וויסקי אירי מיוצר מדגנים: או מ- 100% של לתת שעורה או משילוב של לתת שעורה, חיטה, שיפון ושיבולת שועל. הוויסקי באירלנד עובר זיקוק כפול בדודי נחושת בדומה לוויסקי הסקוטי, אך הבדל משמעותי הוא שבאירלנד נוסף שלב זיקוק נוסף ורציף המקנה למשקאות את עדינותם לעומת הגרסה הסקוטית. בעוד שבסקוטלנד נהוג להבעיר את האש לחימום דודי ייבוש הלתת בכבול, באירלנד עושים זאת לרוב עם פחם עץ, לכן יש הבדלים בטעם המעושן בין וויסקי אירי לסקוטי והאירי עדין יותר גם במקרה זה. וויסקי אירי מיושן בחביות עץ למשך כמה שנים, כאשר ככל שהיישון ארוך יותר כך איכות הוויסקי ומחירו גבוהים יותר. היישון המינימאלי הוא 3 שנים לפחות, אך לא נהוג לראות מותגי וויסקי אירי בעלי יישון של פחות מ – 8 שנים, בעוד האיכותיים ביותר מיושנים במשך 12 שנים לפחות.
הסוגים השונים של וויסקי אירי דומים במהותם להגדרות הוויסקי הסקוטי כמו גם לסוגים אחרים. כאמור, באירלנד נהוג היה לאורך השנים לייצר בעיקר בלנדד מאלטים (ערבובי תזקיקים), אך כיום אפשר בהחלט למצוא גם סינגל מאלטים איריים:
בעוד שבסקוטלנד פועלות כיום כ – 90 מזקקות מצליחות, באירלנד פועלות כיום רק 4 מזקקות גדולות כאשר כל אחת מייצרת כמה מותגים, זאת עקב קשיים כלכליים ובעיות שונות שגרמו לסגירתן של המזקקות או לרכישתן. המזקקות שפועלות שייכות בחלקן לתאגידי אלכוהול או תעשייה בינלאומיים:
בנוסף, ישנם כמה מותגי וויסקי אירי עצמאיים שלא ניתן להשיג בישראל, למשל של מזקקות פרטיות קטנות המנסות להחזיר כמה מהמותגים האגדיים והאבודים של הוויסקי האירי המסורתי.
מבחן מותגי וויסקי אירי: