ליקר פירות
ליקרים על בסיס פירות הם משקאות סקסיים, נועזים וצבעוניים. משקאות אלו הם פופולאריים ביותר במסיבות, באירועים יוקרתיים ובברים על סוגיהם. ליקר על בסיס פירות מהווה דרך מעולה "לשבור את הקרח" באירועים חברתיים מגוונים, זאת של תחושתו הקלילה, האסתטיות שלו וכמובן השפעת האלכוהול הידועה.
ליקרים מפורסמים
- לימונצ'לו – אחד מליקרי הפירות הפופולאריים ביותר אשר מקורו באיטליה. הליקר מיוצר מקליפות של לימונים, סוכר, אלכוהול, מיץ לימון ומים. המשקה מוגש קר ומשמש הן כאפריטיף לתחילת הערב והן בתור דיז'סטיף, כלומר משקה לסוף הארוחה.
- מידורי – ליקר על בסיס מלון, מיוצר ביפן. הליקר מכיל מלון, אלכוהול, סוכר ומים ונחשב לבעל אופי קייצי, כיפי וקליל. המידורי מתאים במיוחד לשתייה בחוץ בתקופת הקיץ.
- פרנג'ליקו – פרנג'ליקו המפורסם הוא ליקר אגוזים עם תוספת קרמל, המגיע מאיטליה. הפרנג'ליקו הוא משקה קליל, איכותי ומתקתק. למרות שהוא מכיל 24% אלכוהול, טעם האלכוהול כמעט ואינו מורגש בעת שתיית המשקה. הפרנג'ליקו הוא ליקר פאבים נפוץ בעיקר בקרב צעירים. בארץ נהוג לשתות אותו לעיתים כצ'ייסר.
- סליבוביץ' – הסליבוביץ', המכונה גם "ברנדי שזיפים", הוא ליקר המיוצר ממיץ שזיפים מזוקק ומותסס. הסליבוביץ' הוא ליקר חזק במיוחד המכיל בין 40-45% אלכוהול. הסליבוביץ' מיוצר במדינות הבלקן הסלאביות והוא המשקה הלאומי של סרביה. המשקה משמש הן כאפריטיף – מעורר תאבון בתחילת הארוחה, והן כדיז'סטיף – קינוח אלכוהולי לסיום ארוחה.
שילובי הפירות בליקר
ניתן לשלב פירות שונים ומגוונים להכנת ליקרים על בסיס פירות – כיד הדמיון היצירתית ובהתאם לעונת השנה. ליקרים על בסיס פירות מוגשים בדרך כלל קרים ולעיתים אף עם קרח, כאשר הם מונחים בכוסות ארוכות וסקסיות. בנוסף למשקאות שצוינו, ישנם ליקרים רבים בהם משלבים פירות אשר מבוססים על משקאות כמו רום, וודקה או טקילה.