עבודת הברמן יין בירה משקאות קוקטילים בתי ספר קורס ברמנים

אחסון וקירור בירה

נושא אחסון וקירור בירה הוא נושא שלא זוכה להתייחסות רבה בעולם האלכוהול. לרוב נהוג לדבר על תנאי אחסון וטמפרטורות לגבי משקאות כמו יינות, וויסקי וכדומה – משקאות שנתפסים יוקרתיים יותר מאשר הבירה. אך בפועל, כפי שיודע כל חובב בירה אמיתי, המשקה הפופולארי הזה הוא הרבה מעבר למותגים המוכרים מהסופר או לבירות הנפוצות בחבית שמגישים במועדון. לכן, תנאי אחסון וקירור בירה הם אכן גורם משמעותי שיש להכיר - למשל, ישנן בירות מבוקבקות שמתיישנות ומשתבחות עם הזמן, ישנן בירות אותן חייבים לשמור בחביות בצורה נאותה ועוד מגוון כללים ומאפיינים מורכבים.

בקבוקי בירה

בירות בבקבוקים, המיוצרות על ידי המותגים הנפוצים והתעשייתיים, מחזיקות בחיי מדף שלא בקירור כמה חודשים. למרות תכולת האלכוהול שבה, בירה היא מוצר עדין שמתקלקל בקלות וכאשר היא מגיעה למצב זה, אי אפשר לטעות בכך ב"זכות" הריח החזק של שמרים חמוצים. בירה מסחרית בבקבוק לאו דווקא תהיה מקולקלת לאחר חצי שנה של אחסון מדף, אך איכותה תיפגע משמעותית והיא עשויה להתקלקל במהרה. באופן כללי, יש לאחסן בירה בבקבוק במקום חשוך, בטמפרטורה של 4-20 מעלות (במקרר או ב"מרתף" בירות). במקרים רבים, בירות בוטיק או בירות ייחודיות ולא תעשייתיות אכן משתבחות עם יישון של שנה, שנתיים ואף מעבר לכך. רבים מצדדים באחסון בירות בשכיבה בדומה לבקבוקי יין ולעומתם, יש שטוענים כי יש לשמור אותן בעמידה. אולם סוגי הפקקים וטכניקות האטימה כיום הופכות את נושא התייבשות הפקק ללא ממש רלוונטי ולכן מומלץ לאחסן בירה בעמידה. בירה אותה שומרים זמן רב יש לאחסן בחושך, מבלי לטלטל או להזיז אותה כדי שתוכל להתייצב ולהתיישן כהלכה.

אחסון וקירור בירה מחבית

בברים ובמועדונים הבירה תהיה כמעט תמיד בחביות מתכת ותחת לחץ, זאת כדי להתאימה למערכת מזיגת הבירה הסטנדרטית. אחסון וקירור בירה בחביות הוא תחום מהותי שעל כל ברמן לשלוט בו, גם כדי לשמור על האיכות עבור הלקוחות וכמובן כדי לצמצם פחת והפסדים עבור העסק. חבית בירה פתוחה יכולה להחזיק עד שבוע מקסימום, מעבר לזמן זה איכות הבירה נפגעת והיא מתחילה להתקלקל – ריחות מסריחים, טעמים לא טובים של שמרים וכדומה. על אחסון וקירור בירה בחבית סגורה להימשך כחודש ומקסימום חודשיים בתנאי טמפרטורה נמוכים ככל האפשר. אחסון וקירור בירה בחביות מצריך שמירה על החביות במקום אחד אידיאלי עבורן, להימנע מטלטולים מיותרים שפוגעים בבירה ולהשתמש בה כמה שיותר מהר. נושא נוסף וקריטי בתחום אחסון וקירור בירה, הוא שמירה על צנרת הבירה. אפילו אם הבירה חדשה ואיכותית במיוחד, צנרת מלוכלכת תגרום לטעמים לא טובים של שמרים, ריחות לא סימפתיים ואפילו גושי שמרים מוצקים. רצוי לנתק את החבית מהצנרת בסוף הערב ולהרים את השסתום כדי לשמור עליה טוב יותר. יש לשטוף את הצנרת באופן קבוע ואם היא מתלכלכת או נסתמת, כדאי להזמין במהרה טכנאי שירות. מערכת המזיגה מחייבת קירור של הבירה לטמפרטורה של כ-2-4 מעלות. ללא קירור זה, הקלקול יגיע מהר מאוד: קירור יתר יפגע בטעם ובמזיגה ואילו טמפרטורות גבוהות מדי יצרו בירה עם המון קצף במזיגה. חביות ובקבוקים סגורים רצוי לשמור במקום כמה שיותר קריר (לא קפוא כמובן), עדיף כאמור במקרר חשוך. התנהלות נכונה של אחסון וקירור בירה יספקו בירה טעימה ומשובחת יותר לאורך זמן.

סרטונים

טיפים לאחסון חבית בירה:

קבל מידע על קורס ברמנים
מלא פרטים לקבלת מידע חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
יש לסמן מוסדות לימוד בהתאם למקום מגוריך

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר

קבל מידע על קורס ברמנים
מלא פרטים לקבלת מידע מנציג טלפוני חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר