בתחילת המאמר חשוב לי להדגיש – תמיד תזכרו כי כוס חייבת להתאים לכמות המשקה הנמזגת בה. אם אתם לא רוצים לעשות צחוק מעצמכם שימו לב למידות המשקה שאותו אתם מוזגים – אל תמזגו יותר מידי, וכמובן שלא מעט מידי.
כולנו בטוחים שקוקטייל מוזגים בגביע מרטיני, זו בעלת הצורה המשולשת, וכך סוגרים עניין. אבל זו טעות – טעות נפוצה – אבל עדיין טעות…
אמנם גביע המרטיני המכיל בין 100 ל- 150 מ"ל הוא גביע הקוקטייל הנפוץ ביותר, בעיקר בארצות הברית, אך ישנן כוסות נוספות לשתיית קוקטייל. הראשונה היא כוס הקוקטייל הטרופית – זוהי כוס גבוהה המכילה בדרך כלל בין 250 ל-300 מ"ל והיא מיועדת לקוקטיילים סמיכים יותר הדורשים כוסות גבוהות. לקוקטיילים הדורשים כוס נמוכה ישנה כוס קוקטייל הנקראת "הוריקן" והיא, לעומת הכוס הטרופית, מכילה עד 250 מ"ל בלבד.
גביע קוקטייל נוסף הוא גביע ה"קולינס", המיועד לקוקטיילים ממשפחת ה"קולינסים" (משם היא גם קבלה את שמה). גביעי ה"קולינס" הללו מכילים בין 200 ל-300 מ"ל.
קוקטייל נוסף – קוקטייל המרגריטה המפורסם – זכה לגביע קוקטייל על שמו – גביע המרגריטה. זהו גביע הדומה בצורתו לגביע המרטיני המשולש, אך הוא בנוי כמעין "שתי קומות" שמקנות לו צורה מהודרת ויפה הרבה יותר.
מדובר על הכוס הכי מוכרת בעולם האלכוהול. זוהי כוס חזקה, נמוכה ורחבה. כוס אולד-פאשן נמצאת בדרך כלל בשימוש בשתיית ויסקי נקי ולכן יש המכנים אותה כפשוטה "כוס ויסקי". למרות זאת, הכוס מתאימה גם למשקאות רבים אחרים ואפילו לסוגים מסוימים של קוקטיילים.
כוסיות שרי הן כוסיות קטנות המכילות 40 עד 60 מ"ל והן מיועדות להגשת שרי וגם להגשת ליקר ללא קרח.
עבור ליקר עם קרח ישנן כוסיות גדולות מעט יותר המכילות 80 עד 100 מ"ל.
כוס סניפר מעוצבת כדוגמת בלון – הנפח שלה גדול יחסית, הפתח שלה צר, רגל הכוס קצרה וכולה עשויה מזכוכית דקה מאוד. הכוס מיועדת למשקאות הניתנים לחימום בעזרת כף היד – עיצובה הייחודי מאפשר כריכת היד סביב הכוס וחימום המשקה.
למקרה שתהיתם – בכוס זו לא מגישים משקאות עם קרח!
נהוג להבחין בין שני סוגים של כוסות בירה – כוס בירה מאג וכוס פילזנר.
כוס המאג מיועדת בעיקר לבירה מהחבית והיא קיימת במספר גדלים, לעומתה כוס הפילזנר מיועדת לבירות לאגר קלות, ובדרך כלל היא מגיעה יחד עם בקבוק הבירה.
אלו הגביעים שכולנו מכירים, גם מהמציאות וגם מהסרטים על אנשים שחיים את החיים הטובים ואצלם יין הוא דבר שבשגרה…
ישנו הבדל קטן מאוד בין גביעי יין הלבן לאלו של היין האדום. לרוב גם היין הלבן מוגש בגביע של יין אדום.
עוד גביע המוכר מאוד לכולם הוא גביע השמפניה. גביע ארוך וצר למדיי המעוצב בצורה מאוד מהודרת ואלגנטית כיאה להגשת השמפניה.
כוס המיועדת למשקאות אשר מעורבבים יחדיו כמו וודקה ואשכוליות, ג'ין וטוניק וכד'. הכוס מכילה בין 200 ל-300 מ"ל והיא מתאימה גם לקוקטיילים.
כוס שאט היא כוס ארוכה ודקה המכילה כ-40 עד 70 מ"ל ומיועדת בעיקר להגשת טקילה ולהקפצה, לכן היא גם נקראת "כוס טקילה".
ישנה כוס נוספת המכילה חצי כמות בהשוואה לכוס שאט והיא כוס הצ'ייסר המיועדת למשקאות נקיים וחזקים.
אלו הם סוגי הכוסות הנמצאים בשימוש בכל בר.
עכשיו אחרי שלמדתם, אתם יכולים לגשת לעבודה כברמנים מקצועיים ביותר …
בהצלחה