אפריטיף
אפריטיף הוא משקה אלכוהולי אותו נהוג לשתות לפני הארוחה. המשקה הייחודי הוא מעין "מתאבן" נוזלי אשר מטרתו לעורר תאבון וגם "לשבור את הקרח" במפגשים חברתיים. משקאות האפריטיף נחשבים לסקסיים וקלילים במיוחד ברחבי הארץ ובעולם.
2 סוגי אפרטיפים
המילה "אפריטיף" נגזרת מהמילה הלטינית "aperire" (שפירושה לפתוח), כיוון שמטרתו לפתוח את הארוחה ולעורר את התיאבון. מקור האפריטיפים הוא איטליה ואכן אפריטיפים רבים מיוצרים שם עד היום. סוגי האפרטיפים הם:
- אפריטיפים פונקציונאליים – האפריטיפים המקוריים, משקאות המורכבים מעשבי תיבול שונים אשר משפיעים על הקיבה ומעוררים תיאבון.
- אפריטיפים קלאסיים – אפריטיפים מודרניים, משקאות אלכוהוליים איכותיים אותם נהוג לשתות לפני הארוחה, ולהם ואין בהכרח השפעה פיזית כלשהי על התיאבון.
מותגי אפריטיף
- וורמוט – וורמוט הוא יין המחוזק בברנדי או בסוג אחר של אלכוהול ניטרלי המשולב עם עשבי תיבול שונים ותבלינים. הוורמוט הוא האפריטיף הפופולארי ביותר, ידוע בשל טעמו הדומה לטעם היין, המתיקות שלו והעדינות שמאפיינת אותו. ישנם 3 סוגים של וורמוטים: וורמוט יבש, ביאנקו וורמוט אדום. בנוסף, ישנם סוגי וורמוטים המשולבים עם טעמי פירות שונים כמו לימון, תפוזים, אשכוליות ועוד.
- ביטר – אפריטיפים מסוג ביטר הם פופואלאריים ביותר בעיקר באיטליה. אלו הם משקאות אלכוהוליים המתובלים בעשבי תיבול ובפירות. נהוג לשתות את משקאות הביטר נקיים לגמרי, או עם קרח, ולעיתים משלבים אותם עם מיצי הדרים שונים. משקה ביטר מפורסם ביותר הוא ה"קאמפרי", אותו נהוג לשתות נקי או בשילוב עם מיץ תפוזים, אשכוליות או לימונים.
משקאות האפריטיף ידועים כמשקאות סקסיים ומעוררי תאבון המשמשים הן כפתיח לארוחה מוצלחת והן כהזדמנות לפתוח את השיחה, לחמם את האווירה וליצור אינטראקציה חברתית.