הדבר הראשון בארגון בר בבית הוא כמובן, בחירת המיקום הפיזי של הבר.
צריך למצוא את הפינה המושלמת עבורו, פינה שבה הבר ישמש גם כתוספת של יופי ויוקרה לבית וגם שהוא יהיה נגיש ונוח לשימוש.
בדרך כלל, אם הסלון והמטבח קרובים זה לזה, מומלץ למקמו ביניהם.
חשוב לזכור כי הבר חייב לכלול מדפים – לבקבוקי המשקאות, לכוסות ולאביזרים הנלווים.
כמובן שמספר המדפים לבקבוקים צריך להיות בהתאם לכמות בקבוקי האלכוהול שבה הינכם מעוניינים למלא את הבר.
לאחרי שבנינו ומיקמנו את הבר במקומו בצורה הנכונה, יש למלא אותו בכל הדרוש על מנת שימלא את תפקידו כ"בר הביתי" המושלם.
הדבר הראשון שצריך להיות בבר הביתי" הוא משקאות כמובן.
חשוב שתבחרו במשקאות נפוצים וגם בכאלו שאתם וחבריכם אוהבים.
המשקאות החשובים ביותר בבר הם בדרך כלל:
• משקאות "לבנים" שהם הוודקה, הרום, הטקילה והג'ין. מבין סוגי הוודקה מומלץ להחזיק את האבסולוט, הסמירנוף או הפינלנדיה.
המשקאות הלבנים נקראים כך משום שהם שקופים. אחוז האלכוהול בהם הוא 40%.
החשוב מכל בנושא זה הוא לבחור במשקאות איכותיים, אל תתפתו ותרכשו את הזולים – מחיר זול בדרך כלל מעיד על איכות נמוכה.
• ליקרים הם גם מצרך חשוב בבר הביתי, הם אלו שישמשו אתכם בהכנת הקוקטיילים למיניהם. הליקרים הנפוצים והשימושיים ביותר הם: אייריש קרים, דרמבוי, בנדיקטין, סאוטרן קומפורט, פיגלינג ויגרמייסטר. כמובן שאם ישנם ליקרים נוספים האהובים עליכם – כדאי לרכוש גם אותם.
• אל תשכחו את הוויסקי. הוויסקי הוא משקה פופולארי מאוד שגם משמש כבסיס להכנת קוקטיילים רבים כמו קוקטייל ה'ראסטי נייל' המכיל 40 מ"ל וויסקי, קוקטייל ה'מנהטן' המכיל 50 מ"ל וויסקי וקוקטייל ה'וויסקי סאואר' המכיל 45 מ"ל וויסקי.
• החזיקו במקרר שלכם מספר סוגים של בירות המתאימים לכל אירוע.
• יין הוא המשקה שישלים לכם את הבר הביתי ויסדר אתכם בכל אירוח או ארוחה משפחתית.
בנוסף למשקאות האלכוהוליים שציינו, מומלץ להחזיק מספר תוספות לאלכוהול כמו סודה, לימונדה, מיץ אשכוליות ומיץ תפוזים וכמה פחיות של משקאות אנרגיה.
לאחר שמילאנו את הבר במשקאות הגיע הזמן לכלים החשובים ביותר – הכוסות.
ישנם כמה סוגי כוסות שהינם מצרך חובה בכל בר, ובעיקר בבר הביתי
• גביעי מרטיני לקוקטיילים.
• כוסות אולד פאשן המיועדות לשתיית וויסקי נקי. אפשר להשתמש בהן גם לקוקטיילים ומשקאות נוספים.
• כוסות סניפר שהן כוסות המעוצבת כבלון ומיועדות למשקאות המתאימים לחימום. עיצובם מאפשר את כריכת כף היד סביבם וחימום המשקה. בדרך כלל מגישים בהן ברנדי או קוניאק.
• כוסיות שרי שבהן ניתן להגיש שרי, ובנוסף גם ליקרים למיניהם – ללא קרח.
• כוסות בירה פילזנר המתאימות לבירה מבקבוק. אין צורך לרכוש כוסות בירה מסוג 'מאג' המיועדות לבירה מחבית (שבדרך כלל לא נמצאת בבר הביתי…)
• גביעי יין – כפי שכולם יודעים ההבדל בין גביעי היין האדום לגבעי היין הלבן הוא קטן מאוד, לכן כשמדובר בשימוש ביתי אין צורך לרכוש את שני הסוגים וניתן להסתדר עם סוג אחד בלבד.
• גביעי שמפניה לאירועים היוקרתיים ולאירוח מיוחד יותר.
• כוסות שאט לטקילה וכמה כוסות צ'ייסר.
מובן לכולנו כי הבסיס לבר ביתי הוא האלכוהול והכוסות, אך בנוסף תזדקקו לציוד עזר כמו פותחני בקבוקים ופקקי שעם, מקלות לערבוב אלכוהול, שייקר אחד או שניים, קשים, תחתיות בירה לשמירה על הניקיון, כלי למדידת אלכוהול וכמובן – קרח.
מומלץ להחזיק בבית גם קצת מוצרים לקישוט הכוסות כמו דובדבנים, סוכר צבעוני ולימונים.
כעת, אחרי שקראתם את המאמר, אתם מוכנים להקים את הבר הביתי שתמיד חלמתם עליו!
הכינו לעצמכם רשימה של כל המוזכר במאמר והגשימו את חלומכם לבר משקאות בביתכם.
בהצלחה