ליקרים על בסיס קפה כלולים בקטגוריה שובבה ונועזת בעולם הליקרים והמשקאות האלכוהוליים. משקאות אלו משלבים טעמים וחומרים המהווים קונטרסט אחד לשני – קפאין ואלכוהול, ובחלק מן הליקרים גם חלב. שילובים אלו יוצרים חוויה מגוונת ועשירה בטעמים, מעוררת ובעלת שיק אופנתי ואמירה ייחודית.
סוגים נפוצים של ליקר קפה
קלואה – קלואה הוא הליקר הקפה הפופולארי ביותר בעולם. ליקר הקלואה מיוצר במכסיקו ומאופיין במרקם עשיר וסמיך. ליקר הקלואה מוגש במגוון ווריאציות: בתור "שוט" נקי, בכוס עם קרח ובתור משקה ארוך עם תוספת חלב.
טיה מרייה – ליקר קפה על בסיס רום. המשקה מיוצר באנגליה ונחשב לפופולארי במיוחד בלונדון. לעומת ליקר הקלואה, הטיה מרייה הוא יותר קליל ואוורירי ופחות מתוק וסמיך.
קפה וינה – ליקר קפה אוסטרי המיוצר על ידי חברת ZWACK. ליקר זה פופולארי ביותר בהולנד ובצרפת ונמכר בבתי קפה רבים כתוספת מרעננת לקפוצ'ינו, כמו גם בפאבים כמשקה העומד בפני עצמו. ליקר קפה וינה ידוע בשל טעמו היבש והמתוק.
ליקר קפה – יצירתיות ונועזות במשקה אחד
סוגים נוספים רבים של ליקר קפה מציעים שילובים נועזים יותר כמו שילוב של קפה עם וודקה, רום או טקילה, כמו גם ליקרים על בסיס שמנת המציעים טעם מתקתק ומרקם סמיך. בנוסף, ניתן להכין ליקר קפה עם נגיעות שוקו או שוקולד וליהנות מטעמים מתוקים במיוחד. הליקרים השונים מבוססי הקפה נחשבים לחביבי קהל במקומות רבים בעולם, בעיקר במדינות אירופאיות בהן יש תרבות קפה גבוהה כמו איטליה, הולנד ואוסטריה. משקאות אלכוהוליים הכוללים קפה מהווים קטגוריה נועזת ורבת אפשרויות לחובבי המשאות האלכוהוליים, ואכן, יש מקום ליצירתיות רבה במתכוני הליקרים השונים.