מידי ואף חזק מידי, ולכן חשוב להכין קוקטיילים רק לאחר לימוד מקיף של התחום והכרה של המשקאות, ולא לערבב משקאות בכוס ללא מחשבה תחילה.
מחפשים דוגמאות של קוקטיילים – משקאות מעורבבים?
הרשימה לפניכם:

קוקטייל המרטיני על בסיס ג'ין וורמוט, המוגש בגביע מרטיני.
קוקטייל המרגריטה המכיל טקילה, מיץ לימון וליקר תפוזים.
קוקטייל דאקירי שהוא ערבוב של פירות ורום.
קוקטייל מוחיטו הבא ממקור קובני ומכיל רום, לימון ונענע.
קוקטייל הקפיריניה המגיע מברזיל ומכיל קשאסה (משק ברזילאי המיוצר מקנה סוכר) ולימון.

סוגי קוקטיילים (משקאות מעורבבים)

למרות שישנם סוגים רבים של קוקטיילים המכילים סוגים רבים של משקאות אלכוהוליים ולא משקה עיקרי אחד, ולמרות שלא תמיד קיים מכנה משותף בין קוקטיילים על בסיס המשקה האלכוהולי ממנו הם מורכבים, ריכזנו עבורכם את סוגי הקוקטיילים על פי מאפיין משותף לכמה קבוצות:
קוקטייל המרטיני: ישנם עשרות סוגים של קוקטייל מרטיני, אך בבסיסם כל הסוגים מורכבים מג'ין או וודקה, וכולם, כשמם הם – מוגשים בגביע מרטיני.
קוקטייל המרגריטה: גם לקוקטייל זה, כמו המרטיני, ישנם עשרות וריאציות שונות. הבסיס של כולם הוא טקילה, מיץ לימון וליקר תפוזים, והשוני בין הסוגים נובע מהגדלת כמות הפירות ועידון של המשקה, לא יותר מזה.

  • קוקטיילים סאוורים: אלו הם קוקטיילים חמוצים המורכבים ממשקה אלכוהולי כל שהוא, סוכר ומיץ לימון המעניק למשקה את חמיצות שבו.
  • פונץ': פונץ' הוא שם כולל להמון סוגי קוקטיילים, אך כולם מוגשים בקערות ענק, ומורכבים ממיצי פירות, כמות גדולה של אלכוהול והרבה קרח.
    ישנו גם פונץ' הנקרא "פונץ' חם" והוא מורכב בדרך כלל מיין אדום, מיצים של פירות הדר, תבלינים וברנדי.
  • קוקטיילי שמנת המכילים שמנת מתוקה או חלב: מדובר בקבוצת קוקטיילים מאוד עדינים, כאשר ברוב הפעמים המרכיב האלכוהולי שלהם הוא בסך הכל ליקר.
  • קוקטיילים ארוכים: הם נקראים כך משום שהם מוגשים בכוסות ארוכות. בדרך כלל הם מעורבבים עם כמות גדולה של משקה לא אלכוהולי כדי למתן את טעם האלכוהול.
  • קוקטיילים בוערים: אלו הם קוקטיילים בעלי אחוז אלכוהול גבוה מאוד, ולמען הרושם מציתים אותם לפני הגשתם.
  • קוקטיילים קפואים: אלו קוקטיילים המכילים הרבה מאוד קרח כתוש והרבה מאוד מיצי פירות, מה שהופך אותם לעדינים.
  • קוקטייל שכבות: קוקטייל שבו המשקאות מסודרים אחד על גבי השני באמצעות שיטת הצפה – מזיגת המשקאות לכוס בעזרת כפית כך שהמשקאות נמזגים אחד על גבי השני מבלי להתערבב.

טכניקות לערבוב משקאות

ישנם כמה טכניקות לערבוב משקאות:
טכניקת בנייה – בטכניקה זו, הפשוטה מכולם, שופכים את כל המרכיבים ישירות לכוס הגשה.
טכניקת ערבוב – בטכניקה זו קודם כל מערבבים את כל המשקאות בשייקר ובכפית ורק לאחר מכן מסננים לכוס ההגשה.
טכניקת ניעור – דומה לטכניקת הערבוב רק שבטכניקה זו מנערים את המשקה ולא מערבבים בכפית.
טכניקת השלמה – מוסיפים את המרכיב האחרון של המשקה (בדרך כלל המרכיב הלא אלכוהולי) אחרון לכוס ללא ערבוב נוסף.
טכניקת הצפה – נמצאת בשימוש בקוקטיילי השכבות. שופכים את המשקה לכוס בעזרת כפית, כך הוא לא מתערבב עם המשקה הקודם לו ונוצרות שכבות מופרדות בכוס ההגשה.
טכניקת כתישה – כותשים מרכיבים שונים (כמו לימון) בתוך הכוס לפני הערבוב.
טכניקת ערבוב בבלנדר – שימושית בקוקטיילים קפואים לצורך כתישת הקרח.

זהו, סיימנו…
עכשיו, כשאתם יודעים הכול על משקאות מעורבבים, עליתם שלב נוסף בדרך להיות ברמנים מהשורה הראשונה…
בהצלחה!

קבל מידע על קורס ברמנים
מלא פרטים לקבלת מידע חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
יש לסמן מוסדות לימוד בהתאם למקום מגוריך

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר

קבל מידע על קורס ברמנים
מלא פרטים לקבלת מידע מנציג טלפוני חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר