אומנם לא כדאי לשמור דברים בבטן ולהסתיר מאנשים דברים שמפריעים לכם, אלא שכדאי לעשות זאת בצורה מעודנת וחכמה כך שלא ישליכו מכך באופן שלילי עליכם. אין דרך מהירה יותר ליצור כלפיכם טינה מאשר להטיח דברים שליליים ופוגעים באדם אחר בצורה לא נכונה ובאופן שאין לצד השני יכולת להגיב לכך. לחילופין, ניתן לשאול את האדם שאלות בונות כדי שהוא יגיע לבדו לתשובה ולמסר אותם ניסיתם להעביר, לתת ביקורת בונה ומעצימה ועוד.
קל ביותר לשים לב לדברים שאנו לא אוהבים באנשים אחרים, להעביר ביקורת ולשפוט, אך שיפור יחסים בינאישיים מחייב באופן מהותי התנערות מנטייה זו. חשוב לנסות ולהעריך את האחר, לקבל אותו ולא לשפוט אותו מיד. כאשר מביטים אל האחר בנקודת מבט אוהדת ומעריכים את הדברים החיוביים שבו, סביר להניח שבמהרה האחר יספק לנו עוד ועוד דברים חיוביים להעריך. חשוב שההערכה תהיה כנה ולא מזויפת, או במילים אחרות – אם אין לך משהו נחמד להגיד עדיף שלא תגיד דבר. הערכה זו יכולה להתבטא בכך שנותנים לאנשים שמולנו הרגשה שהם חשובים ומשמעותיים לכם או לארגון שאתם מנהלים, לסייע להם לפתור בעיות ובכך לסייע לעצמכם.
חשוב ביותר גם להתעניין באחרים באופן כנה וללא כוונה להפיק מכך משהו. התעניינות זו יכולה למשל לכלול שאלה לשלומו של מישהו, סיוע לבת הזוג בנדרש וכדומה. דיאלוג אמיתי ונעים בין אנשים מיד יוצר חיבור ביניהם, משפר את היחסים הבינאישיים וגם את היכולות של הדוברים.
למחוות הגוף והפנים שלנו יש משמעות רבה בתהליכי שיפור יחסים בינאישיים. כדי לשפר יחסים אלו, כדאי לחייך בצורה טבעית ובהתאם לקונטקסט, להשתמש בתנועות גוף נעימות ובטוחות ולא בתנועות ידיים מוגזמות, השפלות מבט ומשחק בדברים אחרים תוך כדי השיחה. ההקשבה היא חלק מהותי משיפור היחסים הבינאישיים של אדם עם סביבתו, כאשר לרבים מאיתנו קשה להקשיב ולקבל את מה שאחרים אומרים (רובנו מנסים להיות צודקים תמיד…), אולם המציאות מצריכה גמישות ויכולת הקשבה עמוקה ואמיתית. ויכוחים הם לעיתים בלתי נמנעים, אך חשוב להפנים שאתם לא תמיד צודקים וכמובן שמותר לאחרים לחשוב אחרת. לכן, גם אם נקלעים לעימות או ויכוח חשוב לנהל אותו בצורה ממוקדת, רגועה ונעימה מבלי להיקלע למצבים בעייתיים או אמירות קשות.
כולנו טועים לעיתים ולכן חשוב שיהיה לכם את הכוח הפנימי להגיד: טעיתי. הודאה כזו היא אמנם קשה בהתחלה, אך היא גם משחררת מאוד וגורמת לאחרים להעריך אתכם יותר על הכנות, האחריות והמנהיגות שבמעשה זה. שיפור יחסים בינאישיים מחייב במקרים רבים את הסרת מרכיב האגו מהמשוואה.
שיפור יחסים בינאישיים מצריך כבוד הדדי בין אנשים. לכן, גם אם יש בכם כעסים ותסכול כלפי אדם אחר, חשוב לגשת אליו ברוגע ולנסות לפתור את הבעיה באופן מכובד, אחראי וממוקד. עצה מועילה לשיפור יחסים בינאישיים היא להציע או לבקש מאנשים דברים ולא להורות להם מפורשות. כך הם מרגישים שותפים שווים לרוב, הם יגיעו לבדם אל המסקנה או אל הפעולה שביקשתם מהם מלכתחילה.