דיז'סטיף
המילה "דיג'סטיף" מגיעה מהשפה הצרפתית ומהמילה "digest" (עיכול). משקאות הדיג'סטיף החלו את דרכם כמשקאות המיועדים לסייע למערכת העיכול, ומכאן שמם. עד היום, הדיג'סטיף הוא משקה אותו נהוג לשתות לאחר הארוחה, בתור סוג של קינוח.
2 סוגי דיג'סטיף עיקריים:
- דיג'סטיפים פונקציונאליים – משקאות המשמשים כעזרי עיכול, מכילים אחוז אלכוהול גבוה, צמחי מרפא שונים, תבלינים ופירות, טעמם מריר. משקאות אלו היו מקובלים בעבר בקרב אנשים בעלי בעיות עיכול שהשתמשו בהם כדי להקל על תהליך העיכול של הארוחה.
- דיג'סטיפים קלאסיים – דיג'סטיפים במובן המודרני של המילה: משקאות אותם נהוג לשתות לאחר הארוחה, בלי קשר לסגולותיהם כעזרי עיכול. משקאות אלו אהובים בשל טעמם ואיכותם. משקאות הדיג'סטיף עדיין מאופיינים בטעם מריר (ולעיתים אף תרופתי) ובאחוז אלכוהול גבוה במיוחד.
משקאות דיג'סטיף פופולאריים
- ייגרמייסטר – דיג'סטיף גרמני פופולארי ביותר, מופק מ – 56 צמחי מרפא ותבלינים שונים. בארץ נהוג לשתות את הייגרמייסטר גם כצ'ייסר יחד עם הבירה, אך במקור הוא משמש כדיג'סטיף קלאסי.
- אוורנה – דיג'סטיף איטלקי בעל טעם ייחודי, מריר-מתוק. האוורנה מורכב מעשבים שונים, נגיעות של וניל הדרים והוא בעל אחוז אלכוהול גבוה.
- אמארו רמצוט – עוד דיג'סטיף איטליקי פופולארי ביותר הוא האמארו רמצוטי. דיג'סטיף מסוג זה הוא בעל טעם עשיר במיוחד ומורכב ממספר רב של רכיבים בעלי טעמים דומיננטיים: קינמון, קליפות תפוז, ריבס, ועוד. האמארו רמצוטי שייך לקטגוריית הדיג'סטיפים אשר החלו את דרכם כתרופה, אך בשל טעמם המיוחד התחבבו על חובבי האלכוהול והפכו למשקאות מקובלים לכל דבר.
הגשת דיג'סטיף
נהוג לשתות את הדיג'סטיף נקי – בכוס של שוט או צ'ייסר. לעיתים מוסיפים לדיג'סטיף קרח או משקאות קלים כמו טוניק, סודה או אפילו רד בול (בעיקר בארץ). הדיג'סטיף הוא משקה קלאסי, המתבל את סיום הארוחה ומשאיר את הסועדים עם מצב רוח עליז וטעם של עוד.