למעשה, יין לבן הוא כלל לא לבן. טווח הצבעים של יינות לבנים הוא רחב ועשיר, אמנם לא באופן עמוק ועוצמתי כמו יינות אדומים אך בהחלט קיים. צבעם של יינות לבנים נע החל מצבעי צהוב בהירים ועדינים דרך יינות זהובים ועד יינות בצבע קש עמוק. יין לבן איכותי לעולם לא יהיה שקוף לחלוטין אלא תמיד עם גוון מסוים, זאת הודות לשימוש במגוון רחב של זני ענבים בייצור יינות לבנים. חלקם הפנימי של הענבים לייצור יין לבן, החלק ממנו יוצא התירוש שהופך ליין, הוא בגווני לבן, ירקרק וצהוב, לכן נוצר צבע מיוחד בכל יין.
חשוב להבין כי יין לבן אינו מיוצר רק מענבים לבנים או ירוקים כפי שרבים חושבים. על מנת להפיק יין לבן פשוט מפרידים את הקליפות והגרעינים מהתירוש אחרי תהליך המעיכה או הסחיטה של הענבים. כאמור, חלקם הפנימי של ענבי יין הוא לבן-ירקרק, גם בענבים שחורים ואדומים, ולכן כל הצבע שמתקבל ביינות אדומים הוא רק מהקליפות. הוצאת הקליפות לפני התסיסה, תייצר תירוש נקי ובהמשך יינות לבנים מסוגים שונים. הוצאת הקליפות האדומות בשלב מוקדם מאוד של התסיסה תיצור למשל יין רוזה בעל צבעים עדינים של אדום / ורוד / כתום. שמפניה למשל מייצרים גם מענבי שרדונה לבנים, אך גם מענבי פינו נואר ופינו מונייה שהם ענבים שחורים עם צבע קליפה חזק ועמוק – והתוצאה היא תמיד יין לבן מבעבע.
יין לבן הוא יין שמתיישן זמן רב בחביות עץ אלון כמו יין אדום איכותי. רבים מהיינות הלבנים הטובים אכן מועברים לחביות עץ מסורתיות, אך רק לתקופה קצרה מאוד שתאפשר תסיסה מאלו-לאקטית והעשרת הטעמים שבהם. כמו כן, אלו לרוב יינות שלא מתיישנים תקופות ארוכות בבקבוק (למעט שמפניה שכן מתיישנת היטב בכל הסגנונות האיכותיים), אלא מיועדים לשתייה סמוך למועד הרכישה. עם זאת, בהחלט ישנם יינות לבנים ישנים מאוד שמשתבחים עם הזמן ונמכרים במחירים גבוהים במכירות פומביות של יין. יין לבן מגישים צונן, בטמפרטורה של כ-8 מעלות, בניגוד ליין אדום שצריך להיות מוגש בטמפרטורה של 15-20 מעלות. אך למרות זאת אין לאחסן יין לבן בקירור ממושך, אלא יש לשמור על תנאי אחסון יין נאותים ועל פי הכללים – בישראל לרוב מדובר על אחסון במקרר יינות ייעודי. בהגשה של בקבוק יין לבן לשולחן של סועדים, או אפילו על הבר, יש לשמור את הבקבוק בשמפנייר או בדלי נירוסטה עם קוביות קרח כך שיישמר קר. בנוסף יש להניח מטלית בד נקייה על הדלי לניגוב הבקבוק לפני המזיגה ואחריה.
טעימת יין לבן:
היכרות עם יין לבן: