אם אתם לא רוצים להוציא את הלקוחות שלכם שיכורים חסרי מודעות לחלוטין, אתם חייבים למדוד את האלכוהול שאתם מכניסים לכוסות שלהם, ולא סתם לשפוך את המשקה לכוס. שיכור אחד יוותר מידי יכול להרוס בר שלם – תמיד תזכרו את זה.
לכן, לצורך מדידת כמות האלכוהול מיוצרות כוסות מדידה שונות. כוס מדידה נקראת גם "ג'יגר" והיא מכילה בדרך כלל 40 מיליליטר, כמו מידת אלכוהול סטנדרטית (בעיקר בארץ).
נתקעתם בלי כוס מדידה? תוכלו להשתמש בכוס שוט (רק שימו לב שהיא אכן מכילה 40 מ"ל ולא יותר…).
לצורך ערבוב משקאות הכי טוב והכי פשוט להשתמש ב"שייקר". ה"שייקר" הוא כלי העשוי נירוסטה הדומה לכוס גדולה. בכוס שמים את המשקאות והקרח, סוגרים את המכסה ומנערים את הכלי. לאחר הניעור שופכים את המשקה לכוס דרך פיה הנמצאת בראש הכלי. כך המשקה מגיע לכוס שהוא מעורבב בצורה אחידה, וגם הוא לא מלכלך את הבר בזמן המזיגה.
לערבוב משקאות סמיכים יותר, אלו המכילים פירות או גלידות, ולכתישת קרח (איך אפשר בלי קרח כתוש בבר?) משתמשים בבלנדר חשמלי.
רוצים להפגין יצירתיות ולקשט את כוסות המשקה שאתם מגישים? אין בעיה.
לצורך הכנת קישוטים אין צורך ביותר מכמה סכיני חיתוך טובים וקרש חיתוך. זה הכול.
כמובן שאם תרצו להפתיע, תוכלו למצוא מאות גאדג'טים ברשת שיכולים לסייע לכם בכך, אבל בינינו – ברמן יצירתי יכול להוציא מכמה חומרי גלם וסכין קטנה קישוטים כל כך יפים שיפתיעו אפילו את עצמו… רק טיפה יצירתיות – זה כל הסוד.
טוב, אז ברור לכולנו שבר בלי קרח זה לא בר. לעבודה עם קרח תזדקקו למספר כלים עיקריים: מלקחי קרח (לעולם אל תעיזו להשתמש עם הידיים!), דוקרן להפרדת גושי קרח וכמו שכבר אמרנו – בלנדר חשמלי לכתישת הקרח.
בר חייב להיות נקי. חובה להעביר ניגוב בכל דקה פנויה ולא להניח לו להישאר מלוכלך – אפילו לא לרגע. לכן, כל ברמן המכבד את עצמו חייב להחזיק כלי ניקוי בסיסיים כמו מטליות לחות, תרסיס ניקוי, נייר ומגבות.
חשוב לזכור כי מקום נקי הוא מקום שכיף להיות בו, ולכן השמירה על הניקיון היא כלל בסיסי חשוב בעבודה על הבר.
בנוסף לכל זה תזדקקו כמובן לפותחנים לבקבוקים ופקקי שעם. גם פותחן לקופסאות שימורים היא מצרך חובה. אל תשכחו את הכפיות ומקלות לערבוב, קשים, ותחתיות בירה.
לאירועים שמחים וימי הולדת מומלץ להחזיק מספר חבילות זיקוקים וגפרורים.
אלו הם הכלים להם תזדקקו כברמנים מן השורה הראשונה, תכינו לעצמכם רשימה של הדברים שחסרים לכם ודאגו לעבוד על פיה.
כי ברמן טוב תמיד מוכן…