שתי משפחות המשקאות הללו כוללות בתוכן סוגים ומותגים רבים, חלקם מהיוקרתיים ביותר בעולם האלכוהול. לוויסקי ולברנדי קיימים מומחים בינלאומיים, תחרויות נושאות פרסים, תורות שלמות על טכניקות ההכנה האידיאליות, המדינה המובילה בייצור כל משקה וכן הלאה. אלו שני משקאות בעלי הילה ברורה של רושם ומכובדות, משקאות "רציניים" וכבדים למביני עניין. קורסי ברמנים ובתי ספר לברמנים מאפשרים למתעניינים ולמעריצים להתעמק בעולם המרתק של וויסקי וברנדי, להכיר ולהבין את ההבדלים, הדקויות, הסוגים, הפרטים הטכניים וכמובן, את אפשרויות השתייה האיכותיות שלהם.
בעולם האלכוהול והקוקטיילים משתמשים במשקאות בסיסיים, משקאות משני טעם ותבלינים או תוספות להעשרה בטעמים, צבעים ועוד. מבחינה זו וויסקי וברנדי נמנים על משקאות הבסיס – כאלו שאפשר לשתות גם לבד וגם בתור קוקטיילים, כאשר שניהם מהווים את רוב הנפח בקוקטיילים בהם משתמשים בהם. וויסקי וברנדי מוגדרים כמשקאות חריפים ארומטיים, משקאות להם טעם וריח חזקים ודומיננטיים מאוד ונוכחות מרשימה שאי אפשר להתעלם ממנה.
משקה הוויסקי הוא אחד המשקאות הפופולאריים ביותר בכל העולם במשך שנים רבות וארוכות. מקורות הוויסקי הם באופן מסורתי מדינות סקוטלנד ואירלנד, שנלחמות ביניהן עד היום על הבכורה מבחינת איכות המותגים המיוצרים בכל מדינה. לאורך השנים, פיתחו המתיישבים בארה"ב וויסקי משלהם הנקרא בורבון (ג'ק דניאלס למשל) ואכן ישנם חובבי אלכוהול רבים המעדיפים את הגרסה האמריקאית למשקה המוזהב על פני המקורות הבריטיים. כך שיש אסכולות של וויסקי סקוטי, וויסקי אירי ובורבון אמריקאי וכמו כן יצרני וויסקי במדינות רבות נוספות. מבחינה מקצועית, הוויסקי שנחשב לבין האיכותיים הוא כל וויסקי סינגל מאלט – וויסקי שהופק ממבשלה אחת ומדגן ספציפי. מותגי הוויסקי והבורבון האיכותיים ביותר מתיישנים בחביות במשך שנים רבות ועוברים תהליכי ייצור קפדניים במיוחד.
הברנדי הוא משקה מכובד ופופולארי שמקורותיו מגיעים מיבשת אירופה. למדינות אירופיות רבות יש את הגרסה שלהן לברנדי – שהוא כאמור משקה המזוקק מיין פירות כלשהו. אחוזי האלכוהול בברנדי הם 60%-35% וזהו משקה שנהוג לשתות לאחר ארוחה או במסגרת קוקטיילים מיוחדים. ברנדי אמיתי ואיכותי מתיישן במשך זמן רב יחסית בחביות עץ מסורתיות וכך מקבל את הצבע העמוק והמיוחד שלו, כאשר המשקה לא ממשיך להתיישן בבקבוק אלא רק בחבית. צורת ההגשה הקלאסית של ברנדי היא בכוס ייעודית גדולה, "נקי" או עם קרח. את משך תהליך היישון של הברנדי מציינים על הבקבוק בשיטת אותיות מקובלת, כאשר AC היא הדרגה הנמוכה ביותר של יישון, VSOP ו – XO המוכרות מבקבוקי ברנדי יקרים מציינות 4.5 שנים ומעל 6 שנים בהתאמה והיישון הארוך ביותר הוא ברמה הנדירה Hors D’age. ישנם סוגי ברנדי שקיבלו שם כללי ומחייב על פי אזור הייצור שלהם, למשל הקוניאק והארמניאק הצרפתיים או הקלבדוס שמיוצר מתפוחים בחבל נורמנדי שבצרפת.
סיור יצרני ברנדי מסוג קוניאק:
סוגי וויסקי: