עבודת הברמן יין בירה משקאות קוקטילים בתי ספר קורס ברמנים

בירה לאגר

בירת לאגר נחשבת לבירה הנפוצה ביותר בעולם. זהו סוג בירה צעיר יחסית שמיוצר בטמפרטורות נמוכות ובתהליך תסיסה תחתונה של השמרים, תהליך אשר מפיק בירות בהירות וצלולות יותר לעומת בירות אייל. בירת לאגר נקראת לעיתים גם פילסנר בשל מקום מוצאה בגרמניה ובצ'כיה. כיום, ישנם סוגי סירה רבים ומגוונים תחת קטגוריה זו.

קיימות עדויות היסטוריות סותרות לגבי הזמן בו החלו לייצר בירות לאגר על ידי שימוש בשמרי לאגר המאפשרים תסיסה תחתונה במיכל התסיסה. סוג בירה זה הפך לנפוץ ולפופולארי במיוחד בגרמניה ובצ'כיה של ימינו רק במאה ה-19 (1800-1899). השמרים לייצור בירה לאגר התגלו מאות שנים קודם לכן, אך בגלל שפעולתם היא בטמפרטורות קרות יותר וזוהי בירה שדורשת אחסון ממושך יותר בעת התסיסה, אכן רק במאה ה-19 הייתה הטכנולוגיה המתקדמת מספיק לייצור המוני של לאגר. הבירות הנפוצות בישראל, כמו גולדסטאר, מכבי, קרלסברג, הייניקן וכיוצא באלו הן בירות בסגנון לאגר קלאסי. בברים מתמחים ניתן למצוא כיום לאגרים איכותיים וייחודיים מהעולם לצד איילים עשירים מאירופה.

מאפייני בירת לאגר

הלאגר הממוצעת בייצור תעשייתי עולמי היא לאגר בהירה, בסגנון פילסנר. אלו בירות המאופיינות בטעמים עדינים, צלילות גבוהה מאוד, צבע חום-זהוב בהיר ותחושה "קריספית" בפה. בירת לאגר מוגשת קרה, בטמפרטורות נמוכות מאשר בירה בסגנון אייל. אחוזי האלכוהול של בירת לאגר משתנים מאוד, רוב המותגים נעים ברמות האלכוהול הממוצעות אך ישנם מותגים, גרמניים בעיקר, שיכולים להגיע גם לאחוז אלכוהול של 14%. בירת לאגר היא מרווה וקלילה יותר לשתייה מאשר בירות אייל כבדות ועשירות, היא יכולה להיות מרירה ובעלת דקויות טעם מורכבות וגם מתקתקה ופשוטה מאוד. כמו כן, בירת לאגר תהיה לרוב תוססת יותר לעומת סגנונות אחרים.

סוגי בירות לאגר

ישנם כמה סגנונות מרכזיים של בירת לאגר נפוצים בעולם באופן תעשייתי, מותגי בוטיק מתחום הפרימיום וגם בייצור עצמי על פי המגמה ההולכת ומתרחבת של הכנת בירה בבית:

  • פילסנר: נוכחות מודגשת של כשות, מרירות וסיום מרענן.
  • לאגר אמריקאי: איזון בין הכשות ללתת, סיום יבש ו"קריספי".
  • לאגר אמריקאי קל: Light Lager, סגנון פופולארי מאוד בארה"ב ובעולם, בירה מרעננת מאוד ומרווה צימאון, טעמים עדינים וקלילים.
  • לאגר ענברי/Amber: טעמים קלויים מודגשים, מתיקות של הלתת ומרירות יבשה מאוזנת היטב.
  • אוקטוברפסט/מרזן: מרירות מעודנת בזכות שימוש מתון בכשות, מאפיינים מורכבים של טעמי הלתת.
  • בוק/Bock: סגנון גרמני מאוחר יותר של בירת לאגר, בירה עשירה עם טעמי קרמל מתוקים וחמימים לצד טעמים קלויים נוספים.
  • שוורצביר: בירה לאגר כהה ואפילו שחורה, קיימת בעיקר בגרמניה, מאופיינת בטעמי שוקולד וליקריץ, דומה במהותה לבירת הסטאוט הכהה בסגנון גינס אך לא עשירה וכבדה כמותה.

סרטונים

הסבר על בירות לאגר:

ההבדלים בין בירות אייל ללאגר:

קבל מידע על קורס ברמנים
מלא פרטים לקבלת מידע חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
יש לסמן מוסדות לימוד בהתאם למקום מגוריך

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר

קבל מידע על קורס ברמנים
מלא פרטים לקבלת מידע מנציג טלפוני חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר