החלק הראשון של מערכת המזיגה לכל בירה היא כמובן החבית – חבית מתכת ייעודית שיש לאחסן בעמידה ורצוי בקירור. הבירה בתוך החבית מוכנה לשתייה, מוגזת כמובן ורק זקוקה למערכת של ברז הבירה כדי שתוכל לזרום אל הכוסות. בתוך החבית העגולה נמצא צינור שממנו יוצאת הבירה אל צנרת המזיגה. הבירה נאספת מתחתית החבית היות וכך המערכת עובדת כשהחבית עומדת. בראש החבית קיים שסתום כדורי שאוטם אותה ומונע בריחת בירה – הלחץ הוא גם של הנוזל והגזים עצמם וגם של קפיץ ייעודי. מערכת המזיגה כוללת הכנסת מנוף שמשחרר את השסתום הכדורי באמצעות לחיצה ומאפשר זרימה של הבירה אל הצינורות. כמובן שלא מומלץ ללחוץ על השסתום הכדורי שלא בעזרת המנוף הייעודי כי כך יעוף עליכם זרם בירה רטוב במיוחד…
מערכת המזיגה פועלת תחת לחץ שנוצר באמצעות גז. בלון הגז המהווה את השלב הבא של המערכת, כולל פחמן דו חמצני (CO2) שמאפשר לבירה לזרום בצנרת אל הברז אך אינו מוסיף לה טעם, גזים או מאפיינים אחרים. הצינור מבלון הגז נכנס אל החבית ובכך דוחף את הנוזל במעלה הצנרת אל מערכת הקירור והלאה אל הברז. הלחץ של הגז הכרחי ליצירת קצף איכותי בעת מזיגת הבירה. מערכת המזיגה פועלת על לחצים שונים, אך הממוצע והלחץ האידיאלי הוא 2-4 אטמוספרות. יחד עם בלון הגז ישנה גם מערכת שעונים שמראה את הלחץ ואת תכולת הגז בבלון.
בירה צריכה להימזג קרה, למרות שהטמפרטורה האידיאלית משתנה בין סוגי הבירה השונים – מהברז היא יוצאת בטמפרטורות נמוכות. שלב הקירור מגיע מיד לאחר החבית ולפני הזרמת הבירה בצנרת אל הברז ומהותו היא ברכת מים שנשמרים בטמפרטורה כמעט קפואה ומערכת צינורות ספירליים בהם עוברת הבירה לקירור מהיר במיוחד. הבירה עוברת בצנרת הספירלית הארוכה (הגודל קטן כמובן בזכות צורת הספירלה) שמסביבה ברכת המים המקוררים, על ידי סיבוב קבוע של מדחף במרכז ברכת המים, לא מגיעים למצב קיפאון של המים וקלקול של מערכת המזיגה. הבירה מתקררת במהירות, בשניות הבודדות בדרך מהחבית ואל כוס המזיגה. חשוב להבין כי בירה שאינה קרה מספיק לא תהיה רק חמימה ולא מהנה לשתייה, אלא תצא מהברז מוקצפת מאוד. גם טמפרטורה קרה מדי והיווצרות קרח על הצינורות יגרמו להופעת קצף רב מדי בגלל העלייה בלחץ הצנרת.
השלב האחרון של מערכת המזיגה הוא כמובן הברז, לרוב ברז מעוצב עם מיתוג של סוג הבירה הנמזגת דרכו. הברז נמצא בסיום הצנרת הבירה ופתיחתו משחררת את הלחץ כך שהבירה זורמת אל הכוס. מזיגת בירה היא אמנות של ממש וקורס ברמנים כולל הכשרה מקצועית ומקיפה בנושא – קצב המזיגה, טכניקות מזיגה של סוגי בירה שונים, זווית הכוס, יצירת ראש קצף איכותי, טמפרטורות הגשה של בירות שונות ועוד.