עבודת הברמן יין בירה משקאות קוקטילים בתי ספר קורס ברמנים

מערכת המזיגה

בירה היא משקה רב היבטים וגוונים, משקה פופולארי ביותר ובעל גרסאות שונות כמעט בכל העולם. אין ספק כי אחד ההיבטים המשמעותיים ביותר של עולם הבירה הוא המזיגה שלה. עבור ברמן מקצועי, מערכת המזיגה של בירה היא מרכיב מהותי מהעבודה מאחורי הבר, מערכת איתה עובדים באופן שוטף ומתמשך בכל ערב. שליטה בעבודה עם מערכת המזיגה ותחזוקה נכונה שלה, יבטיחו תוצאות מושלמות בכל כוס.

חבית הבירה – Beer Keg

החלק הראשון של מערכת המזיגה לכל בירה היא כמובן החבית – חבית מתכת ייעודית שיש לאחסן בעמידה ורצוי בקירור. הבירה בתוך החבית מוכנה לשתייה, מוגזת כמובן ורק זקוקה למערכת של ברז הבירה כדי שתוכל לזרום אל הכוסות. בתוך החבית העגולה נמצא צינור שממנו יוצאת הבירה אל צנרת המזיגה. הבירה נאספת מתחתית החבית היות וכך המערכת עובדת כשהחבית עומדת. בראש החבית קיים שסתום כדורי שאוטם אותה ומונע בריחת בירה – הלחץ הוא גם של הנוזל והגזים עצמם וגם של קפיץ ייעודי. מערכת המזיגה כוללת הכנסת מנוף שמשחרר את השסתום הכדורי באמצעות לחיצה ומאפשר זרימה של הבירה אל הצינורות. כמובן שלא מומלץ ללחוץ על השסתום הכדורי שלא בעזרת המנוף הייעודי כי כך יעוף עליכם זרם בירה רטוב במיוחד…

בלון גז

מערכת המזיגה פועלת תחת לחץ שנוצר באמצעות גז. בלון הגז המהווה את השלב הבא של המערכת, כולל פחמן דו חמצני (CO2) שמאפשר לבירה לזרום בצנרת אל הברז אך אינו מוסיף לה טעם, גזים או מאפיינים אחרים. הצינור מבלון הגז נכנס אל החבית ובכך דוחף את הנוזל במעלה הצנרת אל מערכת הקירור והלאה אל הברז. הלחץ של הגז הכרחי ליצירת קצף איכותי בעת מזיגת הבירה. מערכת המזיגה פועלת על לחצים שונים, אך הממוצע והלחץ האידיאלי הוא 2-4 אטמוספרות. יחד עם בלון הגז ישנה גם מערכת שעונים שמראה את הלחץ ואת תכולת הגז בבלון.

מערכת קירור הבירה

בירה צריכה להימזג קרה, למרות שהטמפרטורה האידיאלית משתנה בין סוגי הבירה השונים – מהברז היא יוצאת בטמפרטורות נמוכות. שלב הקירור מגיע מיד לאחר החבית ולפני הזרמת הבירה בצנרת אל הברז ומהותו היא ברכת מים שנשמרים בטמפרטורה כמעט קפואה ומערכת צינורות ספירליים בהם עוברת הבירה לקירור מהיר במיוחד. הבירה עוברת בצנרת הספירלית הארוכה (הגודל קטן כמובן בזכות צורת הספירלה) שמסביבה ברכת המים המקוררים, על ידי סיבוב קבוע של מדחף במרכז ברכת המים, לא מגיעים למצב קיפאון של המים וקלקול של מערכת המזיגה. הבירה מתקררת במהירות, בשניות הבודדות בדרך מהחבית ואל כוס המזיגה. חשוב להבין כי בירה שאינה קרה מספיק לא תהיה רק חמימה ולא מהנה לשתייה, אלא תצא מהברז מוקצפת מאוד. גם טמפרטורה קרה מדי והיווצרות קרח על הצינורות יגרמו להופעת קצף רב מדי בגלל העלייה בלחץ הצנרת.

ברז הבירה

השלב האחרון של מערכת המזיגה הוא כמובן הברז, לרוב ברז מעוצב עם מיתוג של סוג הבירה הנמזגת דרכו. הברז נמצא בסיום הצנרת הבירה ופתיחתו משחררת את הלחץ כך שהבירה זורמת אל הכוס. מזיגת בירה היא אמנות של ממש וקורס ברמנים כולל הכשרה מקצועית ומקיפה בנושא – קצב המזיגה, טכניקות מזיגה של סוגי בירה שונים, זווית הכוס, יצירת ראש קצף איכותי, טמפרטורות הגשה של בירות שונות ועוד.

קבל מידע על קורס ברמנים
מלא פרטים לקבלת מידע חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
יש לסמן מוסדות לימוד בהתאם למקום מגוריך

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר

קבל מידע על קורס ברמנים
מלא פרטים לקבלת מידע מנציג טלפוני חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר