באופן מסורתי, נהוג להגיש ברנדי וקוניאק כמשקה אחרי ארוחה גדולה ומשובחת. בעבר וגם כיום, המשקה מוגש בכוס ברנדי מיוחדת הנקראת "סניפטר" – זוהי כוס גדולה מאוד ביחס לכמות המשקה, היא נמוכה ואמורים לאחוז אותה כך שהיא מונחת בכף היד. לאחר ספיגת הארומה הנהדרת והחזקה שלו, לוגמים את המשקה בלגימות קטנות כדי להתענג על כל טעם ומאפיין לאורך זמן. כיום, משקאות ברנדי וקוניאק השתחררו מעט מן מהתדמית המעונבת והכבדה שהייתה להם, כך שניתן לראות אנשים שותים אותם במגוון צורות ואפילו בשילוב קוקטיילים מסוימים.
כאמור, ברנדי וקוניאק הם שני משקאות אלכוהוליים המיוצרים בתהליך זיקוק כפול בדודים מיוחדים (לרוב מנחושת) של יין פירות כלשהו, כאשר הקוניאק הוא רק מענבים לבנים כפי שיוסבר מיד. אחוזי האלכוהול בברנדי וקוניאק הוא לרוב כ – 40% אך יכולים להגיע גם עד 60% או לחילופין 35%. ברנדי וקוניאק איכותיים ואמיתיים מתיישנים בחביות עץ מיוחדות אשר מוסיפות ארומה וטעמים לתוצאה הסופית. בעולם מפיקים ברנדי ממגוון רחב של פירות מעבר לענבים, למעשה למדינות אירופאיות רבות יש את סוגי הברנדי שלהן כאשר בכל מדינה התוצר הסופי נקרא כמובן אחרת. זמן היישון של ברנדי וקוניאק משפיע מהותית על איכותו, על המאפיינים שלו ועל מחירו. זמני היישון נעים החל מ – 2.5 שנים ועד 12, כאשר ישנם גם סוגים שיושנו במשך 40 שנים ויותר אך אלו נדירים ביותר. דרגות היישון של ברנדי וקוניאק זהות והן:
נהוג לומר כי כל קוניאק הוא ברנדי אך לא כל ברנדי הוא קוניאק! זהו משפט נכון כי ברנדי וקוניאק נבדלים זה מזה, למרות שמדובר על אותה משפחה ועל אותה שיטת זיקוק במהותה. קוניאק הוא אזור בצרפת (בחבל שרנט) שמייצר ברנדי בשיטה ומענבים מסוימים, ברנדי שנחשב תמיד משובח במיוחד. ממשלת צרפת קבעה חוקים מגבילים פרטניים ואף הקימה וועדה לאומית לקוניאק, כך שרק מזקקות שמייצרות את המשקה היוקרתי באזור הגיאוגרפי המוגדר ובשיטות המסורתיות יכולות לשווק את מרכולתן כקוניאק אמיתי. בניגוד לברנדי שמיוצר מתזקיק של כל יין פירות, קוניאק חייב להיות מיוצר באזור המתאים וגם מהרכב ענבים מסוים – מותר להשתמש רק בענבים לבנים מהזנים יוני בלאן (90% מהתזקיק), פול בלאנש ופרנץ' קולומבאר. מותגי קוניאק מפורסמים, איכותיים ויקרים הם רמי מרטן, הנסי, קורוואזיה, היין (Hine), אוטארד ומרטל. גם בברנדי ישנם סוגים שמוגדרים על פי אזור או על פי הפרי שממנו הם מזוקקים, למשל ארמניאק הדומה במהותו לקוניאק אך מיוצר באזור אחר בצרפת ונהנה מאותם חוקים מגבילים ששומרים על ייחודיותו, קלבדוס שהוא ברנדי תפוחים מאזור נורמנדי, הגראפה האיטלקית, סוגי שנאפס גרמניים ועוד. עבור ברנדי וקוניאק, בדומה לוויסקי וליינות איכות, קיימים מומחים רבים, דירוגים, מותגי על וחובבי אלכוהול רבים שעבורם אלו הם המשקאות המרכזיים והמשובחים ביותר.
הסברים על ברנדי וקוניאק ושיטות מזיגה:
סרטון ראשון מתוך סדרה מקצועית על קוניאק: